Karakuş’tan Velilere Mesaj Var!

Darıca 17.01.2018 - 10:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Karakuş’tan Velilere Mesaj Var!

Özel İlim Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Merve Karakuş yaklaşan yarıyıl tatili için velilere önerilerde bulundu.

Karakuş, “Anne ve babalar, çocuklarınızın aldıkları karneler onların 4 aylık performansını yansıtmaktadır. Aldıkları notlar hem onların hem de sizlerindir. Lütfen notlar yüzünden onların kalbini kırmayın, unutmayın ki onların gelişim dönemlerinde akademik başarı değişkendir. Yeter ki siz ona olan inancınızı gösterin ve gayretle ona yardımcı olmaya çalışın. Her şey biranda olmayacaktır ama ona başarması için zaman tanıyın. ASLA KIYASLAMA YAPMAYIN! Çocuklarınız arkadaşlarınızın çocukları kadar iyi okuyamayabilir, yazamayabilir veya daha iyi resim yapamıyor olabilir. Çocuklarınızın güçlü ve başarılı oldukları yönlerini bulup bunu dile getirin, onu takdir edin. Başaramadıklarından çok başarabildiklerine odaklanın. Çocuğunuzun sahip olmadığı özelliklere üzülmek yerine, sahip olduklarına sevinin. Kendine güvenini geliştirin. Çocuğunuza olumlu sıfatlarla küçük başarıları karşısında yaklaşırsanız en büyük hazine olan kendine güven duygusunu kazandırınız. KENDİNE GÜVENEN ÇOCUK BAŞARIYI YAKALAR Çocuklarınıza karne yüzünden ceza vermek yerine eksiklerini bulup birlikte kapatmayı deneyin. Onlara verebileceğiniz en değerli hediye ilgi ve zamanınızdır. Onlarla birlikte güzel vakit geçirmeyi, oyun oynamayı, sinemaya, tiyatroya gitmeyi, birlikte yemek hazırlamayı, boyama yapmayı, puzzle yapmayı, ufak deneyler yapmayı, oyun hamurlarıyla oynamayı, bilgisayar oyunlarını birlikte oynamayı, alışverişe birlikte çıkmayı, birlikte albüm hazırlamayı vb. etkinlikler yapmayı deneyin. Her şeyden önemlisi ona bol bol sarılın ve ne kadar değerli olduğunu söyleyin. 15 GÜNLÜK TATİL BİR FIRSAT OLABİLİR Tatil sadece dinlenmek ve uyumak, düzensiz ve plansız yaşamak değildir. Bu tatil aynı zamanda eksiklerini kapatmak için de büyük bir fırsattır. Bu tatilde çocuklarınızın: Günde 20 dk. ile 1 saat arasında kitap okumaları, Günlük tutmaları, Ders tekrarlarını günlük yapmaları, özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin öğretmenlerinin verdiği soru çözümlerini yapmaları, Eksik olan okul araç-gereçlerinin tamamlanması, Alacağınız veya var olan çalışma ve etkinlik kitaplarının yapılması, Konularında yardımcı olmanızı önemle belirtmek isterim. Çocuğunuzla mutlu, huzurlu, dolu dolu bir tatil geçirmenizi temenni ediyor, güzel bir tatil diliyorum.” dedi.
Özel İlim Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Merve Karakuş yaklaşan yarıyıl tatili için velilere önerilerde bulundu.

Karakuş, “Anne ve babalar, çocuklarınızın aldıkları karneler onların 4 aylık performansını yansıtmaktadır. Aldıkları notlar hem onların hem de sizlerindir. Lütfen notlar yüzünden onların kalbini kırmayın, unutmayın ki onların gelişim dönemlerinde akademik başarı değişkendir. Yeter ki siz ona olan inancınızı gösterin ve gayretle ona yardımcı olmaya çalışın. Her şey biranda olmayacaktır ama ona başarması için zaman tanıyın.

ASLA KIYASLAMA YAPMAYIN!

Çocuklarınız arkadaşlarınızın çocukları kadar iyi okuyamayabilir, yazamayabilir veya daha iyi resim yapamıyor olabilir. Çocuklarınızın güçlü ve başarılı oldukları yönlerini bulup bunu dile getirin, onu takdir edin. Başaramadıklarından çok başarabildiklerine odaklanın. Çocuğunuzun sahip olmadığı özelliklere üzülmek yerine, sahip olduklarına sevinin. Kendine güvenini geliştirin. Çocuğunuza olumlu sıfatlarla küçük başarıları karşısında yaklaşırsanız en büyük hazine olan kendine güven duygusunu kazandırınız.

KENDİNE GÜVENEN ÇOCUK BAŞARIYI YAKALAR

Çocuklarınıza karne yüzünden ceza vermek yerine eksiklerini bulup birlikte kapatmayı deneyin. Onlara verebileceğiniz en değerli hediye ilgi ve zamanınızdır. Onlarla birlikte güzel vakit geçirmeyi, oyun oynamayı, sinemaya, tiyatroya gitmeyi, birlikte yemek hazırlamayı, boyama yapmayı, puzzle yapmayı, ufak deneyler yapmayı, oyun hamurlarıyla oynamayı, bilgisayar oyunlarını birlikte oynamayı, alışverişe birlikte çıkmayı, birlikte albüm hazırlamayı vb. etkinlikler yapmayı deneyin. Her şeyden önemlisi ona bol bol sarılın ve ne kadar değerli olduğunu söyleyin.

15 GÜNLÜK TATİL BİR FIRSAT OLABİLİR

Tatil sadece dinlenmek ve uyumak, düzensiz ve plansız yaşamak değildir. Bu tatil aynı zamanda eksiklerini kapatmak için de büyük bir fırsattır. Bu tatilde çocuklarınızın:

  • Günde 20 dk. ile 1 saat arasında kitap okumaları,
  • Günlük tutmaları,
  • Ders tekrarlarını günlük yapmaları, özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin öğretmenlerinin verdiği soru çözümlerini yapmaları,
  • Eksik olan okul araç-gereçlerinin tamamlanması,
  • Alacağınız veya var olan çalışma ve etkinlik kitaplarının yapılması,

Konularında yardımcı olmanızı önemle belirtmek isterim. Çocuğunuzla mutlu, huzurlu, dolu dolu bir tatil geçirmenizi temenni ediyor, güzel bir tatil diliyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.