Karaman’ın bir eli kültürde

Darıca 29.02.2016 - 15:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Karaman’ın bir eli kültürde

Darıca’da başlayan görevinde su sporları, diğer spor branşları, turizm, zeytin, enginar, kiraz gibi ilçeye özgü tarımsal özellikleri, eğitim atılımları ile etkili bir süreci geride bırakan Kaymakam Ömer Karaman, kültür etkinliklerinde de ivme kazandırıyor.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde Milli mücadelenin ünlü şahsiyetlerinden Kara Fatma’yı belgesel tiyatro olarak sahneleyen Ervak Kültür ve Kalkınma Vakfı oyuncuları Kaymakam Ömer Karaman tarafından Basın ilan kurumunda ağırlandı.Tiyatro oyuncularına eşi ile birlikte bir kahvaltı ikramında bulunan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “Darıca kültür etkinliklerde ülkemizde bir çok kentin arasında öne çıkmaya devam etmektedir. Darıca Şehirler ve Kültürler Kaynaşıyor festivalinin etkileri ile birlikte bir çok kültür etkinlikleri de Adnan menderes Kültür Merkezi’nin hizmete girmesi ile büyük bir ivme kazandı. Darıca artık kültür kenti olma yolunda büyük adımlar atacaktır.”dedi. DARICALI ERZURUMLULAR ORGANİZE ETTİ Darıca Erzurumlular Derneği tarafından organize edilen ve  Ervak Kültür Vakfı’nın daveti sağlanan oyuncular Kara Fatma belgesel tiyatrosu ile de Darıcalılardan ve oyunu izlemeye gelen çevre ilçelerden büyük beğeni kazandı.İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği “Kara Fatma” oyunu önce Balkan Savaşlarında daha sonra da onbaşı rütbesiyle başladığı Kurtuluş Savaşı’nda kurduğu çetesiyle cepheden cepheye koşan,Bursa’nın, İzmit’in, Afyon’un kurtuluşunda rol alan ve Batı Cephesi’nin neredeyse tüm alanlarında savaşan Kara Fatma lakaplı Fatma Seher’in hayatını konu edildi.. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın yanı sıra Darıca Erzurumlular Derneği Başkanı Sıddık Topal’da toplantıda yer aldı.
Darıca’da başlayan görevinde su sporları, diğer spor branşları, turizm, zeytin, enginar, kiraz gibi ilçeye özgü tarımsal özellikleri, eğitim atılımları ile etkili bir süreci geride bırakan Kaymakam Ömer Karaman, kültür etkinliklerinde de ivme kazandırıyor.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde Milli mücadelenin ünlü şahsiyetlerinden Kara Fatma’yı belgesel tiyatro olarak sahneleyen Ervak Kültür ve Kalkınma Vakfı oyuncuları Kaymakam Ömer Karaman tarafından Basın ilan kurumunda ağırlandı.Tiyatro oyuncularına eşi ile birlikte bir kahvaltı ikramında bulunan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “Darıca kültür etkinliklerde ülkemizde bir çok kentin arasında öne çıkmaya devam etmektedir. Darıca Şehirler ve Kültürler Kaynaşıyor festivalinin etkileri ile birlikte bir çok kültür etkinlikleri de Adnan menderes Kültür Merkezi’nin hizmete girmesi ile büyük bir ivme kazandı. Darıca artık kültür kenti olma yolunda büyük adımlar atacaktır.”dedi.

DARICALI ERZURUMLULAR ORGANİZE ETTİ

Darıca Erzurumlular Derneği tarafından organize edilen ve  Ervak Kültür Vakfı’nın daveti sağlanan oyuncular Kara Fatma belgesel tiyatrosu ile de Darıcalılardan ve oyunu izlemeye gelen çevre ilçelerden büyük beğeni kazandı.İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği “Kara Fatma” oyunu önce Balkan Savaşlarında daha sonra da onbaşı rütbesiyle başladığı Kurtuluş Savaşı’nda kurduğu çetesiyle cepheden cepheye koşan,Bursa’nın, İzmit’in, Afyon’un kurtuluşunda rol alan ve Batı Cephesi’nin neredeyse tüm alanlarında savaşan Kara Fatma lakaplı Fatma Seher’in hayatını konu edildi.. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın yanı sıra Darıca Erzurumlular Derneği Başkanı Sıddık Topal’da toplantıda yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.