19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Karaman Törk’ü Ziyaret Etti

Darıca 06.02.2018 - 16:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Karaman Törk’ü Ziyaret Etti

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, CHP Darıca İlçe başkanı Yakup Törk’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ile Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan’ın gerçekleştirdikleri ziyarette İlçe Başkanı Törk’e; CHP Darıca Kadın Kolları Başkanı Ebru Tayanç, CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aydın Işık, meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Ziyarette okul güvenliği, nüfus, yapılan etkinlik ve programlar hakkında konuşuldu. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk’e hafta sonu gerçekleştirilen kurultayın partilerine hayırlı olması temennisinde bulunurken, yeni yönetimi ile çalışmalarında başarılar diledi. 30 GECE BEKÇİSİ MESAİ BAŞLATIYOR Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan mülakatlar sonucu Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak 30 gece bekçisi mesaiye başlıyor. Günün ağarmasından ertesi gün gün ışığının çıkmasına kadar görev yapacak gece bekçileri ilçenin en yoğun nüfusa sahip mahallelerinde görevlendirilecekler. Eskiden olduğu gibi yine aynı renk kıyafetleri kullanacak olan gece bekçilerine mahalleler zimmetlenecek. SURİYELİ NÜFUSU 13 BİN Darıca’da Suriyeli vatandaşlar için hizmet vermesi beklenilen UNİCEF’e bağlı Kadın Sağlığı Merkezi hayata geçirileceğini belirten Kaymakam Karaman, “İlçemizin resmi kayıtlara göre 198 bin nüfusu mevcuttur. Suriyeli vatandaşlarla beraber 210 bin rakamına ulaşmaktayız. Bölgemizde Suriyeli vatandaşların en çok rağbet ettiği ilçe Darıca. Onların sağlık ihtiyacını sağlamak adına özellikle kadınlar ve çocuklar için bir sağlık merkezini hayata geçireceğiz. Burada görev yapacak doktorlar da Suriyeli olacak. Suriyeli annelerin süt ihtiyacını dahi bu merkez sağlayacak. Bizim bütçemiz ancak ilçedeki fakir ve gurabayı karşılayacak durumda. Kendi geçimlerini sağlayacak durumda olmayan Suriyeli vatandaşların kamplarına dönmesi noktasında uyarılar yapıyoruz. En azından dilenmek ya da suça karışmaları yönünde önlem almak zorundayız.” dedi. YÜZDE YÜZ TEKLİ EĞİTİMDE İLK SIRADAYIZ Darıca’nın eğitim gelişimi sorunları, eksiklikleri üzerine de sohbet eden Kaymakam Karaman, İlçe Başkanı Törk, emniyet müdürü Aydoğan vatandaşlardan gelen talepleri de masaya yatırdı. Kaymakam Karaman, “Şu anda Kocaeli genelinde tekli eğitim uyumunun ilk sırasında Darıca vardır. Zaten bir okulumuzda çiftli eğitim uygulanmakta, yeni eğitim-öğretim yılında o da tekli eğitim uyumu kapsamında olacaktır. YGS, LYS, TEOG sıralamalarında 41. sırada olan Kocaeli ilk 5. Sıranın içinde yerini almıştır. Bu eğitime olan yatırımlarımız ve kafa yormalarımız sonucu ortaya çıkmıştır. Kocaeli’nin eğitimdeki bu atağı Darıca ile aynı orantıdadır.” dedi.    
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, CHP Darıca İlçe başkanı Yakup Törk’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ile Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan’ın gerçekleştirdikleri ziyarette İlçe Başkanı Törk’e; CHP Darıca Kadın Kolları Başkanı Ebru Tayanç, CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aydın Işık, meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Ziyarette okul güvenliği, nüfus, yapılan etkinlik ve programlar hakkında konuşuldu. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk’e hafta sonu gerçekleştirilen kurultayın partilerine hayırlı olması temennisinde bulunurken, yeni yönetimi ile çalışmalarında başarılar diledi.

30 GECE BEKÇİSİ MESAİ BAŞLATIYOR

Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan mülakatlar sonucu Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak 30 gece bekçisi mesaiye başlıyor. Günün ağarmasından ertesi gün gün ışığının çıkmasına kadar görev yapacak gece bekçileri ilçenin en yoğun nüfusa sahip mahallelerinde görevlendirilecekler. Eskiden olduğu gibi yine aynı renk kıyafetleri kullanacak olan gece bekçilerine mahalleler zimmetlenecek.

SURİYELİ NÜFUSU 13 BİN

Darıca’da Suriyeli vatandaşlar için hizmet vermesi beklenilen UNİCEF’e bağlı Kadın Sağlığı Merkezi hayata geçirileceğini belirten Kaymakam Karaman, “İlçemizin resmi kayıtlara göre 198 bin nüfusu mevcuttur. Suriyeli vatandaşlarla beraber 210 bin rakamına ulaşmaktayız. Bölgemizde Suriyeli vatandaşların en çok rağbet ettiği ilçe Darıca. Onların sağlık ihtiyacını sağlamak adına özellikle kadınlar ve çocuklar için bir sağlık merkezini hayata geçireceğiz. Burada görev yapacak doktorlar da Suriyeli olacak. Suriyeli annelerin süt ihtiyacını dahi bu merkez sağlayacak. Bizim bütçemiz ancak ilçedeki fakir ve gurabayı karşılayacak durumda. Kendi geçimlerini sağlayacak durumda olmayan Suriyeli vatandaşların kamplarına dönmesi noktasında uyarılar yapıyoruz. En azından dilenmek ya da suça karışmaları yönünde önlem almak zorundayız.” dedi.

YÜZDE YÜZ TEKLİ EĞİTİMDE İLK SIRADAYIZ

Darıca’nın eğitim gelişimi sorunları, eksiklikleri üzerine de sohbet eden Kaymakam Karaman, İlçe Başkanı Törk, emniyet müdürü Aydoğan vatandaşlardan gelen talepleri de masaya yatırdı. Kaymakam Karaman, “Şu anda Kocaeli genelinde tekli eğitim uyumunun ilk sırasında Darıca vardır. Zaten bir okulumuzda çiftli eğitim uygulanmakta, yeni eğitim-öğretim yılında o da tekli eğitim uyumu kapsamında olacaktır. YGS, LYS, TEOG sıralamalarında 41. sırada olan Kocaeli ilk 5. Sıranın içinde yerini almıştır. Bu eğitime olan yatırımlarımız ve kafa yormalarımız sonucu ortaya çıkmıştır. Kocaeli’nin eğitimdeki bu atağı Darıca ile aynı orantıdadır.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.