Karaosmanoğlu, “Dünya üzerinde en kıymetli kazanç alın teridir’’

Dilovası 11.11.2018 - 11:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Karaosmanoğlu, “Dünya üzerinde en kıymetli kazanç alın teridir’’

Başkan Karaosmanoğlu, Dilovası İMES OSB’de üretim yapan Bektaş Metal’i ziyaret etti. “Dünya üzerinde en kıymetli kazanç alın teridir” ifadelerini sarf etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası İMES OSB’de üretim yapan Bektaş Metal’i ziyaret etti. Her fırsatta yatırımcıları ve işçileri ziyaret ederek ülke ekonomisine katkıları için teşekkür eden Karaosmanoğlu, bir seneden beri üretim yapan ve yaklaşık 150 çalışanı bulunan üretim merkezinin yüzde yüze ulaşan ihracat kalemi nedeniyle de firma sahibi Kemal Bektaş ve emekçileri tebrik etti. 12 bin m²’lik bir üretim alanı bulunan Bektaş Metal’in huzurlu bir üretim ortamına sahip olduğunu da dile getiren Karaosmanoğlu, işçilerle birlikte öğlen yemeği yedi. Çalışanlara bir selamla konuşması da yapan Karaosmanoğlu, “Dünya üzerinde en kıymetli kazanç alın teridir.  Çünkü adı üstünde o kazançta emek vardır, zekâ vardır, alın teri vardır. Yorgunlukla demlenmiş bir ömür vardır. İşte bu kazanç, insanın kursağında ki helal lokmandır” dedi. “İŞ BARIŞININ VE HUZURUN TEMEL DÜSTURU BUDUR” Öğlen yemeği sonrası ayın en başarılı çalışanlarına hediyesini de takdim eden Başkan Karaosmanoğlu, işçilere üretime katkı sundukları için özellikle teşekkür etti. Helal rızk ve alın teriyle kazanılmış kazancın önemini bir kez daha vurgulayan Karaosmanoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada da, “İslâm’ın Büyük Halifesi Hz. Ömer, “Yaşamayı temin eden bir sanat, insanlara el açmaktan daha hayırlıdır” diyerek çalışmanın önemine işaret etmiştir. Dinimizde de örfümüzde şöyle bir gerçek vardır: İşçi verilen işi layıkıyla yerine getirecek, işveren de emeğin karşılığını layıkıyla verecektir. İşveren, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in, “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz” hadisine uyacak. İşçi de işveren de kendi sorumluluklarına riayet edecek. İşte iş barışının ve huzurun temel düsturu budur” ifadelerini sarf etti. “TÜRKİYE, GELECEKTE BUGÜNDEN DAHA GÜÇLÜ OLACAKTIR” Yatırımcısından çalışanına kadar Allah’ın izniyle ve tüm milletimizin gayretiyle, 2023 ve 2071’in Büyük Türkiye’sini hep birlikte kuracağız diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Büyüyen bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Rabbim milletimize güç ve kuvvet versin. Çalışacağız, üreteceğiz ve güzel nesillerin yetişmesi için hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Sadece bugüne ait bir sorumluluğumuzun olmadığının da farkındayız. Yarın için, gelecek için çalışacağız. Türkiye, gelecekte bugünden daha güçlü olacaktır. Dünya üzerinde ki adaletsizliklerin de sona ermesini sağlayacaktır” diyerek açıklamalarını tamamladı. Ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona ererken, Karaosmanoğlu üretim hattında inceleme yapmayı da ihmal etmedi. Dilovası OSB Bölge Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, kendisine detaylı bir sunum yapılarak, İMES’in üretim kapasitesi ve gelişimine dönük yatırım hedefleri hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerde Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut’ta eşlik etti. ​
Başkan Karaosmanoğlu, Dilovası İMES OSB’de üretim yapan Bektaş Metal’i ziyaret etti. “Dünya üzerinde en kıymetli kazanç alın teridir” ifadelerini sarf etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası İMES OSB’de üretim yapan Bektaş Metal’i ziyaret etti. Her fırsatta yatırımcıları ve işçileri ziyaret ederek ülke ekonomisine katkıları için teşekkür eden Karaosmanoğlu, bir seneden beri üretim yapan ve yaklaşık 150 çalışanı bulunan üretim merkezinin yüzde yüze ulaşan ihracat kalemi nedeniyle de firma sahibi Kemal Bektaş ve emekçileri tebrik etti. 12 bin m²’lik bir üretim alanı bulunan Bektaş Metal’in huzurlu bir üretim ortamına sahip olduğunu da dile getiren Karaosmanoğlu, işçilerle birlikte öğlen yemeği yedi. Çalışanlara bir selamla konuşması da yapan Karaosmanoğlu, “Dünya üzerinde en kıymetli kazanç alın teridir.  Çünkü adı üstünde o kazançta emek vardır, zekâ vardır, alın teri vardır. Yorgunlukla demlenmiş bir ömür vardır. İşte bu kazanç, insanın kursağında ki helal lokmandır” dedi.

“İŞ BARIŞININ VE HUZURUN TEMEL DÜSTURU BUDUR”

Öğlen yemeği sonrası ayın en başarılı çalışanlarına hediyesini de takdim eden Başkan Karaosmanoğlu, işçilere üretime katkı sundukları için özellikle teşekkür etti. Helal rızk ve alın teriyle kazanılmış kazancın önemini bir kez daha vurgulayan Karaosmanoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada da, “İslâm’ın Büyük Halifesi Hz. Ömer, “Yaşamayı temin eden bir sanat, insanlara el açmaktan daha hayırlıdır” diyerek çalışmanın önemine işaret etmiştir. Dinimizde de örfümüzde şöyle bir gerçek vardır: İşçi verilen işi layıkıyla yerine getirecek, işveren de emeğin karşılığını layıkıyla verecektir. İşveren, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in, “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz” hadisine uyacak. İşçi de işveren de kendi sorumluluklarına riayet edecek. İşte iş barışının ve huzurun temel düsturu budur” ifadelerini sarf etti.

“TÜRKİYE, GELECEKTE BUGÜNDEN DAHA GÜÇLÜ OLACAKTIR”

Yatırımcısından çalışanına kadar Allah’ın izniyle ve tüm milletimizin gayretiyle, 2023 ve 2071’in Büyük Türkiye’sini hep birlikte kuracağız diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Büyüyen bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Rabbim milletimize güç ve kuvvet versin. Çalışacağız, üreteceğiz ve güzel nesillerin yetişmesi için hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Sadece bugüne ait bir sorumluluğumuzun olmadığının da farkındayız. Yarın için, gelecek için çalışacağız. Türkiye, gelecekte bugünden daha güçlü olacaktır. Dünya üzerinde ki adaletsizliklerin de sona ermesini sağlayacaktır” diyerek açıklamalarını tamamladı. Ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona ererken, Karaosmanoğlu üretim hattında inceleme yapmayı da ihmal etmedi. Dilovası OSB Bölge Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, kendisine detaylı bir sunum yapılarak, İMES’in üretim kapasitesi ve gelişimine dönük yatırım hedefleri hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerde Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut’ta eşlik etti. ​

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.