19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KARAR VERİLDİ

Kocaeli 07.01.2018 - 21:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KARAR VERİLDİ

'Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme veya yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarıldı. Ayrıca 4, 5 ve 6. derecede kellik de artık polis olmaya engel olmayacak.

Emniyet teşkilatı bünyesinde aranacak sağlık şartlarını, sağlık kurulu raporu alınmasını ve bu raporlara göre yapılacak işlemlere ilişkin hususları kapsayan 'Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği' Resmi Gazete’de yayımlandı. Yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarıldı. 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları, teşhis ve tanı için eklem içerisinde yapılan müdahaleler de polisliğe engel olmayacak.   RAHİM YOKLUĞU ENGEL DEĞİL Vatan gazetesinde yer alan habere göre kendiliğinden düşürülen (cerrahi müdahale olmaksızın) böbrek taşları ve tek başına rahim yokluğu polis olmaya engel teşkil etmeyecek. Omurga eğriliği 0 ila 10 derece olanlar polis olabilecek, basit yumurtalık ve böbrek kistleri polisliğe engel olmayacak.   GÖRME SINIRI DA DEĞİŞTİ Eksi 1 olan görme sınırı eksi 2 olarak esnetildi. Kulak, burun ve boğazda işitme seviyesi 25 desibelden 20 desibele indirildi. Kalp delikleri başarılı şekilde kapatılmış kişiler sağlık açısından sağlam kabul edilecek.   HEPATİT B, ÖĞRENCİLİĞE ENGEL Taşıyıcı bile olsa hepatit B virüsü taşıyanlar, artık öğrenci olarak kabul edilmeyecek. Adaylara ön sağlık bilgilendirmesi yapılacak ve beyanları alınacak. Adaylardan giriş raporunda istenilen testler arasına ultrasonografi, ekokardiyografi, solunum ve odiometri gibi fonksiyon tespit yöntemleri de eklendi.
'Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme veya yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarıldı. Ayrıca 4, 5 ve 6. derecede kellik de artık polis olmaya engel olmayacak.

Emniyet teşkilatı bünyesinde aranacak sağlık şartlarını, sağlık kurulu raporu alınmasını ve bu raporlara göre yapılacak işlemlere ilişkin hususları kapsayan 'Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği' Resmi Gazete’de yayımlandı. Yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarıldı. 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları, teşhis ve tanı için eklem içerisinde yapılan müdahaleler de polisliğe engel olmayacak.

 

RAHİM YOKLUĞU ENGEL DEĞİL

Vatan gazetesinde yer alan habere göre kendiliğinden düşürülen (cerrahi müdahale olmaksızın) böbrek taşları ve tek başına rahim yokluğu polis olmaya engel teşkil etmeyecek. Omurga eğriliği 0 ila 10 derece olanlar polis olabilecek, basit yumurtalık ve böbrek kistleri polisliğe engel olmayacak.

 

GÖRME SINIRI DA DEĞİŞTİ

Eksi 1 olan görme sınırı eksi 2 olarak esnetildi. Kulak, burun ve boğazda işitme seviyesi 25 desibelden 20 desibele indirildi. Kalp delikleri başarılı şekilde kapatılmış kişiler sağlık açısından sağlam kabul edilecek.

 

HEPATİT B, ÖĞRENCİLİĞE ENGEL

Taşıyıcı bile olsa hepatit B virüsü taşıyanlar, artık öğrenci olarak kabul edilmeyecek. Adaylara ön sağlık bilgilendirmesi yapılacak ve beyanları alınacak. Adaylardan giriş raporunda istenilen testler arasına ultrasonografi, ekokardiyografi, solunum ve odiometri gibi fonksiyon tespit yöntemleri de eklendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.