Karikatür Okulu’nda dersler başladı

Kocaeli 15.10.2018 - 10:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Karikatür Okulu’nda dersler başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karikatür Okulu’nda dersler başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karikatür Okulu’nda yeni dönem başladı. Seka Kültür alanında bulunan Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren Karikatür Okulunda 50 öğrenci bulunuyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup olarak eğitim alan öğrencileri ilk derslerinde karikatürist Ahmet Altay’la tanıştı. Karikatür sanatı ve iyi bir çizer olmak noktasında bilgiler edinen öğrencilerin, ilk derslerindeki heyecanları ve mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. KAKAO KARİKATÜR DERGİSİ ÇIKARIYORLAR Geçtiğimiz yıldan 25 öğrencinin eğitime devam ettiği Karikatür Okulu’na geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yetenek sınavında başarılı olan 25 kişi daha seçildi. Toplam 50 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, Karikatür Okulu’na giriş, karikatür sanatına giriş, karikatür çizim teknikleri ve sosyal medyada karikatür konu başlıkları işleniyor. KAKAO DERGİSİ Öğrencilerin yıl boyunca yaptığı seçkin karikatürler Kakao( Kocaeli Karikatür Okulu) isimli karikatür dergisinde yayımlanıyor. Karikatür öğrencilerinin çizimlerinden oluşan bir karikatür dergisi olan Kakao Dergi geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda Karikatür Okulu öğrencilerinin çizimleriyle yılsonunda çıkarılacak. KARİKATÜRİST AHMET ALTAY EĞİTİM VERİYOR Ücretsiz olarak karikatür eğitimi alan kursiyerler Yetenek Sınavı sonunda Karikatür Okulu’na girmeye hak kazanıyor. Öğrenciler, 30 hafta süren 04 Mayısa kadar sürecek eğitimlerle karikatür sanatına olan yeteneklerini geliştirecek iyi birer karikatürist olma yolunda adım atmış olacaklar. Karikatüre olan merakı artırmak, bu sanata ilgi duyan gençlerin kendisini çizgileriyle ifade etmesine olanak sağlamak amacıyla kurulan Karikatür Okulunda ünlü karikatürist Ahmet Altay tarafından dersler veriliyor. Geleceğin karikatüristlerinin ilimizden yetişmesi için açılan Karikatür Okulunda karikatür sanatının incelikleri gençlerle paylaşılıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karikatür Okulu’nda dersler başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karikatür Okulu’nda yeni dönem başladı. Seka Kültür alanında bulunan Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren Karikatür Okulunda 50 öğrenci bulunuyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup olarak eğitim alan öğrencileri ilk derslerinde karikatürist Ahmet Altay’la tanıştı. Karikatür sanatı ve iyi bir çizer olmak noktasında bilgiler edinen öğrencilerin, ilk derslerindeki heyecanları ve mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

KAKAO KARİKATÜR DERGİSİ ÇIKARIYORLAR

Geçtiğimiz yıldan 25 öğrencinin eğitime devam ettiği Karikatür Okulu’na geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yetenek sınavında başarılı olan 25 kişi daha seçildi. Toplam 50 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, Karikatür Okulu’na giriş, karikatür sanatına giriş, karikatür çizim teknikleri ve sosyal medyada karikatür konu başlıkları işleniyor.

KAKAO DERGİSİ

Öğrencilerin yıl boyunca yaptığı seçkin karikatürler Kakao( Kocaeli Karikatür Okulu) isimli karikatür dergisinde yayımlanıyor. Karikatür öğrencilerinin çizimlerinden oluşan bir karikatür dergisi olan Kakao Dergi geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda Karikatür Okulu öğrencilerinin çizimleriyle yılsonunda çıkarılacak.

KARİKATÜRİST AHMET ALTAY EĞİTİM VERİYOR

Ücretsiz olarak karikatür eğitimi alan kursiyerler Yetenek Sınavı sonunda Karikatür Okulu’na girmeye hak kazanıyor. Öğrenciler, 30 hafta süren 04 Mayısa kadar sürecek eğitimlerle karikatür sanatına olan yeteneklerini geliştirecek iyi birer karikatürist olma yolunda adım atmış olacaklar. Karikatüre olan merakı artırmak, bu sanata ilgi duyan gençlerin kendisini çizgileriyle ifade etmesine olanak sağlamak amacıyla kurulan Karikatür Okulunda ünlü karikatürist Ahmet Altay tarafından dersler veriliyor. Geleceğin karikatüristlerinin ilimizden yetişmesi için açılan Karikatür Okulunda karikatür sanatının incelikleri gençlerle paylaşılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.