Kastamonulular Çayırova’da Buluştu

Çayırova 24.12.2017 - 21:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kastamonulular Çayırova’da Buluştu

Çayırova Kastamonulular Derneği Birlik ve Dayanışma Gecesi ilçe protokolünün de yoğun ilgi ve katılımı ile gerçekleşti.

Arzum Düğün Salonunda düzenlenen geceye Çayırova Kaymakamı hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Ali Osman Gür ve Yönetim Kurulu Üyeleri , MHP Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban ve Yönetimi, Çayırovaspor Yönetimi ile çok sayıda Kastamonulu vatandaşlar katıldı. Davetlilere ev sahipliğini ise Kastamonulular Dernek başkanı Erhan Önemli ve Dernek Başkan Yardımcısı Dinçer Açıkgöz yaptı. KENTİN ÖNEMİ VURGULANDI Kastamonuluların bu özel birlik ve dayanışma gecesinde Dernek başkanı Erhan Önemli, Belediye Başkanı Şevki Demirci ve Kaymakam Hasan Göze davetlilere yönelik birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler. Dernek başkanı Önemli konuşmasında, “Derneğimiz; dağınık bir nüfusa sahip olan Kastamonuluları bir araya getirmek için Çayırova’da ikamet eden ve Kastamonu’nun farklı ilçelerinden arkadaşlarımız tarafından kurulmuştur. Amacımız;  Çayırova’da Kastamonu’nun tanıtımına katkıda bulunmaktır.  Çayırova Kastamonulular Derneği olarak bizler, geçmişten edindiğimiz tecrübeler ışığında Çayırova’da Kastamonu’ya yakışan, hak ettiği değeri vermek için sizlerle birlikte çalışacağız. Amacımız, Çayırova’da ki bütün Kastamonulu hemşerilerimizle  birlikte onların sesi olmak, hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için bütün gücümüzle çalışmaktır” dedi.     DEMİRCİ BAŞARILAR DİLEDİ Gecede davetlileri selamlayan Belediye Başkanı Demirci’de, ““Dernek yöneticilerine başarılar diliyorum. Çayırova’da güzel işlere imza atıyorlar atmayada devam edecekler. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Başkan bana geldiğinde kendisine şunu söyledim. Derneğe siyaseti sokmayın. Bana göre dernekler kuruluş amacına uygun olmalı. Kastamonu doğasıyla tarihi geçmişi ile güzel ve zengin bir kent. Cumhuriyetin kurulması ilk olarak oradan başladı. Bu anlamda önemli.  Birlikte güzel işler yapacağız. Bu güne kadar olduğu gibi yanınızdayım. Kapım her zaman açıktır” diye konuştu.     GÖZEN KASTAMONU’YU ANLATTI Kaymakam Hasan Gözen konuşmasında Kastamonu’nun tarihi özelliklerini vurgulayarak, “Türk tarihinin en önemli kenti olan Kastamonu 24 kayı boyunun tamamını barındırmıştır. Kurtuluş mücadelesinde Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde gerek kahramanlık destanları yazarak gerekse şehitleri ile tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. Kastamonu; Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunda büyük katkısı olduğu gibi evveliyatında da Osmanlının çok önemli tarihi, kültürü olan bir merkez. Ancak tabiat şartları işsizlik nedenlerinden dolayı nüfusunun büyük kısmı İstanbul’a, Almanya ve diğer illerimize göç ederek ekmek arayışına girmiş. Göç gittikleri yerlerde kültürlerini yaşatıyorlar. Bu vesile ile memleketimize hizmet eden, Kastamonu’muza katkıları olan herkesi tebrik ediyorum.”dedi.     Gecede tiyatro gösterileri, sanatçıların türkü ve şarkıları ile Kastamonulu vatandaşlar eğlence ve coşku dolu bir gece yaşadılar.    
Çayırova Kastamonulular Derneği Birlik ve Dayanışma Gecesi ilçe protokolünün de yoğun ilgi ve katılımı ile gerçekleşti.

Arzum Düğün Salonunda düzenlenen geceye Çayırova Kaymakamı hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Ali Osman Gür ve Yönetim Kurulu Üyeleri , MHP Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban ve Yönetimi, Çayırovaspor Yönetimi ile çok sayıda Kastamonulu vatandaşlar katıldı. Davetlilere ev sahipliğini ise Kastamonulular Dernek başkanı Erhan Önemli ve Dernek Başkan Yardımcısı Dinçer Açıkgöz yaptı.

KENTİN ÖNEMİ VURGULANDI

Kastamonuluların bu özel birlik ve dayanışma gecesinde Dernek başkanı Erhan Önemli, Belediye Başkanı Şevki Demirci ve Kaymakam Hasan Göze davetlilere yönelik birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler. Dernek başkanı Önemli konuşmasında, “Derneğimiz; dağınık bir nüfusa sahip olan Kastamonuluları bir araya getirmek için Çayırova’da ikamet eden ve Kastamonu’nun farklı ilçelerinden arkadaşlarımız tarafından kurulmuştur. Amacımız;  Çayırova’da Kastamonu’nun tanıtımına katkıda bulunmaktır.  Çayırova Kastamonulular Derneği olarak bizler, geçmişten edindiğimiz tecrübeler ışığında Çayırova’da Kastamonu’ya yakışan, hak ettiği değeri vermek için sizlerle birlikte çalışacağız. Amacımız, Çayırova’da ki bütün Kastamonulu hemşerilerimizle  birlikte onların sesi olmak, hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için bütün gücümüzle çalışmaktır” dedi.

 

 

DEMİRCİ BAŞARILAR DİLEDİ

Gecede davetlileri selamlayan Belediye Başkanı Demirci’de, ““Dernek yöneticilerine başarılar diliyorum. Çayırova’da güzel işlere imza atıyorlar atmayada devam edecekler. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Başkan bana geldiğinde kendisine şunu söyledim. Derneğe siyaseti sokmayın. Bana göre dernekler kuruluş amacına uygun olmalı. Kastamonu doğasıyla tarihi geçmişi ile güzel ve zengin bir kent. Cumhuriyetin kurulması ilk olarak oradan başladı. Bu anlamda önemli.  Birlikte güzel işler yapacağız. Bu güne kadar olduğu gibi yanınızdayım. Kapım her zaman açıktır” diye konuştu.

 

 

GÖZEN KASTAMONU’YU ANLATTI

Kaymakam Hasan Gözen konuşmasında Kastamonu’nun tarihi özelliklerini vurgulayarak, “Türk tarihinin en önemli kenti olan Kastamonu 24 kayı boyunun tamamını barındırmıştır. Kurtuluş mücadelesinde Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde gerek kahramanlık destanları yazarak gerekse şehitleri ile tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. Kastamonu; Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunda büyük katkısı olduğu gibi evveliyatında da Osmanlının çok önemli tarihi, kültürü olan bir merkez. Ancak tabiat şartları işsizlik nedenlerinden dolayı nüfusunun büyük kısmı İstanbul’a, Almanya ve diğer illerimize göç ederek ekmek arayışına girmiş. Göç gittikleri yerlerde kültürlerini yaşatıyorlar. Bu vesile ile memleketimize hizmet eden, Kastamonu’muza katkıları olan herkesi tebrik ediyorum.”dedi.

 

 

Gecede tiyatro gösterileri, sanatçıların türkü ve şarkıları ile Kastamonulu vatandaşlar eğlence ve coşku dolu bir gece yaşadılar.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.