KATIRCIOĞLU, “ESKİDEN KADIN’IN ADI YOKTU”

Kocaeli 14.11.2017 - 13:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KATIRCIOĞLU, “ESKİDEN KADIN’IN ADI YOKTU”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Kadının adı yoktu siyasette ama 2002'de yüzde 4,6'dan başladı, bugün 15 yılda yüzde 14,7. Bundan sonraki dönemde yüzde 20'leri aşacağız." dedi.

Kocaeli Başiskele’de düzenlenen Türkiye Aile Platformu (TÜRAP) 7. İstişare Grubu İl Toplantısı'nda konuşan Katırcıoğlu, her geçen gün gelişen teknolojiyle günlük hayatın kolaylaştığını ama toplumsal ilişkilerin zorlaştığını söyledi. Küreselleşen dünyada toplumun giderek bölündüğünü ve ailelerin küçük parçalara ayrıldığına dikkati çeken Katırcıoğlu, anneanne ve babaannelerin ailelerin içinden çekildiğini, nesiller arasındaki devamlılık sağlanamayınca fikri boşluklar oluştuğunu kaydetti. 15 YILDIR AİLEYİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ Ailenin temellerini güçlendirmek için 15 yıldır çalıştıklarını vurgulayan Katırcıoğlu, "Sorunlarımızı STK'lar ve akademisyenlerle birlikte çözeceğiz ama ilk önce çareyi medeniyetimizde arayacağız. Sonra inancımızın değerlerine bakacağız. Çaremiz bizim inancımızda, medeniyetimizde. Batı'nın da 100 yıl önce yaptığı bu. Doğu'dan aldı getirdi, kendi birikimleriyle sentezledi ve yeni bir model oluşturdu. İşte biz bunu yaptığımız zaman bu sorunlardan kurtulacağız. AK Parti iktidarları olarak son 15 yılda bunu yaptık aslında biz." ifadelerini kullandı. BİRÇOK ALANDA KADIN SAYISI ARTTI Katırcıoğlu, kadının sorununun onu aileden kopararak, bireyselleştirerek, yok sayarak çözülemeyeceğini vurguladı. Bu sorunların birlikte çözüleceğini, bu kapsamda birçok yasal düzenleme yaptıklarını ve istihdamda yüzde 35'lere çıkıldığını belirten Katırcıoğlu, şöyle devam etti:  "Akademide kadının oranı yüzde 54, banka ve sağlık sektörüne baktığımızda yüzde 50'leri zorladığımızı görüyoruz. Okullaşma oranı 2002'de yüzde 91'den artık yüzde 99'a geldi. Üniversiteleşme oranımız yüzde 13'ten yüzde 40'ları geçtik artık. Kadının siyasette temsili 1934 yılından 2002'ye kadar yüzde 2,4'tü. Kadının adı yoktu siyasette ama 2002'de yüzde 4,6'dan başladı, bugün 15 yılda yüzde 14,7. Bundan sonraki dönemde yüzde 20'leri aşacağız. Yüzde 22,5 Avrupa ortalaması, kadının siyasette temsili. Bu noktada ciddi bir irade var, ciddi bir destek var. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum."
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Kadının adı yoktu siyasette ama 2002'de yüzde 4,6'dan başladı, bugün 15 yılda yüzde 14,7. Bundan sonraki dönemde yüzde 20'leri aşacağız." dedi.

Kocaeli Başiskele’de düzenlenen Türkiye Aile Platformu (TÜRAP) 7. İstişare Grubu İl Toplantısı'nda konuşan Katırcıoğlu, her geçen gün gelişen teknolojiyle günlük hayatın kolaylaştığını ama toplumsal ilişkilerin zorlaştığını söyledi. Küreselleşen dünyada toplumun giderek bölündüğünü ve ailelerin küçük parçalara ayrıldığına dikkati çeken Katırcıoğlu, anneanne ve babaannelerin ailelerin içinden çekildiğini, nesiller arasındaki devamlılık sağlanamayınca fikri boşluklar oluştuğunu kaydetti.

15 YILDIR AİLEYİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ailenin temellerini güçlendirmek için 15 yıldır çalıştıklarını vurgulayan Katırcıoğlu, "Sorunlarımızı STK'lar ve akademisyenlerle birlikte çözeceğiz ama ilk önce çareyi medeniyetimizde arayacağız. Sonra inancımızın değerlerine bakacağız. Çaremiz bizim inancımızda, medeniyetimizde. Batı'nın da 100 yıl önce yaptığı bu. Doğu'dan aldı getirdi, kendi birikimleriyle sentezledi ve yeni bir model oluşturdu. İşte biz bunu yaptığımız zaman bu sorunlardan kurtulacağız. AK Parti iktidarları olarak son 15 yılda bunu yaptık aslında biz." ifadelerini kullandı.

BİRÇOK ALANDA KADIN SAYISI ARTTI

Katırcıoğlu, kadının sorununun onu aileden kopararak, bireyselleştirerek, yok sayarak çözülemeyeceğini vurguladı. Bu sorunların birlikte çözüleceğini, bu kapsamda birçok yasal düzenleme yaptıklarını ve istihdamda yüzde 35'lere çıkıldığını belirten Katırcıoğlu, şöyle devam etti:  "Akademide kadının oranı yüzde 54, banka ve sağlık sektörüne baktığımızda yüzde 50'leri zorladığımızı görüyoruz. Okullaşma oranı 2002'de yüzde 91'den artık yüzde 99'a geldi. Üniversiteleşme oranımız yüzde 13'ten yüzde 40'ları geçtik artık. Kadının siyasette temsili 1934 yılından 2002'ye kadar yüzde 2,4'tü. Kadının adı yoktu siyasette ama 2002'de yüzde 4,6'dan başladı, bugün 15 yılda yüzde 14,7. Bundan sonraki dönemde yüzde 20'leri aşacağız. Yüzde 22,5 Avrupa ortalaması, kadının siyasette temsili. Bu noktada ciddi bir irade var, ciddi bir destek var. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.