KATIRCIOĞLU; "MÜFTÜ DE DEVLETİN MEMURU"

Kocaeli 17.10.2017 - 12:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KATIRCIOĞLU; "MÜFTÜ DE DEVLETİN MEMURU"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, müftülere nikâh kıyma yetkisinin verildiği tasarısıyla ilgili, “Düzenleme ülkemizdeki resmi nikâhı arttıracaktır." dedi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, müftülere nikâh kıyma yetkisinin verildiği tasarısıyla ilgili, “Düzenleme ülkemizdeki resmi nikâhı arttıracaktır. Resmiyet yaygınlaşacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus; her halükarda nikâhı kıyan görevlinin devlet memuru olacak olmasıdır" dedi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, kanunla ilgili yaptığı açıklamada; “Yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu vurgulayarak, Hâlen nikâh kıyma yetkisinin, bir kamu görevlisi olan belediye başkanı veya onun yetki verdiği nikâh memurunda olduğunu; müftülerin de aynı şekilde devlet memuru olduğunu unutuyorlar. Kanun farklı birine bu görevi vermiyor. Bu hususta laiklik üzerinden polemik üretmeye kalkışıyorlar. Halbuki bu düzenlemenin laiklik ilkesini zedeleyecek hiçbir yanı yoktur. Aksine toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alan, kadını ve çocukları suiistimal eden aksaklıkları ortadan kaldıracak bir düzenleme olacaktır.” NİKÂHI, BELEDİYE BAŞKANI VEYA MÜFTÜNÜN KIYMASI ARASINDA HİÇ BİR FARK YOK Milletvekili Katırcıoğlu konu ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde sözlerine şöyle devam etti; “Muhalefet yapan kişiler nikâh üzerinden içlerindeki husumeti ortaya döküyor. Asıl buradaki rahatsızlığın tek nedeni var oda, nikâhı kıyacak kişinin din görevlisi olması. Niyetlerini direkt ifade edemedikleri için de, bu değişiklikle ‘çocuklara dahi nikâh kıyılacağı, yasa dışı evliliklerin önünün açılacağı’ gibi akıllara ziyan, tamamı saçma sapan iftiraları dile getirmekten çekinmiyorlar. Tam aksine bu, bütün bu saçmalıkları ortadan kaldıracak bir yoldur. Böylece kayıt dışı imam nikâhı üzerinden yapılan istismarların da önüne geçilecektir. Özellikle bazı vatandaşlarımızın resmi nikâh kıymadan belli bir süre dini nikâh üzerinden evliliklerini sürdürdükleri bilinmektedir. Bu durum aile kurumu üzerinden kadın ve çocuklar üzerinde istismara sebep olmakta ve hukuki sorunlar çıkarmaktadır. Dolayısıyla ülkemizde resmi nikâhı hâkim kılmamız gerekmektedir. Düzenleme ülkemizdeki resmi nikâhı arttıracaktır. Alt komisyondan geçen bu tasarı umarım Genel Kuruldan da geçecektir.”
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, müftülere nikâh kıyma yetkisinin verildiği tasarısıyla ilgili, “Düzenleme ülkemizdeki resmi nikâhı arttıracaktır." dedi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, müftülere nikâh kıyma yetkisinin verildiği tasarısıyla ilgili, “Düzenleme ülkemizdeki resmi nikâhı arttıracaktır. Resmiyet yaygınlaşacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus; her halükarda nikâhı kıyan görevlinin devlet memuru olacak olmasıdır" dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, kanunla ilgili yaptığı açıklamada; “Yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu vurgulayarak, Hâlen nikâh kıyma yetkisinin, bir kamu görevlisi olan belediye başkanı veya onun yetki verdiği nikâh memurunda olduğunu; müftülerin de aynı şekilde devlet memuru olduğunu unutuyorlar. Kanun farklı birine bu görevi vermiyor. Bu hususta laiklik üzerinden polemik üretmeye kalkışıyorlar. Halbuki bu düzenlemenin laiklik ilkesini zedeleyecek hiçbir yanı yoktur. Aksine toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alan, kadını ve çocukları suiistimal eden aksaklıkları ortadan kaldıracak bir düzenleme olacaktır.”

NİKÂHI, BELEDİYE BAŞKANI VEYA MÜFTÜNÜN KIYMASI ARASINDA HİÇ BİR FARK YOK

Milletvekili Katırcıoğlu konu ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde sözlerine şöyle devam etti; “Muhalefet yapan kişiler nikâh üzerinden içlerindeki husumeti ortaya döküyor. Asıl buradaki rahatsızlığın tek nedeni var oda, nikâhı kıyacak kişinin din görevlisi olması. Niyetlerini direkt ifade edemedikleri için de, bu değişiklikle ‘çocuklara dahi nikâh kıyılacağı, yasa dışı evliliklerin önünün açılacağı’ gibi akıllara ziyan, tamamı saçma sapan iftiraları dile getirmekten çekinmiyorlar. Tam aksine bu, bütün bu saçmalıkları ortadan kaldıracak bir yoldur. Böylece kayıt dışı imam nikâhı üzerinden yapılan istismarların da önüne geçilecektir. Özellikle bazı vatandaşlarımızın resmi nikâh kıymadan belli bir süre dini nikâh üzerinden evliliklerini sürdürdükleri bilinmektedir. Bu durum aile kurumu üzerinden kadın ve çocuklar üzerinde istismara sebep olmakta ve hukuki sorunlar çıkarmaktadır. Dolayısıyla ülkemizde resmi nikâhı hâkim kılmamız gerekmektedir. Düzenleme ülkemizdeki resmi nikâhı arttıracaktır. Alt komisyondan geçen bu tasarı umarım Genel Kuruldan da geçecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.