19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Katırcıoğlu; Alın Teri Kurumadan Haklarını Almalılar

Kocaeli 18.10.2017 - 10:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Katırcıoğlu; Alın Teri Kurumadan Haklarını Almalılar

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu geçtiğimiz günlerde kabul edilen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı ile ilgili açıklamada bulundu.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu geçtiğimiz günlerde kabul edilen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı ile ilgili, “TBMM Genel Kurulunda, iş mahkemelerinin kuruluş, görev, yetki ve yargılama usulünü düzenleyen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın kabul edilerek yasalaşması neticesinde işçilerimiz adına önemli kazanımlar elde dildiğini düşünüyorum. Tasarı üzerinden hummalı bir çalışma yürüttük” dedi. İşçi ve işveren arasında eksik olan müzakere zemininin söz konusu çalışmayla tamamlandığını belirten Katırcıoğlu, arabuluculuk mekanizmasının işçi-işveren anlaşmazlıklarının çözümlenmesi adına önemli bir adım olacağını ifade etti. İŞÇİLER ALIN TERİ KURUMADAN HAKKINI ALMALI TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu sözlerinin devamında, “ İşçinin hakkını alabilmesi çok önemlidir. İşçi ile işveren arasında müzakereyi etkinleştirmek adına arabuluculuk mekanizması kabul edilen yasa sayesinde oluşturulmuş oldu. Söz konusu yasada yapılan değişiklikle işçi ve işverenin anlaşmasını zorunlu kılan bir madde yok, işçinin dava hakkı saklıdır. Burada müzakere imkanının kapıları açılmış oldu. Bizler işçinin hakkının alın terinin kurumadan verilmesi gerektiğine inanmış bir siyasetin temsilcileriyiz. İş mahkemeleri kanunu ülkemize, işveren ve işçilerimize hayırlı olsun.” dedi.  
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu geçtiğimiz günlerde kabul edilen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı ile ilgili açıklamada bulundu.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu geçtiğimiz günlerde kabul edilen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı ile ilgili, “TBMM Genel Kurulunda, iş mahkemelerinin kuruluş, görev, yetki ve yargılama usulünü düzenleyen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın kabul edilerek yasalaşması neticesinde işçilerimiz adına önemli kazanımlar elde dildiğini düşünüyorum. Tasarı üzerinden hummalı bir çalışma yürüttük” dedi.

İşçi ve işveren arasında eksik olan müzakere zemininin söz konusu çalışmayla tamamlandığını belirten Katırcıoğlu, arabuluculuk mekanizmasının işçi-işveren anlaşmazlıklarının çözümlenmesi adına önemli bir adım olacağını ifade etti.

İŞÇİLER ALIN TERİ KURUMADAN HAKKINI ALMALI

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu sözlerinin devamında, “ İşçinin hakkını alabilmesi çok önemlidir. İşçi ile işveren arasında müzakereyi etkinleştirmek adına arabuluculuk mekanizması kabul edilen yasa sayesinde oluşturulmuş oldu. Söz konusu yasada yapılan değişiklikle işçi ve işverenin anlaşmasını zorunlu kılan bir madde yok, işçinin dava hakkı saklıdır. Burada müzakere imkanının kapıları açılmış oldu. Bizler işçinin hakkının alın terinin kurumadan verilmesi gerektiğine inanmış bir siyasetin temsilcileriyiz. İş mahkemeleri kanunu ülkemize, işveren ve işçilerimize hayırlı olsun.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.