19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Katırcıoğlu; “Bu ne genel ne de özel aftır”

Siyaset 11.04.2020 - 11:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Katırcıoğlu; “Bu ne genel ne de özel aftır”

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu: “Bu, bir genel af değil. Özel af da değil. Türk Ceza Kanunu'nun 65. maddesinde belirtilen özel afla da bağdaşmayan bir teklif. Bu teklif, koşullu salıverme ve denetimli serbestlik sürelerinde değişiklik yapan infaz düzenlemesi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen Af Teklifi üzerine açıklamalarda bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, infaz düzenlemesine ilişkin teklifi değerlendirirken; “Bu, bir genel af değil. Özel af da değil. Türk Ceza Kanunu'nun 65. maddesinde belirtilen özel afla da bağdaşmayan bir teklif. Bu teklif, koşullu salıverme ve denetimli serbestlik sürelerinde değişiklik yapan infaz düzenlemesi.” dedi. “KADINA VE ÇOCUĞA ŞİDDET KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR” Teklifte kadın cinayetleri, cinsel saldırı suçları kapsam dışındadır. Bende bir kadın vekil olarak ‘kadına şiddet bizim kırmızı çizgimizdir, diyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, konuşmasının devamında “Sadece kadına değil, çocuğa, erkeğe ve tüm yaratılmışlara şiddet kabul edilemez.” dedi. Katırcıoğlu, açıklamasının devamında; “Tüm insanlığa özellikle kadına karşı yapılan en kapsamlı şiddet hareketi PKK terörüdür ve terör saldırılarıdır. Kız çocuklarını dağa kaçıran, tecavüz eden, kadınları canlı bomba olarak kullanan, kadınları katleden PKK terör örgütüne tek söz dahi söyleyemeyenlerin, terör örgütlerinin sözcülüğünü yapanların, kadına dair tek söz söylemeye hakları yoktur.” açıklamasında bulundu.

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu: “Bu, bir genel af değil. Özel af da değil. Türk Ceza Kanunu'nun 65. maddesinde belirtilen özel afla da bağdaşmayan bir teklif. Bu teklif, koşullu salıverme ve denetimli serbestlik sürelerinde değişiklik yapan infaz düzenlemesi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen Af Teklifi üzerine açıklamalarda bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, infaz düzenlemesine ilişkin teklifi değerlendirirken; “Bu, bir genel af değil. Özel af da değil. Türk Ceza Kanunu'nun 65. maddesinde belirtilen özel afla da bağdaşmayan bir teklif. Bu teklif, koşullu salıverme ve denetimli serbestlik sürelerinde değişiklik yapan infaz düzenlemesi.” dedi.

“KADINA VE ÇOCUĞA ŞİDDET KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Teklifte kadın cinayetleri, cinsel saldırı suçları kapsam dışındadır. Bende bir kadın vekil olarak ‘kadına şiddet bizim kırmızı çizgimizdir, diyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, konuşmasının devamında “Sadece kadına değil, çocuğa, erkeğe ve tüm yaratılmışlara şiddet kabul edilemez.” dedi.

Katırcıoğlu, açıklamasının devamında; “Tüm insanlığa özellikle kadına karşı yapılan en kapsamlı şiddet hareketi PKK terörüdür ve terör saldırılarıdır. Kız çocuklarını dağa kaçıran, tecavüz eden, kadınları canlı bomba olarak kullanan, kadınları katleden PKK terör örgütüne tek söz dahi söyleyemeyenlerin, terör örgütlerinin sözcülüğünü yapanların, kadına dair tek söz söylemeye hakları yoktur.” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.