Katırcıoğlu, Yuvarlak Masa Toplantısı'nda!

14.03.2018 - 12:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Katırcıoğlu, Yuvarlak Masa Toplantısı'nda!

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte ABD’de Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun 62. Oturumuna katıldı.

KATIRCIOĞLU, BAKAN KAYA İLE ABD’DE Bir dizi ziyaret ve görüşmeler için ABD’de bulunan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu 62. Oturumuna katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,  Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu 62. Oturumu kapsamında düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı'nda konuştu. Kadınların güçlendirilmesinin önündeki en ciddi engellerden birinin kadına yönelik şiddet olduğuna dikkati çeken Kaya, şiddetin, kadınların sağlığını, eğitimini, sosyal ve ekonomik hayata katılımını etkilediğini ve onları yoksulluğa ittiğini söyledi. Kırsal alanlarda kadına yönelik şiddete karşı Türkiye'de yapılan çalışmaları anlatan Kaya, yerel düzeylerde kadın ve çocuklar için özel birimler kurulduğunu ve buralarda çalışanların ise kadın olduğunu ifade etti. ‪Katırcıoğlu, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun 62. Oturumu arasında, Fransız mevkidaşı Mireille Clapot’la ikili görüşmelerde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Komisyon üyeleri ile birlikte Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ogerta Manastirliu ile bir araya gelerek kadınlar için yapılan çalışmalar ve karşılıklı iş birliği imkânlarını konuşuldu. Birleşmiş Milletlerin bir sonraki oturumunda Katırcıoğlu, Suriyeli Göçmen Kadınlara yönelik politikalar ve Kırsalda Kadının Gelişimine ilişkin konularda konuşmacı olarak yer alacağı bildirildi.
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte ABD’de Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun 62. Oturumuna katıldı.

KATIRCIOĞLU, BAKAN KAYA İLE ABD’DE

Bir dizi ziyaret ve görüşmeler için ABD’de bulunan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu 62. Oturumuna katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,  Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu 62. Oturumu kapsamında düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı'nda konuştu.

Kadınların güçlendirilmesinin önündeki en ciddi engellerden birinin kadına yönelik şiddet olduğuna dikkati çeken Kaya, şiddetin, kadınların sağlığını, eğitimini, sosyal ve ekonomik hayata katılımını etkilediğini ve onları yoksulluğa ittiğini söyledi. Kırsal alanlarda kadına yönelik şiddete karşı Türkiye'de yapılan çalışmaları anlatan Kaya, yerel düzeylerde kadın ve çocuklar için özel birimler kurulduğunu ve buralarda çalışanların ise kadın olduğunu ifade etti.

‪Katırcıoğlu, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun 62. Oturumu arasında, Fransız mevkidaşı Mireille Clapot’la ikili görüşmelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Komisyon üyeleri ile birlikte Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ogerta Manastirliu ile bir araya gelerek kadınlar için yapılan çalışmalar ve karşılıklı iş birliği imkânlarını konuşuldu.

Birleşmiş Milletlerin bir sonraki oturumunda Katırcıoğlu, Suriyeli Göçmen Kadınlara yönelik politikalar ve Kırsalda Kadının Gelişimine ilişkin konularda konuşmacı olarak yer alacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.