Kayan’ın Konferansı büyük ilgi gördü

Gebze 10.12.2015 - 09:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kayan’ın Konferansı büyük ilgi gördü

Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından düzenlenen “İtidal ve Vasat Ümmet” konulu konferans Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Gerçekleşen konferans büyük ilgi görmeyi başardı. Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından düzenlenen “İtidal ve Vasat Ümmet” konulu konferans Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Büyük ilgi gören konferans Kur’an’ı Kerim okunarak başladı.  Programın açılışında konuşan ve derneğin Gebze’deki faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi veren İnsan ve Medeniyet Hareketi Gebze Başkanı Ali Erol, İslam coğrafyasının tarihin en kritik dönemlerinden birini yaşadığını söyledi. Ali Erol, “100 yıl önce bölgede sınırları çizenler bugün sınırları yenilemek ve yeniden dizayn etmek istiyorlar. Bu kaos ortamında bizlere düşen tüm Müslümanlar olarak birliğimizi korumak, vahdeti sağlamak ve mezhepçilik, meşrepçilik, cemaatçilik, particilik, milliyetçilik hastalıklarından kurtulup emperyalizme karşı birlik olmaktır” dedi.  YENİ BİR KARDEŞLİK RÜZGARI YAKALAMALIYIZ Daha sonra kürsüye çıkan Eğitimci-Yazar Ramazan Kayan, İslam ümmetinin dış sorunlardan önce iç sorgulamalar yapması gerektiğini söyledi. “Ümmet olarak şimdi kendimizi sorgulama zamanıdır” diyen Ramazan Kayan hoca, “Bu ümmetin çocuklarının cansız bedenleri İslam diyarından Avrupa’ya kaçarken Akdeniz sahillerine vuruyor ve mezhep savaşları yaşanıyorsa bizler kendimizi sorgulamalıyız. Ümmet kendi iç kanamasını durdurmadan Filistin’de akan kanın önüne geçemez. Ümmetin kendi evlatları birbirlerinin camilerini bombalarken Mescid-i Aksa’yı nasıl koruyacağız? Birbirine kurşun sıkan ümmet emperyalizme nasıl direnecek. Yeni bir kardeşlik rüzgarı yakalamalıyız. Selefi-sufi, Şii-Sünni, Arap-Kürt-Türk kavgalarından mecalimiz kalmadı” şeklinde konuştu.

Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından düzenlenen “İtidal ve Vasat Ümmet” konulu konferans Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Gerçekleşen konferans büyük ilgi görmeyi başardı.

Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından düzenlenen “İtidal ve Vasat Ümmet” konulu konferans Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Büyük ilgi gören konferans Kur’an’ı Kerim okunarak başladı.  Programın açılışında konuşan ve derneğin Gebze’deki faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi veren İnsan ve Medeniyet Hareketi Gebze Başkanı Ali Erol, İslam coğrafyasının tarihin en kritik dönemlerinden birini yaşadığını söyledi. Ali Erol, “100 yıl önce bölgede sınırları çizenler bugün sınırları yenilemek ve yeniden dizayn etmek istiyorlar. Bu kaos ortamında bizlere düşen tüm Müslümanlar olarak birliğimizi korumak, vahdeti sağlamak ve mezhepçilik, meşrepçilik, cemaatçilik, particilik, milliyetçilik hastalıklarından kurtulup emperyalizme karşı birlik olmaktır” dedi. 

YENİ BİR KARDEŞLİK RÜZGARI YAKALAMALIYIZ

Daha sonra kürsüye çıkan Eğitimci-Yazar Ramazan Kayan, İslam ümmetinin dış sorunlardan önce iç sorgulamalar yapması gerektiğini söyledi. “Ümmet olarak şimdi kendimizi sorgulama zamanıdır” diyen Ramazan Kayan hoca, “Bu ümmetin çocuklarının cansız bedenleri İslam diyarından Avrupa’ya kaçarken Akdeniz sahillerine vuruyor ve mezhep savaşları yaşanıyorsa bizler kendimizi sorgulamalıyız. Ümmet kendi iç kanamasını durdurmadan Filistin’de akan kanın önüne geçemez. Ümmetin kendi evlatları birbirlerinin camilerini bombalarken Mescid-i Aksa’yı nasıl koruyacağız? Birbirine kurşun sıkan ümmet emperyalizme nasıl direnecek. Yeni bir kardeşlik rüzgarı yakalamalıyız. Selefi-sufi, Şii-Sünni, Arap-Kürt-Türk kavgalarından mecalimiz kalmadı” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.