19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kaymakam Güler’den Atatürk öğüdü!

Gebze 21.05.2019 - 10:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kaymakam Güler’den Atatürk öğüdü!

Gebze Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda gerçekleşen bayrak töreninde konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Bizden aldığınız Bayrağı, Atatürk’ün işaret ettiği ‘Muassır Medeniyet’ seviyesine ulaştıracaksınız” dedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler bir gelenek haline getirdiği bayrak törenlerine devam ediyor. Kaymakam Güler’e Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan da eşlik ediyor. Öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek sorun ve talepler dinleyen Kaymakam Güler bayrak töreninde yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere İstanbul’dan Samsun’a gidişi ve oradan da Anadolu’ya geçip toplantılar yaparak, bildirgeler yayınlayarak milli mücadelenin fitilini ateşlemesi üzerinden 100 yıl geçti. Cumhuriyetimizin temelleri o mücadele ile atıldı ve bu günde büyük bir güç ve azimle ileriye gidiyoruz. İnşallah siz kıymetli yavrularımızda bizden aldığınız Bayrağı, Atatürk’ün işaret ettiği ‘Muassır Medeniyet’ seviyesine ulaştıracaksınız.  BİRLİK OLMALIYIZ Tüm bunlar için çalışmak ve azimli olmak gerekli. Çalışmak sadece tek başına yeterli değildir. Sizler donanımlı, kendini iyi yetiştirmiş bireyler olmanın yanı sıra bir de ‘iyi insan’ olarak hayatta çevresine faydalı bireyler olmalısınız. Eğer biz bir ve beraber güçlü olmaz isek dış mihrakların türlü saldırılarına maruz kaldığımız takdirde üzerinde yaşadığımız ve şehitlerimizin al kanları ile kazandığımız bu topraklarda yaşayamayız. Nasıl ki vücudumuz zayıf kaldığında mikropların saldırısı ile hasta oluyorsa yine ülke olarak, bu ülkede yaşayan bireyler olarak birlik içerisinde olmazsak hasta olur yıkılırız. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni gibi çeşitli etnik guruplardan oluşan 82 milyon Türk Vatandaşı içerisindeki vatan hainleri hariç kardeş olmalıdır.  Sevgili öğrenciler yılsonu yaklaşıyor. Okul günlerimizi nasıl güzel ve eğitimle geçiriyorsak tatilde de kendimizi geliştirmeli ve bol bol kitap okumalıyız. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum. Hepinize hayırlı dersler diliyor Allah’a emanet ediyorum.”
Gebze Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda gerçekleşen bayrak töreninde konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Bizden aldığınız Bayrağı, Atatürk’ün işaret ettiği ‘Muassır Medeniyet’ seviyesine ulaştıracaksınız” dedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler bir gelenek haline getirdiği bayrak törenlerine devam ediyor. Kaymakam Güler’e Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan da eşlik ediyor. Öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek sorun ve talepler dinleyen Kaymakam Güler bayrak töreninde yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere İstanbul’dan Samsun’a gidişi ve oradan da Anadolu’ya geçip toplantılar yaparak, bildirgeler yayınlayarak milli mücadelenin fitilini ateşlemesi üzerinden 100 yıl geçti. Cumhuriyetimizin temelleri o mücadele ile atıldı ve bu günde büyük bir güç ve azimle ileriye gidiyoruz. İnşallah siz kıymetli yavrularımızda bizden aldığınız Bayrağı, Atatürk’ün işaret ettiği ‘Muassır Medeniyet’ seviyesine ulaştıracaksınız. 

BİRLİK OLMALIYIZ

Tüm bunlar için çalışmak ve azimli olmak gerekli. Çalışmak sadece tek başına yeterli değildir. Sizler donanımlı, kendini iyi yetiştirmiş bireyler olmanın yanı sıra bir de ‘iyi insan’ olarak hayatta çevresine faydalı bireyler olmalısınız. Eğer biz bir ve beraber güçlü olmaz isek dış mihrakların türlü saldırılarına maruz kaldığımız takdirde üzerinde yaşadığımız ve şehitlerimizin al kanları ile kazandığımız bu topraklarda yaşayamayız. Nasıl ki vücudumuz zayıf kaldığında mikropların saldırısı ile hasta oluyorsa yine ülke olarak, bu ülkede yaşayan bireyler olarak birlik içerisinde olmazsak hasta olur yıkılırız. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni gibi çeşitli etnik guruplardan oluşan 82 milyon Türk Vatandaşı içerisindeki vatan hainleri hariç kardeş olmalıdır.  Sevgili öğrenciler yılsonu yaklaşıyor. Okul günlerimizi nasıl güzel ve eğitimle geçiriyorsak tatilde de kendimizi geliştirmeli ve bol bol kitap okumalıyız. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum. Hepinize hayırlı dersler diliyor Allah’a emanet ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.