Kaymakam Güler, ‘Kendimize çeki düzen vermeliyiz!’

Gebze 25.10.2019 - 11:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kaymakam Güler, ‘Kendimize çeki düzen vermeliyiz!’

Gebze Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde “iradem”  kütüphanesi açıldı. Açılışta ülkedeki kütüphane sayısının kısıtlı olduğunu söyleyen Kaymakam Güler, “Ülkemizde kişi başına düşen kitap sayısı da gelişmiş ülkelerin çok altında bunun için kendimize çeki düzen verip kitap okuyan sayısını ve okuduğumuz kitap sayısını artırmamız lazım.” dedi. Gebze Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde “iradem”  kütüphanesi açıldı. Açılışa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, KSMMMO Başkanı Mustafa Taşpınar, eğitim sendikası yöneticileri ve okul müdürleri katıldı. HERKESİN KENDİ KÜTÜPHANESİ OLMALI Açılışta konuşan Kaymakam Güler “Bugün okulumuzda çok anlamlı bir faaliyetin içerisinde olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Okulumuza bir kütüphane kazandırılacak. Bu kütüphanenin kazandırılmasında emeği geçen başta okul müdürümüze, KSMMMO Mali Müşavirler Odası Başkanına çok teşekkür ederim. Kütüphanenin kıymetini maalesef bilmiyoruz. Ülkemizde kütüphane sayısı çok kısıtlı. Biz aslında okumanın da kıymetini bilmiyoruz. Ülkemizde kişi başına düşen kitap sayısı da gelişmiş ülkelerin çok altında bunun için kendimize çeki düzen verip kitap okuyan sayısını ve okuduğumuz kitap sayısını artırmamız lazım. Aksi takdirde Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkamayız. Ülkenin kurtuluşu ile ilgili mücadele veren Mustafa Kemal Atatürk'ün savaş içerisinde zaman bulup kitap okuyor olması bizim için bütün mazeretleri ortadan kaldırması lazım. Herkesin kendi kütüphanesi evinin bir bölümünde kendi kitaplarının olması lazım. Her okulun bir kütüphanesi her İlin ve her ilçenin birden fazla kütüphanesi olması lazım. Şehir kütüphanelerinin zaman mefhumuna bağlı kalmadan gençlerimizin çocuklarımızın buraya girebilmesi lazım. Eğer biz okumazsak istikbalimizi kaybederiz.” dedi. ÖRNEK OLMALI Sosyal sorumluluk projesi olarak yapılan bu projenin tüm özel sektöre örnek olması gerektiğini belirterek Mali Müşavirlik ve Hukuk Müşavirliği Firması İRADEM Yöneticisi Ahmet Eser’e teşekkür eden Kaymakam Güler, Ayrıca bu güzel kütüphanede öğrencilerin gerek ders çalışmak için gerek kitap okumak için her an kullanabilmesi adına okul yönetimi tarafından tüm gün açık bulundurulması talimatını da verdi. MÜŞAVİRLER KİTAP TOPLAMA KAMPANYASI DÜZENLENDİ Mali Müşavirlik ve Hukuk Müşavirliği Firması İRADEM tarafından 33.000 maliyetle donatım ve tefrişi yaptırılan kütüphane için ayrıca mali müşavirler arasında kitap toplama kampanyası düzenlenerek 917 kitap toplandı. Milli Eğitim Bakanlığının Z Kütüphane şartnamesine uygun düzenlenen kütüphanede toplam 6571 kitapla Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine zengin bir kaynak havuzu sunuldu.      

Gebze Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde “iradem”  kütüphanesi açıldı. Açılışta ülkedeki kütüphane sayısının kısıtlı olduğunu söyleyen Kaymakam Güler, “Ülkemizde kişi başına düşen kitap sayısı da gelişmiş ülkelerin çok altında bunun için kendimize çeki düzen verip kitap okuyan sayısını ve okuduğumuz kitap sayısını artırmamız lazım.” dedi.

Gebze Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde “iradem”  kütüphanesi açıldı. Açılışa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, KSMMMO Başkanı Mustafa Taşpınar, eğitim sendikası yöneticileri ve okul müdürleri katıldı.

HERKESİN KENDİ KÜTÜPHANESİ OLMALI

Açılışta konuşan Kaymakam Güler “Bugün okulumuzda çok anlamlı bir faaliyetin içerisinde olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Okulumuza bir kütüphane kazandırılacak. Bu kütüphanenin kazandırılmasında emeği geçen başta okul müdürümüze, KSMMMO Mali Müşavirler Odası Başkanına çok teşekkür ederim. Kütüphanenin kıymetini maalesef bilmiyoruz. Ülkemizde kütüphane sayısı çok kısıtlı. Biz aslında okumanın da kıymetini bilmiyoruz. Ülkemizde kişi başına düşen kitap sayısı da gelişmiş ülkelerin çok altında bunun için kendimize çeki düzen verip kitap okuyan sayısını ve okuduğumuz kitap sayısını artırmamız lazım. Aksi takdirde Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkamayız. Ülkenin kurtuluşu ile ilgili mücadele veren Mustafa Kemal Atatürk'ün savaş içerisinde zaman bulup kitap okuyor olması bizim için bütün mazeretleri ortadan kaldırması lazım. Herkesin kendi kütüphanesi evinin bir bölümünde kendi kitaplarının olması lazım. Her okulun bir kütüphanesi her İlin ve her ilçenin birden fazla kütüphanesi olması lazım. Şehir kütüphanelerinin zaman mefhumuna bağlı kalmadan gençlerimizin çocuklarımızın buraya girebilmesi lazım. Eğer biz okumazsak istikbalimizi kaybederiz.” dedi.

ÖRNEK OLMALI

Sosyal sorumluluk projesi olarak yapılan bu projenin tüm özel sektöre örnek olması gerektiğini belirterek Mali Müşavirlik ve Hukuk Müşavirliği Firması İRADEM Yöneticisi Ahmet Eser’e teşekkür eden Kaymakam Güler, Ayrıca bu güzel kütüphanede öğrencilerin gerek ders çalışmak için gerek kitap okumak için her an kullanabilmesi adına okul yönetimi tarafından tüm gün açık bulundurulması talimatını da verdi.

MÜŞAVİRLER KİTAP TOPLAMA KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Mali Müşavirlik ve Hukuk Müşavirliği Firması İRADEM tarafından 33.000 maliyetle donatım ve tefrişi yaptırılan kütüphane için ayrıca mali müşavirler arasında kitap toplama kampanyası düzenlenerek 917 kitap toplandı. Milli Eğitim Bakanlığının Z Kütüphane şartnamesine uygun düzenlenen kütüphanede toplam 6571 kitapla Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine zengin bir kaynak havuzu sunuldu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.