Kaymakam Güler Uyardı

Gebze 31.05.2018 - 23:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kaymakam Güler Uyardı

Gebze Halk Eğitim Merkezi tarafından geçici koruma altındaki Suriyeli mültecilerin ve ihtiyaç sahibi Türk vatandaşlarının mesleki becerilerinin geliştirilmesi adına Cash For Work (İş Karşılığı Ücret) projesini yürüttüğü kurslarda 1.dönem sona erdi.

Sertifika dağıtım törenine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, Gebze İş-Kur Müdürü Ayhan Kutlu ve Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı. Ayrıca sertifika almaya hak kazanan kursiyer ve yakınları da törenin yapıldığı salonda yerlerini aldılar. Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın törenin açılış konuşmasında, Kurslara Katılan kursiyerlere aylık 700-800 TL aralığında ödeme yapıldığını belirtti. Kurslarda başarı ile mezun olan kursiyerlere Gebze Kaymakam Mustafa Güler Gebze İşkur Müdürü Ayhan Kutlu, Gebze İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri sertifikalarını verdi. GEBZE İŞ CAZİBESİ OLAN BİR BÖLGE Törende kursiyerlere yönelik bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güzel, “Gebze bölgesi olarak adlandırdığımız Darıca, Çayırova, Dilovası ve Gebze’yi kapsayan çerçevede toplam 30 Bin Suriyeli yaşıyor. Kocaeli genelinde ise 46 Bin Suriyeli muhacirlerimiz var. Demek ki onlar için bizim bölgemiz daha cazip. Bu bölgeyi cazip kılan ise iş imkanıdır ve güzel olan onların çalışma isteğinde olmasıdır. Suriyeli vatandaşlar geçinmek adına, ailelerine katkı yapmak adına bu kurslara başvurmuş ve altın bilezik konumunda mesleki öğrenimler elde etmişlerdir. Gebze’de iş yok diyen yalan söyler. Şahsen ben hangi fabrikaya gitsem çalışacak insan aradıklarını belirtiyorlar. Belki ücret düşüklüğü nedeniyle çalışılmıyor olabilir. Ama bunu artırmak da sizlerin elinde. Sizler çalıştığınız işlerde kademe atladıkça gelirinizde yükselecektir. ALLAH KİMSEYİ VATANSIZ BIRAKMASIN Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Yıllarca bizim ülkemiz ile ilgilide oyunlar oynandı. Sağcı solcu kavgalarını önümüzde koydular. Mezhep kavgalarını oluşturdular. Alevi Sünni diye çatıştırmaya çalıştılar. İhanet çeteleri en son 15 Temmuz’da hain yüzlerini bir kez daha ortaya çıkardılar. Şimdi de ekonomik oyunlarla bizleri yıpratmaya çalışıyorlar. Ama ülkemizin gücü Cumhurbaşkanımızın feraseti ve Türk Halkının inancı tüm bu oyunları bozmaya devam edecektir. Bizleri Osmanlıdan beri yok etme çalışmaları sonuç vermeyecektir. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutlar elde ettiğiniz sertifikalardan dolayı tebrik ediyor merkez eğitmenlerimize de teşekkür ederim.” dedi. Toplam 1319 açılan kurstan 30.001 kişi eğitim alırken yine okuma yazma amaç 234 kurstan 3543 kişi bu programı tamamladı.123 kurstan ise bugün 74 kursiyer sertifika sahibi oldu.
Gebze Halk Eğitim Merkezi tarafından geçici koruma altındaki Suriyeli mültecilerin ve ihtiyaç sahibi Türk vatandaşlarının mesleki becerilerinin geliştirilmesi adına Cash For Work (İş Karşılığı Ücret) projesini yürüttüğü kurslarda 1.dönem sona erdi.

Sertifika dağıtım törenine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, Gebze İş-Kur Müdürü Ayhan Kutlu ve Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı. Ayrıca sertifika almaya hak kazanan kursiyer ve yakınları da törenin yapıldığı salonda yerlerini aldılar. Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın törenin açılış konuşmasında, Kurslara Katılan kursiyerlere aylık 700-800 TL aralığında ödeme yapıldığını belirtti. Kurslarda başarı ile mezun olan kursiyerlere Gebze Kaymakam Mustafa Güler Gebze İşkur Müdürü Ayhan Kutlu, Gebze İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri sertifikalarını verdi.


GEBZE İŞ CAZİBESİ OLAN BİR BÖLGE
Törende kursiyerlere yönelik bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güzel, “Gebze bölgesi olarak adlandırdığımız Darıca, Çayırova, Dilovası ve Gebze’yi kapsayan çerçevede toplam 30 Bin Suriyeli yaşıyor. Kocaeli genelinde ise 46 Bin Suriyeli muhacirlerimiz var. Demek ki onlar için bizim bölgemiz daha cazip. Bu bölgeyi cazip kılan ise iş imkanıdır ve güzel olan onların çalışma isteğinde olmasıdır. Suriyeli vatandaşlar geçinmek adına, ailelerine katkı yapmak adına bu kurslara başvurmuş ve altın bilezik konumunda mesleki öğrenimler elde etmişlerdir. Gebze’de iş yok diyen yalan söyler. Şahsen ben hangi fabrikaya gitsem çalışacak insan aradıklarını belirtiyorlar. Belki ücret düşüklüğü nedeniyle çalışılmıyor olabilir. Ama bunu artırmak da sizlerin elinde. Sizler çalıştığınız işlerde kademe atladıkça gelirinizde yükselecektir.


ALLAH KİMSEYİ VATANSIZ BIRAKMASIN
Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Yıllarca bizim ülkemiz ile ilgilide oyunlar oynandı. Sağcı solcu kavgalarını önümüzde koydular. Mezhep kavgalarını oluşturdular. Alevi Sünni diye çatıştırmaya çalıştılar. İhanet çeteleri en son 15 Temmuz’da hain yüzlerini bir kez daha ortaya çıkardılar. Şimdi de ekonomik oyunlarla bizleri yıpratmaya çalışıyorlar. Ama ülkemizin gücü Cumhurbaşkanımızın feraseti ve Türk Halkının inancı tüm bu oyunları bozmaya devam edecektir. Bizleri Osmanlıdan beri yok etme çalışmaları sonuç vermeyecektir. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutlar elde ettiğiniz sertifikalardan dolayı tebrik ediyor merkez eğitmenlerimize de teşekkür ederim.” dedi. Toplam 1319 açılan kurstan 30.001 kişi eğitim alırken yine okuma yazma amaç 234 kurstan 3543 kişi bu programı tamamladı.123 kurstan ise bugün 74 kursiyer sertifika sahibi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.