Kaymakam Karaman, “Darıca’ya Dalga Dalga Yayacağız”

Darıca 21.12.2017 - 16:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kaymakam Karaman, “Darıca’ya Dalga Dalga Yayacağız”

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman DASİAD tarafından düzenlenen ‘Siber Suçlar ve İnternet Kullanımı’ konulu seminerde yaptığı konuşmada, “Programları dalga dalga bütün Darıca’ya yaymayı düşünüyoruz.” dedi.

Darıca Deniz Yıldızları Ortaokulu’nda ‘Siber Suçlar ve İnternet Kullanımı’ konulu seminer verildi. DASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tevfik Özdinçer’in ev sahibi olduğu seminerde, Darıca Kaymakamı Ömre Karaman, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Deniz Yıldızları Ortaokulu Müdürü Özden Çubukçu, konuşmacılar Uzman Polis Sadettin Ataş ve Avukat İbrahim Karslı, Sivil toplum kuruluşları  temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler yer aldı. BİLİNÇLENMEK ZORUNDAYIZ Seminerde bir konuşma yapan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “Böylesine bir programın hazırlamasında destek olan herkese teşekkür ediyorum. DASİAD’ın bu ve bu gibi programlara öncü olduğu bir gerçektir ve derneklerin bu tür programlara öncü olmaları gerekir. Bu programları dalga dalga bütün Darıca’ya yaymayı düşünüyoruz. Günümüzde sanal âlem o kadar önemli oldu ki bununla ilgili bilinçlendirme çalışmaları da yapmak zorundayız. Artık sanal âlemden ayrı yaşayamayacağımıza göre, bilinçli bir şekilde kullanmayı öğrenmeliyiz. E-TİCARETİ DAHA YAYGIN GÖRECEĞİZ İlerleyen dönemlerde öyle zamanlar gelecek ki, sanal âlemde en az bilgisi olanlar makbul olacak. Çocuklar ve gençler durmadan büyük bir iştiyakla sosyal medya içerisine girdi ve haşır haşır neşir oldu. Sosyal medyayı kullanmayın diyemeyiz ama nasıl daha güzel kullanabiliriz onu öğrenmeliyiz. Velilerin ve öğrencilerin dikkatli olmalıdır. Sosyal medyada paylaşılan her bilginin arşivlendiğini bilmelisiniz. Artık e-ticaret, e-mucitlik, eğitimde yenilik gibi kolaylıklarla bilgilere çok kolay ulaşmak gibi faydaları da var. Artık e-ticaret dediğimiz sistemi ileride Türkiye’de daha yaygın göreceğiz. DARICA’DA ANLATIYORUZ Türkiye’de yüzde 3, gelişmiş ülkelerde yüzde 20 olan e-ticaret yaygınlaşarak büyüyecek. Bizim yapmamız gereken interneti nasıl yararlı kullanabileceğimizi öğrenmemiz. Bugün siber suçların normal suçlardan farkı yoktur. Bizde kamu kurum temsilcileri olarak Darıca’da her kesime siber suçları ve internet kullanımını anlatmaya çalışıyoruz.” dedi. Kaymakam Karaman’ın konuşmasının ardından konuşmacı Uzman Polis Sadettin Ataş seminere katılan katılımcılara bilgi vererek eğitici videolar izletti. Uzman Polis Ataş’tan sonra diğer konuşmacı Avukat İbrahim Karslı, siber suçların artık normal suçlardan bir farkı olmadığını belirterek işlenen suçların cezalarının varabileceği boyutları hakkında bilgi verdi. 
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman DASİAD tarafından düzenlenen ‘Siber Suçlar ve İnternet Kullanımı’ konulu seminerde yaptığı konuşmada, “Programları dalga dalga bütün Darıca’ya yaymayı düşünüyoruz.” dedi.

Darıca Deniz Yıldızları Ortaokulu’nda ‘Siber Suçlar ve İnternet Kullanımı’ konulu seminer verildi. DASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tevfik Özdinçer’in ev sahibi olduğu seminerde, Darıca Kaymakamı Ömre Karaman, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Deniz Yıldızları Ortaokulu Müdürü Özden Çubukçu, konuşmacılar Uzman Polis Sadettin Ataş ve Avukat İbrahim Karslı, Sivil toplum kuruluşları  temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler yer aldı.

BİLİNÇLENMEK ZORUNDAYIZ

Seminerde bir konuşma yapan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “Böylesine bir programın hazırlamasında destek olan herkese teşekkür ediyorum. DASİAD’ın bu ve bu gibi programlara öncü olduğu bir gerçektir ve derneklerin bu tür programlara öncü olmaları gerekir. Bu programları dalga dalga bütün Darıca’ya yaymayı düşünüyoruz. Günümüzde sanal âlem o kadar önemli oldu ki bununla ilgili bilinçlendirme çalışmaları da yapmak zorundayız. Artık sanal âlemden ayrı yaşayamayacağımıza göre, bilinçli bir şekilde kullanmayı öğrenmeliyiz.

E-TİCARETİ DAHA YAYGIN GÖRECEĞİZ

İlerleyen dönemlerde öyle zamanlar gelecek ki, sanal âlemde en az bilgisi olanlar makbul olacak. Çocuklar ve gençler durmadan büyük bir iştiyakla sosyal medya içerisine girdi ve haşır haşır neşir oldu. Sosyal medyayı kullanmayın diyemeyiz ama nasıl daha güzel kullanabiliriz onu öğrenmeliyiz. Velilerin ve öğrencilerin dikkatli olmalıdır. Sosyal medyada paylaşılan her bilginin arşivlendiğini bilmelisiniz. Artık e-ticaret, e-mucitlik, eğitimde yenilik gibi kolaylıklarla bilgilere çok kolay ulaşmak gibi faydaları da var. Artık e-ticaret dediğimiz sistemi ileride Türkiye’de daha yaygın göreceğiz.

DARICA’DA ANLATIYORUZ

Türkiye’de yüzde 3, gelişmiş ülkelerde yüzde 20 olan e-ticaret yaygınlaşarak büyüyecek. Bizim yapmamız gereken interneti nasıl yararlı kullanabileceğimizi öğrenmemiz. Bugün siber suçların normal suçlardan farkı yoktur. Bizde kamu kurum temsilcileri olarak Darıca’da her kesime siber suçları ve internet kullanımını anlatmaya çalışıyoruz.” dedi. Kaymakam Karaman’ın konuşmasının ardından konuşmacı Uzman Polis Sadettin Ataş seminere katılan katılımcılara bilgi vererek eğitici videolar izletti. Uzman Polis Ataş’tan sonra diğer konuşmacı Avukat İbrahim Karslı, siber suçların artık normal suçlardan bir farkı olmadığını belirterek işlenen suçların cezalarının varabileceği boyutları hakkında bilgi verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.