Kayseri'de bombalı terör saldırısı

17.12.2016 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kayseri'de bombalı terör saldırısı

Kayseri'de Erciyes Üniversitesinin ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

Patlama bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas içesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor. DHA, patlamada can kaybının ve yaralıların olduğunu belirtti. DHA Kayseri Büro Şefi Oktay Ensari olduğunun verdiği bilgiye göre, şu an olay yeri kontrol altında, yaralılar var ama henüz resmi bir açıklama yok. Ensari, görgü tanıklarının da, patlamanın etkisiyle otobüsün savrulduğunu gördüklerini anlattı. Ensari, 71 plakalı bir büyük ihtimalle bombalı bir aracın otobüsün yanına geldiğini ve bu patlamanın yaşandığını ifade etti. Bunun bir terör saldırısı olduğunun netleştiğini söyledi Patlamanın detayları Ensari olayın detaylarını şöyle anlattı: Birinci komando tugayından çıkan askerleri alan halk otobüsü, şehir merkezine gelirken bu Atatürk Bulvarı üzerinde Erciyes Üniversitesinin kapısını biraz geçtikten sonra yanına bir araç yaklaşıyor ama aracın rengini kimse söyleyemedi çünkü araç paramparça olmuş durumda. Bu araç otobüsün sol tarafına yaklaşıyor. O anda yanına geliyor ve bu patlamayı gerçekleşiyor. İçişleri Bakanı Kayseri'ye gitti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırının olduğu noktada bizzat incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye gitti. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı. Çevre Bakanı olay yerine gidiyor Kayseri AK Parti Milletvekili Sami Dedeoğlu, olay yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gittiğini belirtti. Dedeoğlu, yaralı sayısının 15-20’ye yakın olduğunun belirtildiğini kaydetti. Başbakan Yıldırım bilgi aldı Başbakan Binali Yıldırım, patlamayla ilgili bakanlardan bilgi aldı. Geçici yayın kısıtlaması geldi RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.
Kayseri'de Erciyes Üniversitesinin ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

Patlama bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas içesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor. DHA, patlamada can kaybının ve yaralıların olduğunu belirtti.
DHA Kayseri Büro Şefi Oktay Ensari olduğunun verdiği bilgiye göre, şu an olay yeri kontrol altında, yaralılar var ama henüz resmi bir açıklama yok.

Ensari, görgü tanıklarının da, patlamanın etkisiyle otobüsün savrulduğunu gördüklerini anlattı.

Ensari, 71 plakalı bir büyük ihtimalle bombalı bir aracın otobüsün yanına geldiğini ve bu patlamanın yaşandığını ifade etti. Bunun bir terör saldırısı olduğunun netleştiğini söyledi

Patlamanın detayları

Ensari olayın detaylarını şöyle anlattı: Birinci komando tugayından çıkan askerleri alan halk otobüsü, şehir merkezine gelirken bu Atatürk Bulvarı üzerinde Erciyes Üniversitesinin kapısını biraz geçtikten sonra yanına bir araç yaklaşıyor ama aracın rengini kimse söyleyemedi çünkü araç paramparça olmuş durumda. Bu araç otobüsün sol tarafına yaklaşıyor. O anda yanına geliyor ve bu patlamayı gerçekleşiyor.

İçişleri Bakanı Kayseri'ye gitti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırının olduğu noktada bizzat incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye gitti.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

Çevre Bakanı olay yerine gidiyor

Kayseri AK Parti Milletvekili Sami Dedeoğlu, olay yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gittiğini belirtti. Dedeoğlu, yaralı sayısının 15-20’ye yakın olduğunun belirtildiğini kaydetti.

Başbakan Yıldırım bilgi aldı

Başbakan Binali Yıldırım, patlamayla ilgili bakanlardan bilgi aldı.

Geçici yayın kısıtlaması geldi

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.