GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Kazak’ın ismi sokakta yaşayacak!

Dilovası 06.08.2020 - 15:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kazak’ın ismi sokakta yaşayacak!

DİLOVASI BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Dilovası Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. 4 Gündem maddesinin yanı sıra 2 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, vefat eden belediye personelinin isminin bir sokağa verilerek yaşatılmasına karar verildi. Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Ağustos ayı olağan meclis toplantısı meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şayir, önceki gün Dilovası Belediyesi Temizlik İşleri Personeli Ayhan Kazak’ın talihsiz bir kaza sonrası hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek;  “Dün gerçekleşen kaza da kazayı yapanda hayatını kaybeden de bizim mesai arkadaşımız. Merhum Ayhan kardeşimiz başarılı, örnek gösterdiğimiz bir arkadaşımızdı. Üzüntülüyüz. Bugün kendisini ebediyete uğurluyoruz. Mesai arkadaşımız Ayhan Kazak’a Allah’tan rahmet ailesi ve dostlarına baş sağılığı diliyorum” dedi. MERMERCİLER’E İTİRAZ ETTİK Konuşmasına devam eden Başkan Şayir, gündemimizde önemli bir konu daha var. Mermerciler Sanayi Sitesi’nin OSB ilan edilmesi idi. Daha önceki dönemlerde de OSB başvurusu yapan Mermerciler Belediyemizin başvurusu karşısında red edilmişti. Bu dönemde Bakanlıkça onaylanmış olarak olarak OSB olduklarını ilan ettiler. Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Biz hiçbir zaman sanayiciye karşı değiliz. Tabi sanayicinin hakları savunulurken kamunun ve Dilovası halkının haklarını da savunmak zorundayız.  Biz Belediye olarak OSB oluşumuna karşı çıktık. Buranın OSB olması demek Dilovası Belediyesi’nin yıllık gelirinin yüzde 25’inin kesilmesi demektir. Biz gerekli mercilere itirazımızı yaptık. İnşallah dava istediğimiz gibi sonuçlanacaktır. Bunun takipçisi olacağız” dedi. GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ Konuşmasının ardından meclis gündemine geçen Başkan Şayir,  gündemde yer alan 5 maddeyi görüştü.  Gündemin birinci maddesinde yer alan Mimar Sinan Mahallesi 179 Ada 52 ve 57 nolu parsellerde bulunan 1350,02 m2 hissenin takas talebi oy birliği ile komisyona havale edildi.  Gündemin 2. ve 3. Maddesinde yer alan Diliskelesi 326 ada 3 nolu parselin Semt Konağı ve Gençlik Merkezi yapılması amacı ile kamulaştırılması kararı ile Orhangazi Mahallesi 16 Pafta 3868 ve 1279 nolu parsellerin bedel tespiti yapılması ve hissedarlarına satışının yapılması oy birliği ile geçerken,  gündemin son maddesinde yer alan mevcut gayrimenkullerin satışları için encümene yetki verilmesi maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi. VEFAT EDEN AYHAN KAZAK’A VEFA Gündeme eklenen ek gündem maddesi olan kesin hesabın görüşülmesi maddesi de oy çokluğu ile kabul edilirken ayrıca dün vefat eden belediye personeli Ayhan Kazan’ın isminin bir sokağa verilmesi de komisyona havale edildi.
DİLOVASI BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Dilovası Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. 4 Gündem maddesinin yanı sıra 2 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, vefat eden belediye personelinin isminin bir sokağa verilerek yaşatılmasına karar verildi.

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Ağustos ayı olağan meclis toplantısı meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şayir, önceki gün Dilovası Belediyesi Temizlik İşleri Personeli Ayhan Kazak’ın talihsiz bir kaza sonrası hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek;  “Dün gerçekleşen kaza da kazayı yapanda hayatını kaybeden de bizim mesai arkadaşımız. Merhum Ayhan kardeşimiz başarılı, örnek gösterdiğimiz bir arkadaşımızdı. Üzüntülüyüz. Bugün kendisini ebediyete uğurluyoruz. Mesai arkadaşımız Ayhan Kazak’a Allah’tan rahmet ailesi ve dostlarına baş sağılığı diliyorum” dedi.

MERMERCİLER’E İTİRAZ ETTİK

Konuşmasına devam eden Başkan Şayir, gündemimizde önemli bir konu daha var. Mermerciler Sanayi Sitesi’nin OSB ilan edilmesi idi. Daha önceki dönemlerde de OSB başvurusu yapan Mermerciler Belediyemizin başvurusu karşısında red edilmişti. Bu dönemde Bakanlıkça onaylanmış olarak olarak OSB olduklarını ilan ettiler. Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Biz hiçbir zaman sanayiciye karşı değiliz. Tabi sanayicinin hakları savunulurken kamunun ve Dilovası halkının haklarını da savunmak zorundayız.  Biz Belediye olarak OSB oluşumuna karşı çıktık. Buranın OSB olması demek Dilovası Belediyesi’nin yıllık gelirinin yüzde 25’inin kesilmesi demektir. Biz gerekli mercilere itirazımızı yaptık. İnşallah dava istediğimiz gibi sonuçlanacaktır. Bunun takipçisi olacağız” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Konuşmasının ardından meclis gündemine geçen Başkan Şayir,  gündemde yer alan 5 maddeyi görüştü.  Gündemin birinci maddesinde yer alan Mimar Sinan Mahallesi 179 Ada 52 ve 57 nolu parsellerde bulunan 1350,02 m2 hissenin takas talebi oy birliği ile komisyona havale edildi.  Gündemin 2. ve 3. Maddesinde yer alan Diliskelesi 326 ada 3 nolu parselin Semt Konağı ve Gençlik Merkezi yapılması amacı ile kamulaştırılması kararı ile Orhangazi Mahallesi 16 Pafta 3868 ve 1279 nolu parsellerin bedel tespiti yapılması ve hissedarlarına satışının yapılması oy birliği ile geçerken,  gündemin son maddesinde yer alan mevcut gayrimenkullerin satışları için encümene yetki verilmesi maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

VEFAT EDEN AYHAN KAZAK’A VEFA

Gündeme eklenen ek gündem maddesi olan kesin hesabın görüşülmesi maddesi de oy çokluğu ile kabul edilirken ayrıca dün vefat eden belediye personeli Ayhan Kazan’ın isminin bir sokağa verilmesi de komisyona havale edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.