19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kazanan Yavuz Selim ve Hürriyet oldu!

Gebze 06.03.2019 - 10:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kazanan Yavuz Selim ve Hürriyet oldu!

ÖMÜR KAVRAN YAZDI.. OKUMADAN GEÇMEYİN...

Gebze’de 35-40 yıllık bir sorun hale gelen, hiçbir Hükümetin çözemediği Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin tapu sorununda nihayet sona gelindi. Daha önce bu köşeden vurguladık. Gebze’de seçimin sonucunu belirleyecek en önemli unsurun tapu meselesi olduğunu ifade etmiştik. Bütün Belediye Başkan Adayları tapu meselesi üzerinden siyasi çalışmalarını yürüterek, vatandaşlara tapu sözü vermişti. Bu durum bölgede Yüzde 80’lere varan oy alan AK Parti için büyük sıkıntı oluşturuyordu. Yıllarca tapularının hayalini kuran vatandaşlar, bu konunun sürünceme de kalması nedeniyle kızgın ve bir o kadar öfkeliydi. Vatandaşlar her fırsatta, “Biz AK Parti’ye her seçimde güçlü destek verirken, iktidar bize hakkımızı vermiyor.”diye feryat ediyordu. *** Vatandaşların feryatları büyük yankı uyandırmış, son Başbakan Binali Yıldırım, bölgede katıldığı iftar programında bu sorunun çözüleceğini sözünü vermişti. Ulusal gündeme yansıyan bu konu nedeniyle İmar Barışı çıkarılmış ve önemli bir adım atılmıştı. Ancak aylardır tapularının peşinde olan vatandaşlar bekletilmekten şikayetçiydi. Nihayet bu konuda beklenen müjde Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’den geldi. Köşker, 2014-2019 dönemi son meclis toplantısında beklenen haberi verdi ve tapuların önümüzdeki hafta dağıtılacağını söyledi. Yapı tahsis belgesi olanlar, hemen tapularını alçak, olmayanlar ise rayiç bedeli ödeyerek tapularına kavuşacak. Bu mesele bu kadar basit bir şekilde halledilecek iken neden bu kadar zaman bekletildi tartışılır. *** Seçimin sonucu ne olur, ne olmaz bilemeyiz. Ama gerçek kazanan ne olursa olsun, daha önce vurguladığımız gibi Hürriyet ve Yavuz Selim mahalleleri oldu. Tapularına kavuşacaklarını öğrenen, 35-40 yıllık hasretlerinin dineceğini öğrenen insanların mutluluğu bütün seçim zaferlerinin çok çok üzerinde. Seçimin galibi illa ki bir aday ya da Parti olacaktır, ama asıl kazanan seslerini Cumhurbaşkanına kadar duyuran ve bu uğurda yıllarca mücadele veren vatandaşlar oldu. Ne diyelim bizlere “Hayırlı olsun, gözünüz aydın” demek düşer…
ÖMÜR KAVRAN YAZDI.. OKUMADAN GEÇMEYİN...

Gebze’de 35-40 yıllık bir sorun hale gelen, hiçbir Hükümetin çözemediği Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin tapu sorununda nihayet sona gelindi. Daha önce bu köşeden vurguladık. Gebze’de seçimin sonucunu belirleyecek en önemli unsurun tapu meselesi olduğunu ifade etmiştik. Bütün Belediye Başkan Adayları tapu meselesi üzerinden siyasi çalışmalarını yürüterek, vatandaşlara tapu sözü vermişti. Bu durum bölgede Yüzde 80’lere varan oy alan AK Parti için büyük sıkıntı oluşturuyordu. Yıllarca tapularının hayalini kuran vatandaşlar, bu konunun sürünceme de kalması nedeniyle kızgın ve bir o kadar öfkeliydi. Vatandaşlar her fırsatta, “Biz AK Parti’ye her seçimde güçlü destek verirken, iktidar bize hakkımızı vermiyor.”diye feryat ediyordu.

***

Vatandaşların feryatları büyük yankı uyandırmış, son Başbakan Binali Yıldırım, bölgede katıldığı iftar programında bu sorunun çözüleceğini sözünü vermişti. Ulusal gündeme yansıyan bu konu nedeniyle İmar Barışı çıkarılmış ve önemli bir adım atılmıştı. Ancak aylardır tapularının peşinde olan vatandaşlar bekletilmekten şikayetçiydi. Nihayet bu konuda beklenen müjde Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’den geldi. Köşker, 2014-2019 dönemi son meclis toplantısında beklenen haberi verdi ve tapuların önümüzdeki hafta dağıtılacağını söyledi. Yapı tahsis belgesi olanlar, hemen tapularını alçak, olmayanlar ise rayiç bedeli ödeyerek tapularına kavuşacak. Bu mesele bu kadar basit bir şekilde halledilecek iken neden bu kadar zaman bekletildi tartışılır.

***

Seçimin sonucu ne olur, ne olmaz bilemeyiz. Ama gerçek kazanan ne olursa olsun, daha önce vurguladığımız gibi Hürriyet ve Yavuz Selim mahalleleri oldu. Tapularına kavuşacaklarını öğrenen, 35-40 yıllık hasretlerinin dineceğini öğrenen insanların mutluluğu bütün seçim zaferlerinin çok çok üzerinde. Seçimin galibi illa ki bir aday ya da Parti olacaktır, ama asıl kazanan seslerini Cumhurbaşkanına kadar duyuran ve bu uğurda yıllarca mücadele veren vatandaşlar oldu. Ne diyelim bizlere “Hayırlı olsun, gözünüz aydın” demek düşer…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.