19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KEDFE’den Hünkar Çayırı Açıklaması

Gebze 28.12.2017 - 22:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KEDFE’den Hünkar Çayırı Açıklaması

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE) Başkanı Tekin Dursun, Hünkar Çayırı'nın satılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE) Başkanı Tekin Dursun tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Osmanlı Padişahımız Fatih Sultan Mehmet’in bizlere emaneti olan Hünkar Çayırı’nın bir bölümünün Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na verileceği haberleri, toplumumuzu olduğu gibi şahsımı da derinden yaralamıştır. Sultan Fatih’in son nefesini verdiği Hünkar Çayırı’nın manevi dokusuna zarar vereceği aşikar olan bu talihsiz karardan bir an önce geri dönülmesi en büyük arzumuzdur. Çağ açıp, çağ kapatan ceddimiz Osmanlı Padişahımız Fatih Sultan Mehmet’ten bize kalan bu mirasa sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. CUMA NAMAZINA DAVET EDİYORUM Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı’nın halkın kullanımına açık bir şekilde devam etmesi gerektiğini açıkça belirtmek isteriz. Alınan bu yanlış karardan dönülmesi adına hem şahsım hem de mensubu olduğum Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu adına, kamuoyuyla ortak hareket edeceğimizi açıkça beyan ediyoruz. Maneviyatımıza sahip çıkma adına tüm vatandaşlarımızı yarın Hünkar Çayırı’nda Cuma namazı kılmaya, yüce Rabbimizin huzurunda secdeye gitmeye davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.    
Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE) Başkanı Tekin Dursun, Hünkar Çayırı'nın satılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE) Başkanı Tekin Dursun tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Osmanlı Padişahımız Fatih Sultan Mehmet’in bizlere emaneti olan Hünkar Çayırı’nın bir bölümünün Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na verileceği haberleri, toplumumuzu olduğu gibi şahsımı da derinden yaralamıştır. Sultan Fatih’in son nefesini verdiği Hünkar Çayırı’nın manevi dokusuna zarar vereceği aşikar olan bu talihsiz karardan bir an önce geri dönülmesi en büyük arzumuzdur. Çağ açıp, çağ kapatan ceddimiz Osmanlı Padişahımız Fatih Sultan Mehmet’ten bize kalan bu mirasa sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.

CUMA NAMAZINA DAVET EDİYORUM

Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı’nın halkın kullanımına açık bir şekilde devam etmesi gerektiğini açıkça belirtmek isteriz. Alınan bu yanlış karardan dönülmesi adına hem şahsım hem de mensubu olduğum Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu adına, kamuoyuyla ortak hareket edeceğimizi açıkça beyan ediyoruz. Maneviyatımıza sahip çıkma adına tüm vatandaşlarımızı yarın Hünkar Çayırı’nda Cuma namazı kılmaya, yüce Rabbimizin huzurunda secdeye gitmeye davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.