Kelliğe çare bulundu!

19.12.2016 - 15:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kelliğe çare bulundu!

Stres ve yanlış beslenme saçları döküyor. Güçlü, sağlıklı saçlara sahip olmak için havuç, fasulye, yoğurt ve tavuk göğsü gibi gıdaları tüketmek gerekiyor.

Mevsim geçişleri, stres ve dengesiz beslenme ile bazı hatalı alışkanlıkları saçların dökülmesine neden oluyor. Günde 50-100 adet saçın dökülmesi olağan kabul ediliyor. Bu miktar aşılıyorsa mutlaka doktora gitmek gerekiyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Yeşim Tekin, nedeni ciddi bir hastalık değilse saç dökülmesinin durdurulabildiğini belirterek, önemli önerilerde bulunuyor... SAÇLARINIZI BESLEYİN ✖ Saç köklerini besleyen ve saçın büyümesini sağlayan protein ihtiyacınızı fasulye, mercimek, yumurta, yağsız yoğurt ve peynirden sağlamaya çalışın. ✖ Çinko saç diplerini uyarmak ve o bölgede yer alan hücrelerin metabolizmalarını düzenlemek gibi önemli bir işleve sahip. Günlük 1 porsiyon (6 yemek kaşığı susuz) baklagil, 150 gr kırmızı et/ balık veya 1 avuç badem/yer fıstığı saçlarınız için gerekli çinko miktarını karşılamaya yeterlidir. ✖ Sağlıklı saçlar için gerekli bir başka vitamin ise Biyotin (H vitamini, B7). Biyotin ihtiyacınızı karşılamak için haftada bir kez karaciğer, böbrek, midye, ıstakoz, alabalık, haftada 2-3 kez tavuk göğsü, yumurta sarısı, baklagil, karnabahar veya patates tüketin. ✖ Her gün 2 dilim peynir veya 2 bardak süt ya da 2 kase yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin. Örneğin düzenli olarak tüketeceğiniz orta boy 2 kase yoğurt saçlarınız için önemli bir protein ve kalsiyum kaynağı olacaktır. ✖ Sağlıklı saçlar için gerekli olan A vitaminini yeşil yapraklı sebze ve taze fasulyeden karşılayabilirsiniz. ✖ Saçların doğal döngüsünü korumak için E vitamini ve esansiyel yağ asitlerinden zengin ceviz, fındık veya bademden her gün bir avuç tüketmenizde fayda var. ✖ Günlük yiyeceğiniz bir havuç saç köklerini ve saç derisini koruyor, saçın uzamasını, parlaklığını ve dayanıklılığını sağlıyor. ✖ Günde 1 avuç kabak çekirdeği yemek sağlıklı saçlar için gerekli fitoöstrojen miktarını karşılıyor. HANGİ YÖNTEMLER UYGULANIYOR? Vitamin, serum, şampuan: Kişinin öyküsü, muayenesi ve tetkik sonuçları birleştirilerek ihtiyacına göre oral vitaminler, serum ve şampuanlar önerilir. * Mezoterapi: Bu yöntem saç köklerindeki yavaşlamış kan akımını hızlandırır. * PRP: Kişinin kendi kanından özel yöntemlerle ayrıştırılan plazmanın içerdiği trombosit ve büyüme faktörleri saç derisine uygulanıyor. * Saç ekimi: Tüm tedaviler yetersiz kaldığında özellikle erkeklerde saç ekimi yapılıyor. ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN * Saçlarınızı gün aşırı ılık ve fazla basınçlı olmayan suyla yıkayın. Her yıkamada 2'den fazla şampuan ya da sabun kullanmayın. * Haftada birden fazla fön çektirmeyin ya da düzleştirici/ maşayla şekillendirmeyin. * Saç boyası, perma gibi yöntemlerden de olabildiğince kaçının. * Saçlarınızı günlük tarayın, bunu yaparken seyrek dişli tarak ya da doğal kıllar içeren fırçaları tercih edin.  
Stres ve yanlış beslenme saçları döküyor. Güçlü, sağlıklı saçlara sahip olmak için havuç, fasulye, yoğurt ve tavuk göğsü gibi gıdaları tüketmek gerekiyor.

Mevsim geçişleri, stres ve dengesiz beslenme ile bazı hatalı alışkanlıkları saçların dökülmesine neden oluyor. Günde 50-100 adet saçın dökülmesi olağan kabul ediliyor. Bu miktar aşılıyorsa mutlaka doktora gitmek gerekiyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Yeşim Tekin, nedeni ciddi bir hastalık değilse saç dökülmesinin durdurulabildiğini belirterek, önemli önerilerde bulunuyor...

SAÇLARINIZI BESLEYİN
✖ Saç köklerini besleyen ve saçın büyümesini sağlayan protein ihtiyacınızı fasulye, mercimek, yumurta, yağsız yoğurt ve peynirden sağlamaya çalışın.

✖ Çinko saç diplerini uyarmak ve o bölgede yer alan hücrelerin metabolizmalarını düzenlemek gibi önemli bir işleve sahip. Günlük 1 porsiyon (6 yemek kaşığı susuz) baklagil, 150 gr kırmızı et/ balık veya 1 avuç badem/yer fıstığı saçlarınız için gerekli çinko miktarını karşılamaya yeterlidir.

✖ Sağlıklı saçlar için gerekli bir başka vitamin ise Biyotin (H vitamini, B7). Biyotin ihtiyacınızı karşılamak için haftada bir kez karaciğer, böbrek, midye, ıstakoz, alabalık, haftada 2-3 kez tavuk göğsü, yumurta sarısı, baklagil, karnabahar veya patates tüketin.

✖ Her gün 2 dilim peynir veya 2 bardak süt ya da 2 kase yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin. Örneğin düzenli olarak tüketeceğiniz orta boy 2 kase yoğurt saçlarınız için önemli bir protein ve kalsiyum kaynağı olacaktır.

✖ Sağlıklı saçlar için gerekli olan A vitaminini yeşil yapraklı sebze ve taze fasulyeden karşılayabilirsiniz.

✖ Saçların doğal döngüsünü korumak için E vitamini ve esansiyel yağ asitlerinden zengin ceviz, fındık veya bademden her gün bir avuç tüketmenizde fayda var.

✖ Günlük yiyeceğiniz bir havuç saç köklerini ve saç derisini koruyor, saçın uzamasını, parlaklığını ve dayanıklılığını sağlıyor.

✖ Günde 1 avuç kabak çekirdeği yemek sağlıklı saçlar için gerekli fitoöstrojen miktarını karşılıyor.


HANGİ YÖNTEMLER UYGULANIYOR?
Vitamin, serum, şampuan: Kişinin öyküsü, muayenesi ve tetkik sonuçları birleştirilerek ihtiyacına göre oral vitaminler, serum ve şampuanlar önerilir.
* Mezoterapi: Bu yöntem saç köklerindeki yavaşlamış kan akımını hızlandırır.
* PRP: Kişinin kendi kanından özel yöntemlerle ayrıştırılan plazmanın içerdiği trombosit ve büyüme faktörleri saç derisine uygulanıyor.
* Saç ekimi: Tüm tedaviler yetersiz kaldığında özellikle erkeklerde saç ekimi yapılıyor.

ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN
* Saçlarınızı gün aşırı ılık ve fazla basınçlı olmayan suyla yıkayın. Her yıkamada 2'den fazla şampuan ya da sabun kullanmayın.
* Haftada birden fazla fön çektirmeyin ya da düzleştirici/ maşayla şekillendirmeyin.
* Saç boyası, perma gibi yöntemlerden de olabildiğince kaçının.
* Saçlarınızı günlük tarayın, bunu yaparken seyrek dişli tarak ya da doğal kıllar içeren fırçaları tercih edin.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.