19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KENDİSİNDEN OLMAYANA YAŞAMA ŞANSI VERMİYORLAR”

Gebze 05.02.2017 - 10:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KENDİSİNDEN OLMAYANA YAŞAMA ŞANSI VERMİYORLAR”

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz; Kendinden olmayan insanları dışlayıp onlara yaşama hakkı vermeyen AK Parti’nin tutumunu sorguladı.  Siyasi vicdanın her zaman ve platformda olması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, insanları işleriyle aşlarıyla korkutup AK Parti’ye üye olmayana iş vermemek hiçbir vicdana sığmadığını söyledi. İnsanları kutuplaştırmanın, kamplaştırmanın, ötekileştirmenin temelinde farklılığa tahammül edemeyen siyasi zihniyetin olduğunu söyleyen Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, “AK Parti’ye Üye Olmayanı İşe Almıyorlar’’  bu tahammülsüzlük ve korku neden diyerek AK Parti’li yöneticileri eleştirdi.  “TÜRKİYE’NİN PARTİSİYİZ DEYİP KENDİSİNDEN OLMAYANA YAŞAMA ŞANSI VERMİYORLAR” Anayasa’nın “Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır” hükmünü anımsatan Başkan Korkmaz, “Artık öyle bir dönemde yaşıyoruz ki özellikle siyasal anlamda halkımız hangi görüşten olduğunu ifade edemez hala geldi. Kutuplaştırıcı söylem ve eylemler toplumu  Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Bölgemizde de kamu kurumlarında, belediyelerde hatta özel firmalarda dahi AK Parti kontenjanları oluşturup vatandaşlarımızı  Yani bir siyasal partiye kayıt yaptırmadan gençlerimiz artık işe giremez oldular. İşe girecekseniz mutlaka iktidar partisinin il ve ilçe örgütlerine giderek kayıt yaptıracaksınız, ondan sonra iş talebinde bulunacaksınız. Bu Türkiye’nin partisi olduğunu iddia eden bir siyasi oluşuma aykırı gelmektir. Siz hem biz Türkiye’nin Partisiyiz deyip 78 milyonu kucaklayacaksınız sonra da kendinizden olmayana neredeyse yaşama şansı vermeyeceksiniz. Bu davranışı hiçbir vicdanın kabul etmesi mümkün değildir. Her görüşten insana değer vereceksiniz ki 78 milyon 7 fırka bir arada huzur içerisinde yaşayalım.” dedi.

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz; Kendinden olmayan insanları dışlayıp onlara yaşama hakkı vermeyen AK Parti’nin tutumunu sorguladı. 

Siyasi vicdanın her zaman ve platformda olması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, insanları işleriyle aşlarıyla korkutup AK Parti’ye üye olmayana iş vermemek hiçbir vicdana sığmadığını söyledi.

İnsanları kutuplaştırmanın, kamplaştırmanın, ötekileştirmenin temelinde farklılığa tahammül edemeyen siyasi zihniyetin olduğunu söyleyen Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, “AK Parti’ye Üye Olmayanı İşe Almıyorlar’’  bu tahammülsüzlük ve korku neden diyerek AK Parti’li yöneticileri eleştirdi. 

“TÜRKİYE’NİN PARTİSİYİZ DEYİP KENDİSİNDEN OLMAYANA YAŞAMA ŞANSI VERMİYORLAR”

Anayasa’nın “Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır” hükmünü anımsatan Başkan Korkmaz, “Artık öyle bir dönemde yaşıyoruz ki özellikle siyasal anlamda halkımız hangi görüşten olduğunu ifade edemez hala geldi. Kutuplaştırıcı söylem ve eylemler toplumu  Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Bölgemizde de kamu kurumlarında, belediyelerde hatta özel firmalarda dahi AK Parti kontenjanları oluşturup vatandaşlarımızı  Yani bir siyasal partiye kayıt yaptırmadan gençlerimiz artık işe giremez oldular. İşe girecekseniz mutlaka iktidar partisinin il ve ilçe örgütlerine giderek kayıt yaptıracaksınız, ondan sonra iş talebinde bulunacaksınız. Bu Türkiye’nin partisi olduğunu iddia eden bir siyasi oluşuma aykırı gelmektir. Siz hem biz Türkiye’nin Partisiyiz deyip 78 milyonu kucaklayacaksınız sonra da kendinizden olmayana neredeyse yaşama şansı vermeyeceksiniz. Bu davranışı hiçbir vicdanın kabul etmesi mümkün değildir. Her görüşten insana değer vereceksiniz ki 78 milyon 7 fırka bir arada huzur içerisinde yaşayalım.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.