19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kentsel Dönüşüm sorunu çözülür mü?

Çayırova 06.01.2017 - 10:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kentsel Dönüşüm sorunu çözülür mü?

Çayırova’nın “Yıllardır çözülemeyen sorunu nedir?” diye sorulsa, cevap her zaman Emek ve İnönü Mahallelerinin ya da diğer adıyla Korkak Dere Bölgesi’nin imar sorunu olarak karşınıza çıkar. İmarı olmayan bu iki mahallede ne yazık ki hiçbir hizmet götürülemiyor. Bu zamana kadar gelen Belediye başkanları bu iki Mahallenin sorunlarını bir türlü çözemedi. Ya Belediyelerin hazırladığı projeler vatandaşlar tarafından kabul görmedi, ya da vatandaşın beklentisi Belediyeye uymadı. Ancak Çayırova ilk kez bu sorunu çözmeye bu kadar yakın durumda. Kararlı tavrıyla bildiğimiz Başkan Şevki Demirci, bu konunun ciddiyetle üzerine gidiyor. Kentsel Dönüşüm projesi hazırladığı yetmediği gibi bir de Belediye Meclisi’nde bu konu için özel bir komisyon bile kurdurdu. Ancak Salı günü yapılan Belediye Meclis toplantısında bu konu yine gerginliğe neden oldu. Öyle ki Başkan Demirci vatandaşlarla tartışmaya bile girdi. Vatandaşları gecekondudan kurtarmak istediğini, diğer mahallelere giden hizmetlerin Emek ve İnönü’ye de gitmesini isteyen Başkan Demirci beklediği olumlu cevabı alamayınca halk oylamasını işaret etti. Plebisit olarak bildiğimiz halk oylaması bir yerleşim biriminde yapılması düşünülen çalışmanın halk oyuna sunulması anlamına geliyor. Çayırova’da Mini bir referandum yapılır mı bilinmez ama bu sorunu 1 ay içinde çözeceğini söyleyen Başkan Demirci’nin kararlı duruşu olduğu da su götürmez bir gerçek.

Çayırova’nın “Yıllardır çözülemeyen sorunu nedir?” diye sorulsa, cevap her zaman Emek ve İnönü Mahallelerinin ya da diğer adıyla Korkak Dere Bölgesi’nin imar sorunu olarak karşınıza çıkar. İmarı olmayan bu iki mahallede ne yazık ki hiçbir hizmet götürülemiyor. Bu zamana kadar gelen Belediye başkanları bu iki Mahallenin sorunlarını bir türlü çözemedi. Ya Belediyelerin hazırladığı projeler vatandaşlar tarafından kabul görmedi, ya da vatandaşın beklentisi Belediyeye uymadı. Ancak Çayırova ilk kez bu sorunu çözmeye bu kadar yakın durumda.

Kararlı tavrıyla bildiğimiz Başkan Şevki Demirci, bu konunun ciddiyetle üzerine gidiyor. Kentsel Dönüşüm projesi hazırladığı yetmediği gibi bir de Belediye Meclisi’nde bu konu için özel bir komisyon bile kurdurdu. Ancak Salı günü yapılan Belediye Meclis toplantısında bu konu yine gerginliğe neden oldu. Öyle ki Başkan Demirci vatandaşlarla tartışmaya bile girdi. Vatandaşları gecekondudan kurtarmak istediğini, diğer mahallelere giden hizmetlerin Emek ve İnönü’ye de gitmesini isteyen Başkan Demirci beklediği olumlu cevabı alamayınca halk oylamasını işaret etti. Plebisit olarak bildiğimiz halk oylaması bir yerleşim biriminde yapılması düşünülen çalışmanın halk oyuna sunulması anlamına geliyor. Çayırova’da Mini bir referandum yapılır mı bilinmez ama bu sorunu 1 ay içinde çözeceğini söyleyen Başkan Demirci’nin kararlı duruşu olduğu da su götürmez bir gerçek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.