19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kim bu 'Herif'

12.03.2016 - 09:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kim bu 'Herif'

1.5 yıl önce ortaya çıkan gizemli bir yatırımcı, Borsa İstanbul'u sarsıyor. Yatırımcı bazen bir günde 450 milyon dolarla piyasa ortalamasının 2 katı kadar işlem yapıyor. Bir yerli aracı kurumdan diğerine geçen yatırımcı, 22 Şubat'tan 8 Mart'a kadar, Türkiye'nin en büyük 6 bankası ve Türk Hava Yolları'ndan yaklaşık 1 milyar liralık hisse alarak BIST 100 endeksinin 3 ayın en yükseğine çıkmasına yardımcı oldu. Piyasa oyuncularının 'herif'olarak adlandırdığı gizemli yatırımcı, karmaşık formüllerden oluşan bir algoritma sistemiyle işlem yapıyor. Bu yüzden aylardır inceleme yapan borsacılar yatırımcının kimliğine ulaşamıyor. Yatırımcı, bu yıl Borsa İstanbul'un günlük işlem hacminin yaklaşıkyüzde 8 artmasına yol açtı. Borsa İstanbul'un benzer rakipleri Varşova borsasında hacim bu yıl yüzde 15 düşerken, Moskova'da düşüş yüzde 27 oldu.

1.5 yıl önce ortaya çıkan gizemli bir yatırımcı, Borsa İstanbul'u sarsıyor. Yatırımcı bazen bir günde 450 milyon dolarla piyasa ortalamasının 2 katı kadar işlem yapıyor. Bir yerli aracı kurumdan diğerine geçen yatırımcı, 22 Şubat'tan 8 Mart'a kadar, Türkiye'nin en büyük 6 bankası ve Türk Hava Yolları'ndan yaklaşık 1 milyar liralık hisse alarak BIST 100 endeksinin 3 ayın en yükseğine çıkmasına yardımcı oldu. Piyasa oyuncularının 'herif'olarak adlandırdığı gizemli yatırımcı, karmaşık formüllerden oluşan bir algoritma sistemiyle işlem yapıyor. Bu yüzden aylardır inceleme yapan cılar yatırımcının kimliğine ulaşamıyor. Yatırımcı, bu yıl 'un günlük işlem hacminin yaklaşıkyüzde 8 artmasına yol açtı. Borsa İstanbul'un benzer rakipleri Varşova borsasında hacim bu yıl yüzde 15 düşerken, Moskova'da düşüş yüzde 27 oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.