GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Kime Ne Diyorsun?

Darıca 23.07.2018 - 11:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kime Ne Diyorsun?

Alkol kullanımına ciddi kısıtlamalar getiren ne  yasa ne de Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün piknik alanına astığı uyarıcı pankartın dikkate alınmadığı görüldü. “Parklarda, bahçelerde piknik alanlarında, aile ve çocukların olduğu ortamlarda, isteyenin istediği yerde alkol alamayacağına ilişkin düzenlenen yasa” ne yazık ki bazı kişiler tarafından çok da hassasiyetle yaklaşılmıyor. Darıca Belediyesi’nin sıcak piknik alanı içerisinde astığı iki adet pankarta karşılık bazı vatandaşların bu alanda alkollü içecek tüketmesi diğer piknikçi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, “Alkol alan vatandaşları görüyoruz. Zabıta ekipleri aslında sürekli kontrollerini yapıyorlar ama tespit noktasında yeterli olamıyorlar. Alkol alan bu kişiler belirli bir zaman sonrasında tutarsız ve dengesiz davranışlar içerisine giriyorlar. Hiç yoktan sebepsiz yere kavga edecek bir profile bürünüyorlar. Otopark ve yol kavgası yapıyorlar. Belediyenin astığı yazıda alkol alınmaması gereken nokta belirtilmiş Darıca Sahilin upuzun bir şerit. Daha sakin noktalarda gidip istedikleri gibi ne içeceklerse içsinler. Haftada bir gün keyifli bir gün geçirelim diye buraya geliyoruz ama her an kavga çıkacak diye çok tedirgin oluyoruz.” dediler. ÇOLUĞUMUN ÇOCUĞUMUN YANINA İÇMESİNLER Vatandaşlar alkol bu alanlarda alkol tüketen kişilere olan tepkilerine şöyle devam etti.  “Alıp alkolünü çoluğumun çocuğumun yanında kafayı çekmesin. Belki bu tabir tam uymadı ama, tabanca taşımak gibi. Çünkü alkol birçok suçun, kazanın doğrudan nedeni. Ne kadar çok alkol, şiddetten cinsel tacize kadar o kadar çok suç. Bizde kaydı tutulmuyor ama gidin acil servislere, kazaların yüzde 60-70 nedeni alkoldür. Onun için belli alanlarda uygun şartlarda alkol tüketilmesi sağlanmalı. Mülki idare amirleri tüketilmesi gereken yerleri de yasak yerleri de belirtiyor. Ancak uygulama noktasında net cezai işlemlerinde hayata geçirilmesi gerekir.” dedi. Adnan Ayvaz-Darıca  

Alkol kullanımına ciddi kısıtlamalar getiren ne  yasa ne de Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün piknik alanına astığı uyarıcı pankartın dikkate alınmadığı görüldü. “Parklarda, bahçelerde piknik alanlarında, aile ve çocukların olduğu ortamlarda, isteyenin istediği yerde alkol alamayacağına ilişkin düzenlenen yasa” ne yazık ki bazı kişiler tarafından çok da hassasiyetle yaklaşılmıyor. Darıca Belediyesi’nin sıcak piknik alanı içerisinde astığı iki adet pankarta karşılık bazı vatandaşların bu alanda alkollü içecek tüketmesi diğer piknikçi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, “Alkol alan vatandaşları görüyoruz. Zabıta ekipleri aslında sürekli kontrollerini yapıyorlar ama tespit noktasında yeterli olamıyorlar. Alkol alan bu kişiler belirli bir zaman sonrasında tutarsız ve dengesiz davranışlar içerisine giriyorlar. Hiç yoktan sebepsiz yere kavga edecek bir profile bürünüyorlar. Otopark ve yol kavgası yapıyorlar. Belediyenin astığı yazıda alkol alınmaması gereken nokta belirtilmiş Darıca Sahilin upuzun bir şerit. Daha sakin noktalarda gidip istedikleri gibi ne içeceklerse içsinler. Haftada bir gün keyifli bir gün geçirelim diye buraya geliyoruz ama her an kavga çıkacak diye çok tedirgin oluyoruz.” dediler.

ÇOLUĞUMUN ÇOCUĞUMUN YANINA İÇMESİNLER

Vatandaşlar alkol bu alanlarda alkol tüketen kişilere olan tepkilerine şöyle devam etti.  “Alıp alkolünü çoluğumun çocuğumun yanında kafayı çekmesin. Belki bu tabir tam uymadı ama, tabanca taşımak gibi. Çünkü alkol birçok suçun, kazanın doğrudan nedeni. Ne kadar çok alkol, şiddetten cinsel tacize kadar o kadar çok suç. Bizde kaydı tutulmuyor ama gidin acil servislere, kazaların yüzde 60-70 nedeni alkoldür. Onun için belli alanlarda uygun şartlarda alkol tüketilmesi sağlanmalı. Mülki idare amirleri tüketilmesi gereken yerleri de yasak yerleri de belirtiyor. Ancak uygulama noktasında net cezai işlemlerinde hayata geçirilmesi gerekir.” dedi.

Adnan Ayvaz-Darıca

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.