‘Kırım Dosluk Yolu’na Destek

Gebze 11.06.2018 - 11:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

‘Kırım Dosluk Yolu’na Destek

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi, Kırım Derneği Gebze Şubesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Gebze şubesinin Kırım’ın Rus işgaline, işgal edilen yarımadada insan haklarının katledilmesine dikkat çekmek amacıyla başlattığı ‘Kırım Dostluk Yolu Projesi’ne ilginin hayli büyük olduğu da görüldü. Proje 21 santimetreye 21 santimetrekare bir kumaşın üzerine, kadınların ad ve soyadlarının baş harflerini, yaşadıkları şehir ve ülkeyi yazarak, istedikleri kumaş ve rengi kullanarak oluşturdukları parçaların Gebze’de birleştirilerek Kırım'a uzanan bir ‘Dostluk Yolu’ olmasını amaçlıyor. Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi azalarının bu projeye destek amacıyla hazırladıkları kumaş parçalarının önemli bir bölümünün de ‘Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Orta Okulu’ öğrencileri tarafından hazırlandığı belirtildi. Ziyaretçiler daha sonra Gebze şubesinin geleneksel ‘Sahur Aşı’ etkinliğinin hazırlığına katıldı. KÜBRA AKABALI
Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi, Kırım Derneği Gebze Şubesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Gebze şubesinin Kırım’ın Rus işgaline, işgal edilen yarımadada insan haklarının katledilmesine dikkat çekmek amacıyla başlattığı ‘Kırım Dostluk Yolu Projesi’ne ilginin hayli büyük olduğu da görüldü. Proje 21 santimetreye 21 santimetrekare bir kumaşın üzerine, kadınların ad ve soyadlarının baş harflerini, yaşadıkları şehir ve ülkeyi yazarak, istedikleri kumaş ve rengi kullanarak oluşturdukları parçaların Gebze’de birleştirilerek Kırım'a uzanan bir ‘Dostluk Yolu’ olmasını amaçlıyor. Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi azalarının bu projeye destek amacıyla hazırladıkları kumaş parçalarının önemli bir bölümünün de ‘Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Orta Okulu’ öğrencileri tarafından hazırlandığı belirtildi. Ziyaretçiler daha sonra Gebze şubesinin geleneksel ‘Sahur Aşı’ etkinliğinin hazırlığına katıldı.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.