Kırım Türkleri’nden hayır kermesi!

Gebze 14.12.2015 - 10:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kırım Türkleri’nden hayır kermesi!

Gebze’nin en aktif derneklerinden biri olan Kırım Türkleri Derneği, hafta sonu hayır kermesi başlattı. Kermesin gelirleri Kırım’da yaşayan mazlumlara bağışlanacak. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi, Kırım’daki mağduriyet yaşayan kardeşleri yararına ‘Kırım’a Umut’ adlı bir kermes düzenledi. Kızılay Caddesi’ndeki Tatar Cami yanındaki dernek merkezindeki kermes için açılış yapıldı. Açılışa CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şube Başkanı Celal İçten, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şube Başkanı Şerife Orak, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Gebze Belediyesi CHP’li meclis üyeleri Serkan Davutoğlu ve Yılmaz Bulut, Gebze Belediyesi AKP’li meclis üyesi Tuba Şensoy, CHP ilçe yöneticileri Serdar Tüze, İsmail Sungur, CHP ilçe kadın kolları başkanı Birgül Belek ve çok sayıda dernek üyesi ve vatandaşlar katıldı. KIRIM’DAN GETİRİLEN EŞYALAR Kermesin açılışında ilk olarak Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi Başkanı Şerife Orak bir konuşma yaparak, “Bu kermesin tüm gelirini kardeşlerimize göndereceğiz. 2 yıldır kardeşlerimiz Rus işgali altındalar. Bizler umudumuzu asla yitirmedik. Bir umut ve destek de bizden olsun istedik. Kermesimiz 4 gün sürecek. Milli Meclis vekilimiz Sayın Ahtem Ciygöz tutuklandı ve 1,5 yıldır da cezaevinde bulunuyor. Aytem Ciygöz’ün ailesine destek için tişört ve filminin de satışını yapıyoruz. Kırım’dan getirdiğimiz umut çiçeklerimiz, el işi, kolyelerimiz ve çok sayıda eşya var. Tüm herkese bu kermese destek verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Gebze’nin en aktif derneklerinden biri olan Kırım Türkleri Derneği, hafta sonu hayır kermesi başlattı. Kermesin gelirleri Kırım’da yaşayan mazlumlara bağışlanacak.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi, Kırım’daki mağduriyet yaşayan kardeşleri yararına ‘Kırım’a Umut’ adlı bir kermes düzenledi. Kızılay Caddesi’ndeki Tatar Cami yanındaki dernek merkezindeki kermes için açılış yapıldı. Açılışa CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şube Başkanı Celal İçten, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şube Başkanı Şerife Orak, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Gebze Belediyesi CHP’li meclis üyeleri Serkan Davutoğlu ve Yılmaz Bulut, Gebze Belediyesi AKP’li meclis üyesi Tuba Şensoy, CHP ilçe yöneticileri Serdar Tüze, İsmail Sungur, CHP ilçe kadın kolları başkanı Birgül Belek ve çok sayıda dernek üyesi ve vatandaşlar katıldı.

KIRIM’DAN GETİRİLEN EŞYALAR

Kermesin açılışında ilk olarak Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi Başkanı Şerife Orak bir konuşma yaparak, “Bu kermesin tüm gelirini kardeşlerimize göndereceğiz. 2 yıldır kardeşlerimiz Rus işgali altındalar. Bizler umudumuzu asla yitirmedik. Bir umut ve destek de bizden olsun istedik. Kermesimiz 4 gün sürecek. Milli Meclis vekilimiz Sayın Ahtem Ciygöz tutuklandı ve 1,5 yıldır da cezaevinde bulunuyor. Aytem Ciygöz’ün ailesine destek için tişört ve filminin de satışını yapıyoruz. Kırım’dan getirdiğimiz umut çiçeklerimiz, el işi, kolyelerimiz ve çok sayıda eşya var. Tüm herkese bu kermese destek verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.