Klima devi Systemair Dilovası’nda açıldı!

Dilovası 21.09.2018 - 09:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Klima devi Systemair Dilovası’nda açıldı!

Systemair HSK’nın Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir projeyi daha hayata geçireceği ilk klima santral Fabrikasının açılış töreni gerçekleşti.

Systemair HSK’nın Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir projeyi daha hayata geçireceği ilk klima santral Fabrikasının açılış töreni Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İsveç Konsolosu Therese Hydén, Systemair CEO’su Roland Kasper, Systemair HSK Genel Müdürü  Ayça Eroğlu, Systemair HSK Fabrika Müdürü Ayşegül Eroğlu, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, Systemair HSK çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. Fabrikanın tanıtım filminin gösterimiyle başlayan program; Systemair CEO’su Roland Kasper, Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, Systemair HSK Fabrika Müdürü Ayşegül Eroğlu ve İsveç Konsolosu Therese Hydén’in konuşmaları ile devam etti. KOCAELİ, TÜRKİYE’NİN ONUNCU BÜYÜK ŞEHRİ Vali Hüseyin Aksoy ise konuşmasında; “Kocaeli, Türkiye’nin nüfus itibariyle baktığımızda onuncu büyük şehri, ancak sanayisine baktığımızda Türkiye’nin başkenti diyebileceğimiz ve ilk sıralarda yer alan bir ildir. 12 organize sanayi bölgesinde 105 bini aşan çalışanıyla oldukça çok sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan bir kenttir. Kocaeli gümrüklerinden yapılan dış ticarete baktığımızda Türkiye’nin dış ticaretinin yaklaşık olarak 18’i Kocaeli gümrüklerinden gerçekleştiriliyor. İzmit Körfezi’ne baktığımızda 15 limanıyla birlikte geçtiğimiz yıl 73 milyon ton ile elleşlenel yük itibariyle Türkiye’de ilk sırada yer alan bir bölgedir. Asya’yı Avrupa’ya bağlayan bir konumda yer almış olması, lojistik anlamda önemli avantajlara sahip olması yatırımcılarımız ve sanayicilerimiz için de önemli bir cazibe noktası oluşturuyor. Bu anlamda bu fabrika da bu kapsamda bu bölge tercih edilerek buraya yapılmış ve gerek Kocaeli ekonomisine gerek Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sunmaktadır. Bu fabrikanın önemli bir özelliği de bir yabancı sermaye ile Türk sermayesinin bir araya gelerek bunu gerçekleştirmiş olmasıdır. Bu Türkiye’ye olan güvenin, bölgeye olan güvenin de önemli bir göstergesi olarak da karşınızda durmaktadır. Burada oluşturulması bölge ve ülke ekonomisine katkı sunması hepimiz için büyük önem taşımaktadır. Buraya gelerek bu yatırımı gerçekleştiren İsveç kuruluşumuza, Türk ortaklarına teşekkür ediyorum. Başarılarının bundan sonra artarak devam etmesini diliyorum.” diyen Vali Aksoy, yapılan yatırımın hayırlı olması temennisinde bulundu.  Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte hayırlı olsun dilekleriyle fabrikanın açılış kurdelesini keserek, fabrikayı gezdiler.  
Systemair HSK’nın Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir projeyi daha hayata geçireceği ilk klima santral Fabrikasının açılış töreni gerçekleşti.

Systemair HSK’nın Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir projeyi daha hayata geçireceği ilk klima santral Fabrikasının açılış töreni Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İsveç Konsolosu Therese Hydén, Systemair CEO’su Roland Kasper, Systemair HSK Genel Müdürü  Ayça Eroğlu, Systemair HSK Fabrika Müdürü Ayşegül Eroğlu, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, Systemair HSK çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. Fabrikanın tanıtım filminin gösterimiyle başlayan program; Systemair CEO’su Roland Kasper, Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, Systemair HSK Fabrika Müdürü Ayşegül Eroğlu ve İsveç Konsolosu Therese Hydén’in konuşmaları ile devam etti.

KOCAELİ, TÜRKİYE’NİN ONUNCU BÜYÜK ŞEHRİ

Vali Hüseyin Aksoy ise konuşmasında; “Kocaeli, Türkiye’nin nüfus itibariyle baktığımızda onuncu büyük şehri, ancak sanayisine baktığımızda Türkiye’nin başkenti diyebileceğimiz ve ilk sıralarda yer alan bir ildir. 12 organize sanayi bölgesinde 105 bini aşan çalışanıyla oldukça çok sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan bir kenttir. Kocaeli gümrüklerinden yapılan dış ticarete baktığımızda Türkiye’nin dış ticaretinin yaklaşık olarak 18’i Kocaeli gümrüklerinden gerçekleştiriliyor. İzmit Körfezi’ne baktığımızda 15 limanıyla birlikte geçtiğimiz yıl 73 milyon ton ile elleşlenel yük itibariyle Türkiye’de ilk sırada yer alan bir bölgedir. Asya’yı Avrupa’ya bağlayan bir konumda yer almış olması, lojistik anlamda önemli avantajlara sahip olması yatırımcılarımız ve sanayicilerimiz için de önemli bir cazibe noktası oluşturuyor. Bu anlamda bu fabrika da bu kapsamda bu bölge tercih edilerek buraya yapılmış ve gerek Kocaeli ekonomisine gerek Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sunmaktadır. Bu fabrikanın önemli bir özelliği de bir yabancı sermaye ile Türk sermayesinin bir araya gelerek bunu gerçekleştirmiş olmasıdır. Bu Türkiye’ye olan güvenin, bölgeye olan güvenin de önemli bir göstergesi olarak da karşınızda durmaktadır. Burada oluşturulması bölge ve ülke ekonomisine katkı sunması hepimiz için büyük önem taşımaktadır. Buraya gelerek bu yatırımı gerçekleştiren İsveç kuruluşumuza, Türk ortaklarına teşekkür ediyorum. Başarılarının bundan sonra artarak devam etmesini diliyorum.” diyen Vali Aksoy, yapılan yatırımın hayırlı olması temennisinde bulundu.  Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte hayırlı olsun dilekleriyle fabrikanın açılış kurdelesini keserek, fabrikayı gezdiler.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.