19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KO-MEK’e bilinçli medya semineri

Kocaeli 01.11.2018 - 10:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

KO-MEK’e bilinçli medya semineri

Aile Eğitim Programı kapsamında verilen seminerde, KO-MEK personeline çocukların sosyal medya kullanımının yakın takibe alınması gerektiği anlatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında KO-MEK kurs merkezi sorumlularına bilinçli medya kullanımı konusunda eğitim semineri verildi.  Aile Eğitim Programı eğitmeni İnci Türengül tarafından verilen seminerde ailelerin, çocuklarının sosyal medya kullanımı konusunda dikkatli olmaları istendi. İL MÜDÜRÜ YÜMNÜ KATILDI Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitime Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, KO-MEK Yönetim Merkezi personeli ve kurs merkezi sorumluları katıldı. YÜZ YÜZE GÖRÜŞME YAPMAYI UNUTTUK İnci Türengül eğitimin başında sosyal medyanın toplumsal ilişkilere tercih edilir bir hal aldığını kaydetti. İletişimin bilgisayar ya da cep telefonları üzerinden sağlandığına dikkat çeken Türengül, yüz yüze görüşme yapmanın neredeyse unutulduğunu söyledi. SOSYAL MEDYANIN ESİRİ OLMAYALIM Eğitimde sosyal medyanın doğru kullanılmadığı da aktarıldı. Sosyal medya kullanırken adeta onun bağımlısı bir hal alındığını ifade eden Türengül, bu durumun çocukları olumsuz yönde etkilediğini belirtti. ÇOCUKLARINIZI TAKİP EDİN Ailelerin çocuklarının sosyal medya kullanımlarını takip etmeleri gerektiği üzerinde duran İnci Türengül, “Çocukların teknoloji bağımlısı olmaması, sosyal medyada suistimale uğramaması ve bu dünyanın tehlikeli durumlarıyla karşılaşmamaları için dikkatli olmayız. Çocuklarımızın sosyal medya hesaplarını yakın takibe almalıyız” şeklinde konuştu. ÇOCUKLARLA KALİTELİ VAKİT GEÇİRMEK Eğitimde, çocukları sosyal medyanın tehlike ve bağımlılığından korumanın en önemli yolunun aile içindeki iletişim olduğu ifade edildi. İnci Türengül, bu çerçevede, “Çocuklarımızın dünyalarını sosyal medyaya hapsetmelerini istemiyorsak bundan önce biz vazgeçmeliyiz. Önce bizler ellerimizdeki telefonları bırakmalıyız. Çocuklarımızla kaliteli vakit geçirmeli ve bunun için çaba sarf etmeliyiz” şeklinde konuştu.
Aile Eğitim Programı kapsamında verilen seminerde, KO-MEK personeline çocukların sosyal medya kullanımının yakın takibe alınması gerektiği anlatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında KO-MEK kurs merkezi sorumlularına bilinçli medya kullanımı konusunda eğitim semineri verildi.  Aile Eğitim Programı eğitmeni İnci Türengül tarafından verilen seminerde ailelerin, çocuklarının sosyal medya kullanımı konusunda dikkatli olmaları istendi.

İL MÜDÜRÜ YÜMNÜ KATILDI

Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitime Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, KO-MEK Yönetim Merkezi personeli ve kurs merkezi sorumluları katıldı.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME YAPMAYI UNUTTUK

İnci Türengül eğitimin başında sosyal medyanın toplumsal ilişkilere tercih edilir bir hal aldığını kaydetti. İletişimin bilgisayar ya da cep telefonları üzerinden sağlandığına dikkat çeken Türengül, yüz yüze görüşme yapmanın neredeyse unutulduğunu söyledi.

SOSYAL MEDYANIN ESİRİ OLMAYALIM

Eğitimde sosyal medyanın doğru kullanılmadığı da aktarıldı. Sosyal medya kullanırken adeta onun bağımlısı bir hal alındığını ifade eden Türengül, bu durumun çocukları olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

ÇOCUKLARINIZI TAKİP EDİN

Ailelerin çocuklarının sosyal medya kullanımlarını takip etmeleri gerektiği üzerinde duran İnci Türengül, “Çocukların teknoloji bağımlısı olmaması, sosyal medyada suistimale uğramaması ve bu dünyanın tehlikeli durumlarıyla karşılaşmamaları için dikkatli olmayız. Çocuklarımızın sosyal medya hesaplarını yakın takibe almalıyız” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARLA KALİTELİ VAKİT GEÇİRMEK

Eğitimde, çocukları sosyal medyanın tehlike ve bağımlılığından korumanın en önemli yolunun aile içindeki iletişim olduğu ifade edildi. İnci Türengül, bu çerçevede, “Çocuklarımızın dünyalarını sosyal medyaya hapsetmelerini istemiyorsak bundan önce biz vazgeçmeliyiz. Önce bizler ellerimizdeki telefonları bırakmalıyız. Çocuklarımızla kaliteli vakit geçirmeli ve bunun için çaba sarf etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.