Kobiler nefes aldı

Ekonomi 15.12.2016 - 07:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kobiler nefes aldı

TOBB öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi ile küçük işletmeler yıllık 9.90 faiz oranıyla paraya ulaşma imkanına kavuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi için başvurular başladı. Kredi Garanti Fonu'nun teminat sağladığı Nefes Kredisi, yıllık 9.90 faiz ve 12 ay vade ile DenizBank ve Ziraat Bankası şubelerinden kullanılabiliyor. KOBİ'ler, üye oldukları oda ve borsadan alacakları üyelik belgesiyle bankalara başvuryor. Proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'finansmanda inovasyon' olarak değerlendirildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, proje ile KOBİ'lerin yüksek faiz baskısından bir nebze olsun kurtularak, nefes alacağını söyledi. Projeyi himayesine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile proje ortakları DenizBank, Ziraat Bankası ve Kredi Garanti Fonu'na teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, TOBB'a bağlı 81 ildeki oda ve borsaların bu projede büyük bir inisiyatif üstlendiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Onların da destekleriyle 1 milyar TL olarak başlayan projemiz 5 milyar TL'lik kredi hacmine ulaştı. Reel sektör ile finans sektörü birlikte el ele verdik ve KOBİ'lere nefes olacak bir mekanizma geliştirdik. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız'ın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak katkı sağlamış olduk" dedi. KEFALET ORANI YÜZDE 85 * KOBİ'lerin üye oldukları oda ve borsadan üyelik belgesi alması gerekiyor. * Bu belge ile Ziraat ve DenizBank'a başvuru yapılıyor. * KOBİ'lere yüzde 10'un altında faizle kredi kullandırılıyor. * Proje kapsamında kredilerin yüzde 85'ine kefalet sağlanıyor..
TOBB öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi ile küçük işletmeler yıllık 9.90 faiz oranıyla paraya ulaşma imkanına kavuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin () öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi için başvurular başladı. Kredi Garanti Fonu'nun teminat sağladığı Nefes Kredisi, yıllık 9.90 faiz ve 12 ay vade ile DenizBank ve Ziraat Bankası şubelerinden kullanılabiliyor. 'ler, üye oldukları oda ve borsadan alacakları üyelik belgesiyle bankalara başvuryor. Proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'finansmanda inovasyon' olarak değerlendirildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, proje ile KOBİ'lerin yüksek faiz baskısından bir nebze olsun kurtularak, nefes alacağını söyledi. Projeyi himayesine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile proje ortakları DenizBank, Ziraat Bankası ve Kredi Garanti Fonu'na teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, TOBB'a bağlı 81 ildeki oda ve borsaların bu projede büyük bir inisiyatif üstlendiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Onların da destekleriyle 1 milyar TL olarak başlayan projemiz 5 milyar TL'lik  hacmine ulaştı. Reel sektör ile finans sektörü birlikte el ele verdik ve KOBİ'lere nefes olacak bir mekanizma geliştirdik. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız'ın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak katkı sağlamış olduk" dedi.

KEFALET ORANI YÜZDE 85
* KOBİ'lerin üye oldukları oda ve borsadan üyelik belgesi alması gerekiyor.
* Bu belge ile Ziraat ve DenizBank'a başvuru yapılıyor.
* KOBİ'lere yüzde 10'un altında faizle kredi kullandırılıyor.
* Proje kapsamında kredilerin yüzde 85'ine kefalet sağlanıyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.