Koç, ‘Alım gücü kötüleşecek!’

Gebze 27.12.2019 - 14:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Koç, ‘Alım gücü kötüleşecek!’

Özçelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç 2020 yılı için belirlenen asgari ücretle ilgili olarak, “Açıklanan ücret kabul edilebilir bir ücret değildir” dedi. Asgari Ücret Komisyonu yaptığı dördüncü toplantısı dün sona erdi. Komisyon 2020 yılı için asgari ücret teklifi bekâr bir işçi için brüt 2.943 TL net 2.324 TL olarak açıklandı. Böylece asgari ücrete net yüzde 15.04 zam yapılmış oldu. Karar oy çokluğu ile alındı. İşverene 75 TL asgari ücret desteği verilmeye devam edilecek. 2020 asgari ücreti 2.324 TL lira oldu. 2020 yılı için belirlenen asgari ücretle ilgili olarak Özçelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç açıklamalarda bulundu. SIKINTILI BİR ÜCRET Özçelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç yaptığı açıklamada, “Açıklanan ücret kabul edilebilir bir ücret değil. Beklentilerin çok uzağından bir ücret. Hem vergi dilimi hem asgari geçim indirimi ile birlikte üçünü bir arada değerlendirdiğimizde çalışanların mağduriyetinin gidermekten uzak, sıkıntılı bir asgari ücrettir. İkinci üç konfederasyonun ortak talebinin kabul edilmemesi buradaki hükümetin konfederasyonlara, işçiye sosyal tarafların en önemli ayağı olan konfederasyonlara ne kadar değer verdiğini gösterir. ALIM GÜCÜ KÖTÜLEŞECEK Dolayısıyla bu asgari ücretin hem tespit yöntemi hem de tespit edilen ücretleri biz doğrusu yadırgıyoruz. Ücretlerdeki erimelerin yüzde 30’lara tekabül ettiği bir dönemde asgari ücretin açıklanacak olan enflasyonun 3 puan üzerinde belirlenmiş olması dar gelirlerinin alım gücünün daha da kötüleşeceği anlamına geliyor” dedi.

Özçelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç 2020 yılı için belirlenen asgari ücretle ilgili olarak, “Açıklanan ücret kabul edilebilir bir ücret değildir” dedi.

Asgari Ücret Komisyonu yaptığı dördüncü toplantısı dün sona erdi. Komisyon 2020 yılı için asgari ücret teklifi bekâr bir işçi için brüt 2.943 TL net 2.324 TL olarak açıklandı. Böylece asgari ücrete net yüzde 15.04 zam yapılmış oldu. Karar oy çokluğu ile alındı. İşverene 75 TL asgari ücret desteği verilmeye devam edilecek. 2020 asgari ücreti 2.324 TL lira oldu. 2020 yılı için belirlenen asgari ücretle ilgili olarak Özçelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç açıklamalarda bulundu.

SIKINTILI BİR ÜCRET

Özçelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç yaptığı açıklamada, “Açıklanan ücret kabul edilebilir bir ücret değil. Beklentilerin çok uzağından bir ücret. Hem vergi dilimi hem asgari geçim indirimi ile birlikte üçünü bir arada değerlendirdiğimizde çalışanların mağduriyetinin gidermekten uzak, sıkıntılı bir asgari ücrettir. İkinci üç konfederasyonun ortak talebinin kabul edilmemesi buradaki hükümetin konfederasyonlara, işçiye sosyal tarafların en önemli ayağı olan konfederasyonlara ne kadar değer verdiğini gösterir.

ALIM GÜCÜ KÖTÜLEŞECEK

Dolayısıyla bu asgari ücretin hem tespit yöntemi hem de tespit edilen ücretleri biz doğrusu yadırgıyoruz. Ücretlerdeki erimelerin yüzde 30’lara tekabül ettiği bir dönemde asgari ücretin açıklanacak olan enflasyonun 3 puan üzerinde belirlenmiş olması dar gelirlerinin alım gücünün daha da kötüleşeceği anlamına geliyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.