19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli Adli Yılı başladı

Kocaeli 02.09.2019 - 16:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kocaeli Adli Yılı başladı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli Barosu Başkanlığı tarafından Kültür Tepesi Atatürk Heykeli’nde düzenlenen çelenk sunma töreni ile yeni adli yılın açılışı gerçekleştirildi. Törene hâkimler, savcılar ve çok sayıda avukat katıldı.  Çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşan Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, “Bağımsızlığımızın, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin müjdecisi 30 Ağustos Zaferimizin 98.yılında Zafer Bayramımızı yeniden kutluyor, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.  Adalet; toplumsal barış ve düzenin sağlayıcısıdır. SAVUNMANIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLER KALDIRILMALI Bir ülkede adalete inanç kalmaz, hukuk devleti tüm mekanizmaları ile tesis edilmez ise ekonomi, eğitim, milli güvenlik gibi toplumsal hayatın tüm alanları zarar görür. O nedenle ‘Adalet mülkün temelidir’ özlü sözünde vurgulandığı gibi adalet devletin temelidir. Bu temeli sağlam tutacak olan ise hâkimler, savcılar ve avukatlardan oluşan bağımsız ve tarafsız yargıdır. Hukuk devletinin, kişilerin hukuki güvenliğinin ve dolayısı ile toplumsal düzen ve barışın tesisi; yargının tarafsız ve bağımsız olması, hâkim ve savcı teminatının sağlanması, savunmanın önündeki tüm engellerin kaldırılması, yargının sorunlarının kökten çözümlenmesi ile mümkündür.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli Barosu Başkanlığı tarafından Kültür Tepesi Atatürk Heykeli’nde düzenlenen çelenk sunma töreni ile yeni adli yılın açılışı gerçekleştirildi. Törene hâkimler, savcılar ve çok sayıda avukat katıldı.  Çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşan Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, “Bağımsızlığımızın, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin müjdecisi 30 Ağustos Zaferimizin 98.yılında Zafer Bayramımızı yeniden kutluyor, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.  Adalet; toplumsal barış ve düzenin sağlayıcısıdır.

SAVUNMANIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLER KALDIRILMALI

Bir ülkede adalete inanç kalmaz, hukuk devleti tüm mekanizmaları ile tesis edilmez ise ekonomi, eğitim, milli güvenlik gibi toplumsal hayatın tüm alanları zarar görür. O nedenle ‘Adalet mülkün temelidir’ özlü sözünde vurgulandığı gibi adalet devletin temelidir. Bu temeli sağlam tutacak olan ise hâkimler, savcılar ve avukatlardan oluşan bağımsız ve tarafsız yargıdır. Hukuk devletinin, kişilerin hukuki güvenliğinin ve dolayısı ile toplumsal düzen ve barışın tesisi; yargının tarafsız ve bağımsız olması, hâkim ve savcı teminatının sağlanması, savunmanın önündeki tüm engellerin kaldırılması, yargının sorunlarının kökten çözümlenmesi ile mümkündür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.