KOCAELİ BAROSUNDAN TÜKETİCİLERE MÜJDE

Kocaeli 15.02.2016 - 10:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KOCAELİ BAROSUNDAN TÜKETİCİLERE MÜJDE

Elektrik dağıtım şirketlerinin abonelerden kayıp kaçak bedeli adı altında ek ücret tahsil etmesini eleştiren Kocaeli Baro yönetimi, tüketicilere geriye doğru 10 yıllık süre içinde ödenen bedellerin iadesini talep etme hakkı doğduğunu açıkladı.

Elektrik dağıtım şirketlerinin kendi abonelerinden kullandığı elektrik bedeline ek olarak EPDK kararları uyarınca kayıp kaçak bedeli adı altında ek ücret tahsil etmesini eleştiren Baro yönetimi konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “İşbu haksız ve hukuka aykırı işlem nedeni ile mağdur olan tüketiciler, Tüketici Hakem Heyetleri nezdinde haklarını aramaya başlamış ve Hakem Heyetlerince bu bedellerin tüketiciye iadesi yönünde kararlar verilmiştir. Bu kararların yargıya taşınması üzerine Yargıtay Hukuk Genel Kurulu vermiş olduğu “abonelerden kayıp-kaçak bedeli alınamaz” hükmündeki kararı ile tüketicilere geriye doğru 10 yıllık süre içinde ödenen bedellerin iadesini talep etme hakkı doğmuştur” ifadelerine yer verdi. HAKSIZ UYGULAMALARIN TAKİPÇİSİYİZ Açıklamanın devamında ise “Yargı kararı ile tüketici lehine doğan işbu hakkı bertaraf edilmesi amacıyla; EPDK tarafından 31.12.2015 tarih ve 6051 nolu elektrik tarife tablolarında değişiklik yapılmış ve bu tarife Resmi Gazetede yayımlanarak 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Tarifeye göre daha önce trafo kaybı adı altında faturalara yansıtılan bedeller kaldırılmış ve dağıtım bedeli kapsamına alınmak suretiyle gizlenmiştir. Tüketicilerin dağıtım bedeli adı altında gizlenen işbu haksız ve hukuka aykırı ek ücretleri bilirkişi marifetiyle tespit ettirerek iadesini talep edebileceklerini ayrıca hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmayan hukuk devletine duyulan güveni sarsıcı nitelikte olan bu haksız uygulamaların takipçisi olacağımızı duyururuz” ifadeleri kullanıldı. 
Elektrik dağıtım şirketlerinin abonelerden kayıp kaçak bedeli adı altında ek ücret tahsil etmesini eleştiren Kocaeli Baro yönetimi, tüketicilere geriye doğru 10 yıllık süre içinde ödenen bedellerin iadesini talep etme hakkı doğduğunu açıkladı.

Elektrik dağıtım şirketlerinin kendi abonelerinden kullandığı elektrik bedeline ek olarak EPDK kararları uyarınca kayıp kaçak bedeli adı altında ek ücret tahsil etmesini eleştiren Baro yönetimi konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “İşbu haksız ve hukuka aykırı işlem nedeni ile mağdur olan tüketiciler, Tüketici Hakem Heyetleri nezdinde haklarını aramaya başlamış ve Hakem Heyetlerince bu bedellerin tüketiciye iadesi yönünde kararlar verilmiştir. Bu kararların yargıya taşınması üzerine Yargıtay Hukuk Genel Kurulu vermiş olduğu “abonelerden kayıp-kaçak bedeli alınamaz” hükmündeki kararı ile tüketicilere geriye doğru 10 yıllık süre içinde ödenen bedellerin iadesini talep etme hakkı doğmuştur” ifadelerine yer verdi.

HAKSIZ UYGULAMALARIN TAKİPÇİSİYİZ

Açıklamanın devamında ise “Yargı kararı ile tüketici lehine doğan işbu hakkı bertaraf edilmesi amacıyla; EPDK tarafından 31.12.2015 tarih ve 6051 nolu elektrik tarife tablolarında değişiklik yapılmış ve bu tarife Resmi Gazetede yayımlanarak 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Tarifeye göre daha önce trafo kaybı adı altında faturalara yansıtılan bedeller kaldırılmış ve dağıtım bedeli kapsamına alınmak suretiyle gizlenmiştir. Tüketicilerin dağıtım bedeli adı altında gizlenen işbu haksız ve hukuka aykırı ek ücretleri bilirkişi marifetiyle tespit ettirerek iadesini talep edebileceklerini ayrıca hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmayan hukuk devletine duyulan güveni sarsıcı nitelikte olan bu haksız uygulamaların takipçisi olacağımızı duyururuz” ifadeleri kullanıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.