Kocaeli Barosunun 80. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Kocaeli 19.11.2018 - 09:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli Barosunun 80. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Kocaeli Barosunun 80. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kokteyl Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Eşi Hülya Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Kokteyle, Vali Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra; Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir,  Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdürrahim Burak, İzmir Barosu Av. Özkan Yücel,  Başsavcı Vekilleri ile Kocaeli Barosu’na bağlı çok sayıda Avukat katıldı.  Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Vali Aksoy yaptığı konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  Hukuk Devleti ve bu Hukuk Devletinin tam anlamıyla karşılık bulabilmesi bakımından barolarımızın varlığı ve duruşu savunma hakkının sonuna kadar kullanılması, adaletin tecellisi konusunda ortaya konan çalışmalar hepsi katkı sunan önemli alanlar olarak karşımızda duruyor.   TEŞEKKÜR EDERİM Bu yönüyle kurulduğu günden itibaren Türkiye’de hukuk sisteminin gelişmesinde, adaletin tecellisinde önemli katkılar sunan baromuza teşekkür ediyorum. Yaşamını kaybetmiş olan bütün baro mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyor, emekli ve görevde olanlara da sağlık ve esenlikler diliyorum. Baromuzun ortaya koyduğu çalışmalar sadece yargısal süreç içerisindeki faaliyetlerle değil, toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alanda temel hak ve özgürlüklerin korunmasında ve bunların sağlanmasında önemli faaliyetler ortaya koyan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşumuzdur. Bu anlamda bundan sonraki süreçte de sağlıklı, mutlu nice yıllar temennisiyle hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” diyen Vali Aksoy, kuruluşundan itibaren bu görev ve sorumlulukları yerine getiren bütün baro yöneticilerine ve avukatlara teşekkür etti.
Kocaeli Barosunun 80. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kokteyl Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Eşi Hülya Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Kokteyle, Vali Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra; Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir,  Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdürrahim Burak, İzmir Barosu Av. Özkan Yücel,  Başsavcı Vekilleri ile Kocaeli Barosu’na bağlı çok sayıda Avukat katıldı.  Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Vali Aksoy yaptığı konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  Hukuk Devleti ve bu Hukuk Devletinin tam anlamıyla karşılık bulabilmesi bakımından barolarımızın varlığı ve duruşu savunma hakkının sonuna kadar kullanılması, adaletin tecellisi konusunda ortaya konan çalışmalar hepsi katkı sunan önemli alanlar olarak karşımızda duruyor.  

TEŞEKKÜR EDERİM

Bu yönüyle kurulduğu günden itibaren Türkiye’de hukuk sisteminin gelişmesinde, adaletin tecellisinde önemli katkılar sunan baromuza teşekkür ediyorum. Yaşamını kaybetmiş olan bütün baro mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyor, emekli ve görevde olanlara da sağlık ve esenlikler diliyorum. Baromuzun ortaya koyduğu çalışmalar sadece yargısal süreç içerisindeki faaliyetlerle değil, toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alanda temel hak ve özgürlüklerin korunmasında ve bunların sağlanmasında önemli faaliyetler ortaya koyan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşumuzdur. Bu anlamda bundan sonraki süreçte de sağlıklı, mutlu nice yıllar temennisiyle hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” diyen Vali Aksoy, kuruluşundan itibaren bu görev ve sorumlulukları yerine getiren bütün baro yöneticilerine ve avukatlara teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.