Kocaeli’de 2 Bin 232 Ton Tıbbi Atığı Bertaraf Edildi

Kocaeli 31.01.2018 - 11:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kocaeli’de 2 Bin 232 Ton Tıbbi Atığı Bertaraf Edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve bertarafına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, tıbbı atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi konusunda çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli genelindeki büyük, orta ve küçük ölçekli tıbbi atık üreticilerinden 2017 yılında 2 bin 232 ton tıbbi atık toplandı. EĞİTİM VE SEMİNERLER DEVAM EDİYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi atıkların ünite içerisinde kaynağında ayrı toplanması, taşınması, geçici depolanması, taşıma araçlarına verilmesi aşamalarında yürütülen iş ve işlemler konusunda kontrol ve denetim çalışmaları rutin olarak gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra sağlık kurum ve kuruluşları ile toplama-taşıma ve sterilizasyon tesisinde tıbbi atık yönetiminden sorumlu olan personellere (personel, hemşire, doktor vs.) yönelik eğitim ve bilgilendirme seminerleri gerçekleştiriliyor. SÜREKLİ KONTROL VE DENETİM ALTINDA Tıbbi atıkların lisanslı tıbbi atık taşıma araçları ile toplanması işlemi, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın kontrol ve denetimi altında gerçekleşiyor. Enfeksiyöz, patolojik ve kesici-delici atıklar olarak tanımlanan tıbbi atıklar; sağlık kurum/kuruluşlarından lisanslı tıbbi atık taşıma araçları ile toplanarak ve sterilizasyon tesisine naklediliyor. Yüksek sıcaklık ve basınçta buhar ile temas edilerek sterilizasyonu sağlanan atıkların, İzaydaş tesislerinde nihai olarak bertaraf sağlanıyor. YILDA 2 BİN 232 TON TIBBİ ATIK Kocaeli genelindeki büyük, orta ve küçük ölçekli tıbbi atık üreticilerinden 2017 yılında 2 bin 232 ton tıbbi atık toplandı. Tıbbi atık üreticisi bazında oluşan atık miktarları yüzdelik dağılımlara ayırıldığında en fazla oran yüzde 37,4 ile devlet hastanelerinde oluyor. Yüzde 30,2 lik oranla özel hastaneler ikinci sırada bulunurken, yüzde 14,5 oranıyla üniversite hastaneleri bulunuyor.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve bertarafına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, tıbbı atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi konusunda çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli genelindeki büyük, orta ve küçük ölçekli tıbbi atık üreticilerinden 2017 yılında 2 bin 232 ton tıbbi atık toplandı.

EĞİTİM VE SEMİNERLER DEVAM EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi atıkların ünite içerisinde kaynağında ayrı toplanması, taşınması, geçici depolanması, taşıma araçlarına verilmesi aşamalarında yürütülen iş ve işlemler konusunda kontrol ve denetim çalışmaları rutin olarak gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra sağlık kurum ve kuruluşları ile toplama-taşıma ve sterilizasyon tesisinde tıbbi atık yönetiminden sorumlu olan personellere (personel, hemşire, doktor vs.) yönelik eğitim ve bilgilendirme seminerleri gerçekleştiriliyor.

SÜREKLİ KONTROL VE DENETİM ALTINDA

Tıbbi atıkların lisanslı tıbbi atık taşıma araçları ile toplanması işlemi, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın kontrol ve denetimi altında gerçekleşiyor. Enfeksiyöz, patolojik ve kesici-delici atıklar olarak tanımlanan tıbbi atıklar; sağlık kurum/kuruluşlarından lisanslı tıbbi atık taşıma araçları ile toplanarak ve sterilizasyon tesisine naklediliyor. Yüksek sıcaklık ve basınçta buhar ile temas edilerek sterilizasyonu sağlanan atıkların, İzaydaş tesislerinde nihai olarak bertaraf sağlanıyor.

YILDA 2 BİN 232 TON TIBBİ ATIK

Kocaeli genelindeki büyük, orta ve küçük ölçekli tıbbi atık üreticilerinden 2017 yılında 2 bin 232 ton tıbbi atık toplandı. Tıbbi atık üreticisi bazında oluşan atık miktarları yüzdelik dağılımlara ayırıldığında en fazla oran yüzde 37,4 ile devlet hastanelerinde oluyor. Yüzde 30,2 lik oranla özel hastaneler ikinci sırada bulunurken, yüzde 14,5 oranıyla üniversite hastaneleri bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.