KOCAELİ'DE 2000 ÖĞRENCİ AÇIKTA KALDI

Kocaeli 01.08.2018 - 21:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

KOCAELİ'DE 2000 ÖĞRENCİ AÇIKTA KALDI

Geçtiğimiz gün açıklanan Liselere Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları ile ilgili konuşan Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı, “Kocaeli'de 2 bin kadar öğrenci açıkta kaldı” dedi

Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Şanlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Liselere öğrenci yerleştirme sonuçları açıklandı. Sistem ilan edildiğinde; bu sistemin pek çok aileyi mağdur edeceğini, özel okullara öğrenci transferini hızlandıracağını söylemiştik. Sistem doğası gereği özel okul ve meslek liselerine çalışmaktadır. Biz bunları söylerken birileri bizlere karşı çıkıyordu. Çünkü sayın Bakan kimse istemediği okula gitmeyecek. Sonuçlar ortada. Bakanın ve sistemin mimarı müsteşarın yerinde yeller esiyor. Yeni bakan çaresiz sistemi uyguladı. Olan Anadolu’nun gariban aile çocuklarına oldu. Pek çok öğrenci açıkta kaldı, kahir ekseriyetteki öğrenci de, istemediği okullara mecbur oldu. Uygulanan yaş kriterinden dolayı başarılı öğrenciler ilk tercihlerine gidemezken daha düşük puanlı öğrenciler bu okulları doldurdu. BEN YAPTIM OLDU EĞİTİMDE OLMAZ Kocaeli'de de 2 bine yakın veya üzerinde öğrencinin açıkta kaldığı kanaatindeyim. Şimdi öğrencilerimizin bir sonraki tercihler döneminde yerleştirilmesi için il Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki ilgili yetkililer yoğun bir çalışma yürütüyor. Gerçek ortada, tercih edilecek okullarda yeterli kontenjan kalmadı. Kalan kontenjanlar meslek lisesi kontenjanı. İstedikleri okula yerleşemeyen öğrencilerin aileleri ya imkanlarını zorlayacak çocuklarını özel okullara gönderecekler, ya da dua edecekler iyi okullara yerleşen veliler çocuklarını özel okullara alacak ve buralarda kontenjan açılacak. Ortak akıl üretilmeden yapılan her işin sonu böyledir. Ben yaptım oldu, eğitimde olmaz.”
Geçtiğimiz gün açıklanan Liselere Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları ile ilgili konuşan Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı, “Kocaeli'de 2 bin kadar öğrenci açıkta kaldı” dedi

Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Şanlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Liselere öğrenci yerleştirme sonuçları açıklandı. Sistem ilan edildiğinde; bu sistemin pek çok aileyi mağdur edeceğini, özel okullara öğrenci transferini hızlandıracağını söylemiştik. Sistem doğası gereği özel okul ve meslek liselerine çalışmaktadır. Biz bunları söylerken birileri bizlere karşı çıkıyordu. Çünkü sayın Bakan kimse istemediği okula gitmeyecek. Sonuçlar ortada. Bakanın ve sistemin mimarı müsteşarın yerinde yeller esiyor. Yeni bakan çaresiz sistemi uyguladı. Olan Anadolu’nun gariban aile çocuklarına oldu. Pek çok öğrenci açıkta kaldı, kahir ekseriyetteki öğrenci de, istemediği okullara mecbur oldu. Uygulanan yaş kriterinden dolayı başarılı öğrenciler ilk tercihlerine gidemezken daha düşük puanlı öğrenciler bu okulları doldurdu.

BEN YAPTIM OLDU EĞİTİMDE OLMAZ

Kocaeli'de de 2 bine yakın veya üzerinde öğrencinin açıkta kaldığı kanaatindeyim. Şimdi öğrencilerimizin bir sonraki tercihler döneminde yerleştirilmesi için il Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki ilgili yetkililer yoğun bir çalışma yürütüyor. Gerçek ortada, tercih edilecek okullarda yeterli kontenjan kalmadı. Kalan kontenjanlar meslek lisesi kontenjanı. İstedikleri okula yerleşemeyen öğrencilerin aileleri ya imkanlarını zorlayacak çocuklarını özel okullara gönderecekler, ya da dua edecekler iyi okullara yerleşen veliler çocuklarını özel okullara alacak ve buralarda kontenjan açılacak. Ortak akıl üretilmeden yapılan her işin sonu böyledir. Ben yaptım oldu, eğitimde olmaz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.