Kocaeli'de 3 ayda 13 kişi intihar etti

Kocaeli 25.03.2016 - 11:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli'de 3 ayda 13 kişi intihar etti

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, son dönemlerde intihar vakalarında görülen artışların araştırılması için Meclise önerge verdi

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, son dönemlerde intihar vakalarında görülen artışların araştırılması için Meclise önerge verdi   CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar önergesinde, dünya da her yıl 1 milyon kişinin intihar ettiğini belirterek Dünya Sağlık Örgütü tarafından intihar vakalarının acil olarak,önemli oranda ilgi gösterilmesi gereken bir halk sağlığı sorunu olarak görüldüğünü belirtti. Türkiyede de son yıllarda intiharların arttığının altını çizen Akar, TUİK verilerinden örnekler vererek 2011 yılında 2 bin 677 , 2013 yılında 3 bin 189 ve 2014 yılında 3 bin 65 kişinin intihar ettiğini ve nedeni bilinmeyen intiharların da yüzde 53 olduğunu belirtti. Daha çok 18­26 yaştaki gençlerin intihar ettğini söyleyen Akar, ,hayatlarının baharında olan gençlerimizin intihar etmesinin acı verici olduğunu belirtti. 13 KİŞİ İNTİHAR ETTİ Akar, Kocaeli’den örnekler vererek Kocaeli’de 2010 yılında 39 kişi, 2011 yılında 43, 2012 yılında 55, 2013 yılında 58 ve 2014 yılında 54 vatandaşın intihar sonucu hayatlarını kaybettiğini söyledi. Giderek artan intihar vakalarında Kocaeli de sadece son 3 ay da 13 vatandaşın intihar ederek hayatına son verdiğini belirten Akar, sadece son 15 günde 6 kişinin intihar girişiminde bulunmasının durumun ciddiyetini de gösterdiğini söyledi. ÖNLEM GEREKİYOR İntihar vakalarının görmezden gelinmemesi gerektiğini ve Türkiye’de intihar olgusa ilişkin bir haritanın çıkarılmasının önemine değinen Akar, uzmanların konuya dahil edilmesi, komisyonun somut öneriler açığa çıkarması ve bu önerilerin ivedilikle hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek Meclis Başkanlığına önergesini verdi.
CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, son dönemlerde intihar vakalarında görülen artışların araştırılması için Meclise önerge verdi

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, son dönemlerde intihar vakalarında görülen artışların araştırılması için Meclise önerge verdi

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar önergesinde, dünya da her yıl 1 milyon kişinin intihar ettiğini belirterek Dünya Sağlık Örgütü tarafından intihar vakalarının acil olarak,önemli oranda ilgi gösterilmesi gereken bir halk sağlığı sorunu olarak görüldüğünü belirtti. Türkiyede de son yıllarda intiharların arttığının altını çizen Akar, TUİK verilerinden örnekler vererek 2011 yılında 2 bin 677 , 2013 yılında 3 bin 189 ve 2014 yılında 3 bin 65 kişinin intihar ettiğini ve nedeni bilinmeyen intiharların da yüzde 53 olduğunu belirtti. Daha çok 18­26 yaştaki gençlerin intihar ettğini söyleyen Akar, ,hayatlarının baharında olan gençlerimizin intihar etmesinin acı verici olduğunu belirtti.


13 KİŞİ İNTİHAR ETTİ
Akar, Kocaeli’den örnekler vererek Kocaeli’de 2010 yılında 39 kişi, 2011 yılında 43, 2012 yılında 55, 2013 yılında 58 ve 2014 yılında 54 vatandaşın intihar sonucu hayatlarını kaybettiğini söyledi. Giderek artan intihar vakalarında Kocaeli de sadece son 3 ay da 13 vatandaşın intihar ederek hayatına son verdiğini belirten Akar, sadece son 15 günde 6 kişinin intihar girişiminde bulunmasının durumun ciddiyetini de gösterdiğini söyledi.


ÖNLEM GEREKİYOR
İntihar vakalarının görmezden gelinmemesi gerektiğini ve Türkiye’de intihar olgusa ilişkin bir haritanın çıkarılmasının önemine değinen Akar, uzmanların konuya dahil edilmesi, komisyonun somut öneriler açığa çıkarması ve bu önerilerin ivedilikle hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek Meclis Başkanlığına önergesini verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.