19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli'de 39 bin kişi istihdam Edildi

Kocaeli 16.09.2018 - 17:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli'de 39 bin kişi istihdam Edildi

İŞ Kurumu Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli’nde son 6 ayda 39 bin 676 kişinin istihdam edildiğini belirterek daha iyisini yapmak için çalıştıklarını dile getirdi.

İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, milli istihdam seferberliği kapsamında çeşitli mesleki eğitimlerin de verildiğini söyledi. Yılmaz, "Milli istihdam seferberliği kapsamında kurumumuz 1,5 yıllık dönemde 98 bin 903 kişiyi istihdam etmiştir. İstihdamın yanı sıra toplum yararına programlar, işbaşı eğitim programları, meslek eğitim kursları, girişimcilik olmak üzere 17 bin 779 kişi de bu hizmetlerden faydalanmıştır. Ocak 2015-Ağustos 2018 yılları arasında 149 bin 931 kişiye, bu yıl 6 ay içerisinde 39 bin 676 kişiye istihdam sağladık. TEKLİ RAKAMLARA GERİLEDİK İşsizlik şu an Türkiye genelinde yüzde 9,7. Geçmiş yıllarda yüzde 13'lerdeyken tek rakamlara gerileyeceği sözünü vermiştik ve tekli rakamlara geriledik. Hakikaten istediğimiz hedeflere ulaşıyoruz. Kocaeli olarak baktığımızda ulaşamadığımız herhangi bir hedef yok, ama daha iyi yerlere nasıl taşırız, onun hesabını yapıyoruz. Kurum olarak sayısal bir hedef belirleyemiyoruz. Çünkü Kocaeli'de eğer sokakta bir kişi bile işsizse ve biz buna iş bulma aracılığı edemediysek, biz görevimizi yapmadık diye bakıyoruz. Ama Ankara'nın verdiği hedefler noktasında baktığımızda hedeflerimize ulaştık, hedeflerimizi geçtik daha da iyi yerlere gelmeye çalışıyoruz. TEŞVİK PROGRAMLARI İşverenler daha çok nitelikli eleman, ara elaman noktasında talepte bulunuyor. Biz o noktada biraz sıkıntı yaşıyoruz. Onun için de iş başı eğitimi dediğimiz bir programımız var bizim. Çünkü her yer tecrübeli eleman aramakta ve tecrübeli eleman ararken yeni mezun olanlara da iş bulamıyoruz. Onun için de iş başı eğitimi dediğimiz 3 ay boyunca maaşlarını bizim verdiğimiz yeni bir teşvik programımız var. Ayrıca işe girdikten sonra eğer daimi olarak kalırsa bayansa 18 aya kadar sigortası ve vergisini bizim ödediğimiz bir teşvik programımız var. Bunlarla bu açıkları kapatmaya çalışıyoruz." dedi.
İŞ Kurumu Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli’nde son 6 ayda 39 bin 676 kişinin istihdam edildiğini belirterek daha iyisini yapmak için çalıştıklarını dile getirdi.

İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, milli istihdam seferberliği kapsamında çeşitli mesleki eğitimlerin de verildiğini söyledi. Yılmaz, "Milli istihdam seferberliği kapsamında kurumumuz 1,5 yıllık dönemde 98 bin 903 kişiyi istihdam etmiştir. İstihdamın yanı sıra toplum yararına programlar, işbaşı eğitim programları, meslek eğitim kursları, girişimcilik olmak üzere 17 bin 779 kişi de bu hizmetlerden faydalanmıştır. Ocak 2015-Ağustos 2018 yılları arasında 149 bin 931 kişiye, bu yıl 6 ay içerisinde 39 bin 676 kişiye istihdam sağladık.

TEKLİ RAKAMLARA GERİLEDİK

İşsizlik şu an Türkiye genelinde yüzde 9,7. Geçmiş yıllarda yüzde 13'lerdeyken tek rakamlara gerileyeceği sözünü vermiştik ve tekli rakamlara geriledik. Hakikaten istediğimiz hedeflere ulaşıyoruz. Kocaeli olarak baktığımızda ulaşamadığımız herhangi bir hedef yok, ama daha iyi yerlere nasıl taşırız, onun hesabını yapıyoruz. Kurum olarak sayısal bir hedef belirleyemiyoruz. Çünkü Kocaeli'de eğer sokakta bir kişi bile işsizse ve biz buna iş bulma aracılığı edemediysek, biz görevimizi yapmadık diye bakıyoruz. Ama Ankara'nın verdiği hedefler noktasında baktığımızda hedeflerimize ulaştık, hedeflerimizi geçtik daha da iyi yerlere gelmeye çalışıyoruz.

TEŞVİK PROGRAMLARI

İşverenler daha çok nitelikli eleman, ara elaman noktasında talepte bulunuyor. Biz o noktada biraz sıkıntı yaşıyoruz. Onun için de iş başı eğitimi dediğimiz bir programımız var bizim. Çünkü her yer tecrübeli eleman aramakta ve tecrübeli eleman ararken yeni mezun olanlara da iş bulamıyoruz. Onun için de iş başı eğitimi dediğimiz 3 ay boyunca maaşlarını bizim verdiğimiz yeni bir teşvik programımız var. Ayrıca işe girdikten sonra eğer daimi olarak kalırsa bayansa 18 aya kadar sigortası ve vergisini bizim ödediğimiz bir teşvik programımız var. Bunlarla bu açıkları kapatmaya çalışıyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.