Kocaeli’de IŞİD hücresi var!

Kocaeli 13.04.2016 - 12:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli’de IŞİD hücresi var!

Kars Emniyet Müdürlüğü’nün “gizli” ibareli bir yazısı, terör örgütü IŞİD’in Türkiye’de 70 ilde “uyuyan hücreleri” olduğunu ortaya çıkardı. O hücrelerden Kocaeli’de de olduğu ortaya çıktı

Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, 28 Ekim 2015 tarihinde teşkilatına gönderdiği ‘gizli’ ibareli yazıda, “IŞİD’in Kocaeli, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Edirne, Gaziantep, Bursa’nın arasında bulunduğu 70 ilde hücre evlerinin bulunduğunu” bildirdi. Kars Emniyet Müdürlüğü’nün “gizli” ibareli bir yazısı, terör örgütü IŞİD’in Türkiye’de 70 ilde “uyuyan hücreleri” olduğunu ortaya çıkardı. Emniyetin IŞİD içindeki bir muhbirinden alınan bilgiye dikkat çeken Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, örgütün 70 ilde hücre evlerinin bulunduğunu bildirdi. Örgütün turistik bölgeler, HDP ve CHP ile sol örgütleri hedef alacağını bildiren Karaduman, personelinden konu hakkında duyarlı olunmasını istedi. GİZLİ İBARELİ YAZI Cumhuriyet, Kars Emniyet Müdürlüğü’nün gizli ibareli bir yazışmasına ulaştı. Buna göre İl Emniyet Müdürü Karaduman, IŞİD’in düzenlediği ve 102 kişinin öldüğü 10 Ekim 2015’teki Ankara saldırısı sonrasında, 28 Ekim 2015 tarihinde merkez ve ilçe teşkilatlarına “gizli” ibareli bir yazı gönderdi. “Muhtemel eylem” konulu yazıda, üst birimlerden gelen uyarılar personele bildirildi. IŞİD terör örgütü mensuplarınca Türkiye’de tepkisel eylemler düzenlenebileceğine ilişkin hususların iletildiği ifade edilen yazıda, “savaş bölgesinde izlenimlerde bulunulan, görüşülen şahıs kategorisindeki şahsın gönderdiği e­postanın” içeriğine yer verildi. 70 İLDE HÜCRE EVLERİ Yazıya göre, e­postada “IŞİD terör örgütünün önümüzdeki günlerde Türkiye’de yeni bir saldırı gerçekleştireceği, özellikle turistik bölgeler ile HDP, CHP partileri ve sol marjinal örgütleri hedef alacağı” bildirildi. “Türkiye’de 70 kadar ilde IŞİD terör örgütüne ait hücre evlerinin bulunduğu” anlatılan e­postada, IŞİD içinde görüşülen şahıs kategorisindeki kişi, bu bilgiyi “Suriye ülkesinde faaliyet gösteren IŞİD terör örgütünün yetkili bir isminden öğrendiğini” kaydetti. KOCAELİ’DE VAR! E­postada, örgütün yetkili bir isminden öğrendiği kadarıyla “İstanbul, Trabzon, Samsun, İzmir, Diyarbakır, Mardin, Adana, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Mersin, Bitlis, Van, Batman, Konya, Kocaeli, Bursa, Kahramanmaraş, Siirt, Şırnak, Aydın, Ağrı, Antalya, Edirne, Osmaniye, Iğdır, Niğde, Amasya ve Ordu illerinde hücre örgütlenmelerinin bulunduğu” bildirildi. Emniyet Müdürü Karaduman, bu bilgileri verdikten sonra personelinden “Belirtilen hususların çalışmalarınızda değerlendirilmesini, gizliliğe azami derecede riayet edilerek konu hakkında duyarlı bulunulmasını, olabilecek gelişmelerden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bilgi verilmesini” istedi.
Kars Emniyet Müdürlüğü’nün “gizli” ibareli bir yazısı, terör örgütü IŞİD’in Türkiye’de 70 ilde “uyuyan hücreleri” olduğunu ortaya çıkardı. O hücrelerden Kocaeli’de de olduğu ortaya çıktı

Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, 28 Ekim 2015 tarihinde teşkilatına gönderdiği ‘gizli’ ibareli yazıda, “IŞİD’in Kocaeli, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Edirne, Gaziantep, Bursa’nın arasında bulunduğu 70 ilde hücre evlerinin bulunduğunu” bildirdi. Kars Emniyet Müdürlüğü’nün “gizli” ibareli bir yazısı, terör örgütü IŞİD’in Türkiye’de 70 ilde “uyuyan hücreleri” olduğunu ortaya çıkardı. Emniyetin IŞİD içindeki bir muhbirinden alınan bilgiye dikkat çeken Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, örgütün 70 ilde hücre evlerinin bulunduğunu bildirdi. Örgütün turistik bölgeler, HDP ve CHP ile sol örgütleri hedef alacağını bildiren Karaduman, personelinden konu hakkında duyarlı olunmasını istedi.

GİZLİ İBARELİ YAZI

Cumhuriyet, Kars Emniyet Müdürlüğü’nün gizli ibareli bir yazışmasına ulaştı. Buna göre İl Emniyet Müdürü Karaduman, IŞİD’in düzenlediği ve 102 kişinin öldüğü 10 Ekim 2015’teki Ankara saldırısı sonrasında, 28 Ekim 2015 tarihinde merkez ve ilçe teşkilatlarına “gizli” ibareli bir yazı gönderdi. “Muhtemel eylem” konulu yazıda, üst birimlerden gelen uyarılar personele bildirildi. IŞİD terör örgütü mensuplarınca Türkiye’de tepkisel eylemler düzenlenebileceğine ilişkin hususların iletildiği ifade edilen yazıda, “savaş bölgesinde izlenimlerde bulunulan, görüşülen şahıs kategorisindeki şahsın gönderdiği e­postanın” içeriğine yer verildi.

70 İLDE HÜCRE EVLERİ

Yazıya göre, e­postada “IŞİD terör örgütünün önümüzdeki günlerde Türkiye’de yeni bir saldırı gerçekleştireceği, özellikle turistik bölgeler ile HDP, CHP partileri ve sol marjinal örgütleri hedef alacağı” bildirildi. “Türkiye’de 70 kadar ilde IŞİD terör örgütüne ait hücre evlerinin bulunduğu” anlatılan e­postada, IŞİD içinde görüşülen şahıs kategorisindeki kişi, bu bilgiyi “Suriye ülkesinde faaliyet gösteren IŞİD terör örgütünün yetkili bir isminden öğrendiğini” kaydetti.

KOCAELİ’DE VAR!

E­postada, örgütün yetkili bir isminden öğrendiği kadarıyla “İstanbul, Trabzon, Samsun, İzmir, Diyarbakır, Mardin, Adana, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Mersin, Bitlis, Van, Batman, Konya, Kocaeli, Bursa, Kahramanmaraş, Siirt, Şırnak, Aydın, Ağrı, Antalya, Edirne, Osmaniye, Iğdır, Niğde, Amasya ve Ordu illerinde hücre örgütlenmelerinin bulunduğu” bildirildi. Emniyet Müdürü Karaduman, bu bilgileri verdikten sonra personelinden “Belirtilen hususların çalışmalarınızda değerlendirilmesini, gizliliğe azami derecede riayet edilerek konu hakkında duyarlı bulunulmasını, olabilecek gelişmelerden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bilgi verilmesini” istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.