19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli'de binlerce kişi sağlık güvencesiz

Kocaeli 10.07.2019 - 09:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli'de binlerce kişi sağlık güvencesiz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü verilerine göre, Kocaeli'de yaşayan 26 bin kişinin herhangi bir sağlık güvencesi bulunmuyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ilimizdeki sigorta verilerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Kurum tarafından aktarılan bilgilere göre, 1milyon 906 bin 391 kişinin yaşadığı Kocaeli'de, SosyaL Güvenlik Kapsamında(Aktif+Pasif+Yeşilkart) bulunan vatandaş sayısı 1 milyon 880 bin 673. Verilere göre, ilimizde yaşayan ve herhangi bir sağlık sorunu durumunda hiçbir güvencesi olmayan vatandaş sayısı, 25 bin 718 olarak kaydedildi. Buna göre, ilimizde yaşayan 25 bin 718 kişi, herhangi bir güvenceye sahip olmadan yaşıyor.  

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü verilerine göre, Kocaeli'de yaşayan 26 bin kişinin herhangi bir sağlık güvencesi bulunmuyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ilimizdeki sigorta verilerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Kurum tarafından aktarılan bilgilere göre, 1milyon 906 bin 391 kişinin yaşadığı Kocaeli'de, SosyaL Güvenlik Kapsamında(Aktif+Pasif+Yeşilkart) bulunan vatandaş sayısı 1 milyon 880 bin 673. Verilere göre, ilimizde yaşayan ve herhangi bir sağlık sorunu durumunda hiçbir güvencesi olmayan vatandaş sayısı, 25 bin 718 olarak kaydedildi. Buna göre, ilimizde yaşayan 25 bin 718 kişi, herhangi bir güvenceye sahip olmadan yaşıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.