GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Kocaeli’de düğünler iki saat sürecek

Kocaeli 08.07.2020 - 15:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kocaeli’de düğünler iki saat sürecek

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul tarafından alınan karar göre, Kocaeli’de sokak düğünleri en fazla 2 saat sürecek. Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sokak düğünleri ile ilgili yeni bir karar alındı. Kontrollü sosyal hayat döneminde düğün salonlarının 1 Temmuz tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başladılar. Bununla birlikte, gelin alma, kına, nişan, sünnet düğünü gibi etkinlikler mümkün olan en kısa sürede tamamlanması gerektiği yönünde karar alınmıştı. Buna rağmen bazı yörelerde sokak veya köy düğünlerinin kına, gelin alma, konvoy oluşturma gibi faaliyetlerle üç güne kadar uzatıldığı, bu düğünlerde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmediği ve toplum sağlığının riske atıldığı, bu nedenlere bağlı olarak bazı mahalle ve köylerin karantinaya alınmak zorunda kalındığı ifade edildi. 2 SAATİ GEÇMEYECEK Bu çerçevede Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karar aldı. Buna göre, salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımı göz önünde bulundurularak, mahallelerde veya sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde ve mahalli özellikler de dikkate alınmak suretiyle 10.00 - 22.00 saatleri arasında 2 saati geçmeyecek şekilde düzenlenecek.  Alınan tedbirlere uymayanlara ise idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul tarafından alınan karar göre, Kocaeli’de sokak düğünleri en fazla 2 saat sürecek.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sokak düğünleri ile ilgili yeni bir karar alındı. Kontrollü sosyal hayat döneminde düğün salonlarının 1 Temmuz tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başladılar. Bununla birlikte, gelin alma, kına, nişan, sünnet düğünü gibi etkinlikler mümkün olan en kısa sürede tamamlanması gerektiği yönünde karar alınmıştı. Buna rağmen bazı yörelerde sokak veya köy düğünlerinin kına, gelin alma, konvoy oluşturma gibi faaliyetlerle üç güne kadar uzatıldığı, bu düğünlerde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmediği ve toplum sağlığının riske atıldığı, bu nedenlere bağlı olarak bazı mahalle ve köylerin karantinaya alınmak zorunda kalındığı ifade edildi.

2 SAATİ GEÇMEYECEK

Bu çerçevede Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karar aldı. Buna göre, salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımı göz önünde bulundurularak, mahallelerde veya sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde ve mahalli özellikler de dikkate alınmak suretiyle 10.00 - 22.00 saatleri arasında 2 saati geçmeyecek şekilde düzenlenecek.  Alınan tedbirlere uymayanlara ise idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.