Kocaeli'de Fırsatçılık mı Yapılıyor?

Ekonomi 08.09.2018 - 09:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli'de Fırsatçılık mı Yapılıyor?

Kocaeli'de öğrenci servislerine uygulanan farklı zamma öğrenci velilerinden tepki yağıyor. Kaynak: Kocaeli'de servisçiler zam uygulamasını fırsata mı çevirdi?

Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı, 17 Eylül'de açılacak olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okul servisleri için uygulanacak ücretlere yüzde 15 oranında zam yapıldığını açıklamış, buna göre kentimizde en kısa mesafe öğrenci taşıma bedeli aylık 157 TL + KDV olmuştu. Ahmet Taşçı 'Zam iyi değil ama mecburen yapıyoruz' şeklinde açıklama yapmıştı. Ancak bazı vatandaşların gazetemize ilettiği şikayetlerde, özellikle Ulugazi İlkokulu'nun öğrenci servis işletmesini yapan firmalar kendi aralarında anlaşarak 0-5 kilometre ve daha uzun mesafe fiyatını aynı tutup fiyatı sabitleyerek eski fiyat 200 TL'den yeni fiyat 250 TL'den yapıldığı öğrenildi. Veliler duruma isyan ederken okula uzak oturan öğrencilerin ücret farklarının yakın oturan öğrenci velilerine yansıtılmamasını, şoförler odasının belirlemiş olduğu uzak ve yakın fiyat tarifesinin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Okulların açılmasına az bir zaman kala öğrenci velileri bu sorunun Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy tarafından bizzat araştırılıp, uzak ve yakın mesafe tarifesinin uygulanmasını talep etti. Öğrenci velileri ülkemizdeki dolar dalgalanmasını fırsat bilerek fırsatçılık yapılmaması gerektiğini sorunların giderilmesini istiyorlar.  
Kocaeli'de öğrenci servislerine uygulanan farklı zamma öğrenci velilerinden tepki yağıyor. Kaynak: Kocaeli'de servisçiler zam uygulamasını fırsata mı çevirdi?

Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı, 17 Eylül'de açılacak olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okul servisleri için uygulanacak ücretlere yüzde 15 oranında zam yapıldığını açıklamış, buna göre kentimizde en kısa mesafe öğrenci taşıma bedeli aylık 157 TL + KDV olmuştu. Ahmet Taşçı 'Zam iyi değil ama mecburen yapıyoruz' şeklinde açıklama yapmıştı. Ancak bazı vatandaşların gazetemize ilettiği şikayetlerde, özellikle Ulugazi İlkokulu'nun öğrenci servis işletmesini yapan firmalar kendi aralarında anlaşarak 0-5 kilometre ve daha uzun mesafe fiyatını aynı tutup fiyatı sabitleyerek eski fiyat 200 TL'den yeni fiyat 250 TL'den yapıldığı öğrenildi.

Veliler duruma isyan ederken okula uzak oturan öğrencilerin ücret farklarının yakın oturan öğrenci velilerine yansıtılmamasını, şoförler odasının belirlemiş olduğu uzak ve yakın fiyat tarifesinin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Okulların açılmasına az bir zaman kala öğrenci velileri bu sorunun Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy tarafından bizzat araştırılıp, uzak ve yakın mesafe tarifesinin uygulanmasını talep etti. Öğrenci velileri ülkemizdeki dolar dalgalanmasını fırsat bilerek fırsatçılık yapılmaması gerektiğini sorunların giderilmesini istiyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.