Kocaeli'de kan bağışı düştü

Kocaeli 07.10.2018 - 11:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli'de kan bağışı düştü

Kızılay Kocaeli Şubesi Kan Bağışçı Uzmanı Tolga Kaya, günlük yaklaşık 300 ünite kan almaları gerektiğini belirterek, "Bizim günde yaklaşık 300 ünite kan almamız gerekiyor. Fakat biz Kocaeli genelinde yüzde 40'ına yakın alabilmekteyiz. Bu durum da kan stoklarının azalmasına neden oluyor. Kan eksiğimiz var" dedi.

Kentte kan bağışçı sayısının düşmesinin ardından Kızılay Kocaeli Şubesi kan bağışçılarının cep telefonlarına mesaj göndererek, kan bağışlamaları için çağrıda bulundu. Kocaeli'nde de kan bağışında ciddi anlamda düşüş yaşandığını söyleyen Kızılay Kan Bağışçı Uzmanı Tolga Kaya, "Günlük yaklaşık 300 ünite kan alınması gerekiyor. Fakat biz Kocaeli genelinde yüzde 40'ına yakın alabilmekteyiz. Bu durumda kan stoklarının azalmasına neden oluyor. 18-65 yaş arasındaki herkes kan bağışında bulunabiliyor ve bizim günde yaklaşık 300 ünite kan almamız gerekiyor. Bunun yaklaşık yüzde 40'ını karşılayabiliyoruz" diye konuştu. KAN VEREN MADALYA İLE ÖDÜLLENDİRİLİYOR Belirli sayıda kan verenlerin gümüş, bronz ve altın madalya ile ödüllendirildiğini belirten Tolga Kaya, şöyle konuştu: "Kocaeli'de özel ve devlet olmak üzere toplamda 32 hastane var. Bunların talepleri karşısında ancak yüzde 40'ına cevap verebiliyoruz. Kan stoklarımız bu konuda yetersiz, kan bağışı şu anda durmuş vaziyette. Bizim sürekli bağışçılarımız ve sisteme kayıtlı olan herkese mesaj atılıyor. Bu sene de atıldı, her 3 ayda bir kan zamanı dolan herkese mesaj atarak bağışta bulunmalarını istiyoruz. Şu an kan hizmeti olarak Kocaeli'nin belirli noktalarında ve belirli saatlerinde kan bağış istasyonları kurduk. Bu istasyonlardan kan bağışı alıyoruz. Kan bağışçılarımızı onurlandırmak için ufak bir madalya ödülümüz var, bunlar gümüş, bronz ve altın olarak veriliyor. Daha fazla kan veren bağışçılarımıza da plaket vererek ödüllendiriyoruz. Kan bağışında 18-65 yaş arası herkes kan bağışında bulunabilir. Erkekler 3 ayda bir defa, kadınlar ise 4 ayda bir defa kan bağışında bulunabiliyor. İlaç içiyorum diyerek kan bağışına gelmezlik yapmasınlar çünkü biz burada bütün kontrolleri yaptıktan sonra kan alıyoruz. Kan değeriniz ölçülüyor, tansiyonunuz ölçülüyor, doktorumuz muayene ediyor ve kullandığınız ilaçlara göre uygunluk açısından herhangi bir sıkıntı yoksa ondan sonra kan alabiliyoruz."  
Kızılay Kocaeli Şubesi Kan Bağışçı Uzmanı Tolga Kaya, günlük yaklaşık 300 ünite kan almaları gerektiğini belirterek, "Bizim günde yaklaşık 300 ünite kan almamız gerekiyor. Fakat biz Kocaeli genelinde yüzde 40'ına yakın alabilmekteyiz. Bu durum da kan stoklarının azalmasına neden oluyor. Kan eksiğimiz var" dedi.

Kentte kan bağışçı sayısının düşmesinin ardından Kızılay Kocaeli Şubesi kan bağışçılarının cep telefonlarına mesaj göndererek, kan bağışlamaları için çağrıda bulundu. Kocaeli'nde de kan bağışında ciddi anlamda düşüş yaşandığını söyleyen Kızılay Kan Bağışçı Uzmanı Tolga Kaya, "Günlük yaklaşık 300 ünite kan alınması gerekiyor. Fakat biz Kocaeli genelinde yüzde 40'ına yakın alabilmekteyiz. Bu durumda kan stoklarının azalmasına neden oluyor. 18-65 yaş arasındaki herkes kan bağışında bulunabiliyor ve bizim günde yaklaşık 300 ünite kan almamız gerekiyor. Bunun yaklaşık yüzde 40'ını karşılayabiliyoruz" diye konuştu.

KAN VEREN MADALYA İLE ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Belirli sayıda kan verenlerin gümüş, bronz ve altın madalya ile ödüllendirildiğini belirten Tolga Kaya, şöyle konuştu: "Kocaeli'de özel ve devlet olmak üzere toplamda 32 hastane var. Bunların talepleri karşısında ancak yüzde 40'ına cevap verebiliyoruz. Kan stoklarımız bu konuda yetersiz, kan bağışı şu anda durmuş vaziyette. Bizim sürekli bağışçılarımız ve sisteme kayıtlı olan herkese mesaj atılıyor. Bu sene de atıldı, her 3 ayda bir kan zamanı dolan herkese mesaj atarak bağışta bulunmalarını istiyoruz. Şu an kan hizmeti olarak Kocaeli'nin belirli noktalarında ve belirli saatlerinde kan bağış istasyonları kurduk. Bu istasyonlardan kan bağışı alıyoruz. Kan bağışçılarımızı onurlandırmak için ufak bir madalya ödülümüz var, bunlar gümüş, bronz ve altın olarak veriliyor. Daha fazla kan veren bağışçılarımıza da plaket vererek ödüllendiriyoruz. Kan bağışında 18-65 yaş arası herkes kan bağışında bulunabilir. Erkekler 3 ayda bir defa, kadınlar ise 4 ayda bir defa kan bağışında bulunabiliyor. İlaç içiyorum diyerek kan bağışına gelmezlik yapmasınlar çünkü biz burada bütün kontrolleri yaptıktan sonra kan alıyoruz. Kan değeriniz ölçülüyor, tansiyonunuz ölçülüyor, doktorumuz muayene ediyor ve kullandığınız ilaçlara göre uygunluk açısından herhangi bir sıkıntı yoksa ondan sonra kan alabiliyoruz."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.