KOCAELİ’DE ULAŞIMA “ZAM” GELİYOR!

Gebze 31.05.2017 - 12:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KOCAELİ’DE ULAŞIMA “ZAM” GELİYOR!

Otobüs ve Minibüsçüler Odası tarafından UKOME toplantısında ulaşıma yapılmasını istedikleri zam konusu gündeme getirildi. Ulaşım zammının haziran ayında yapılacak UKOME toplantısında karara bağlanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aylık olağan toplantısı Antikkapı’da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Büyükşehir Genel Sekreteri Gökmen Mengüç, UKOME Başkanı Salih Kumbar, Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Bölge Trafik Şube Müdürlüğünden yetkililer ve belediye temsilcileri katılım gösterdi. Toplam 52 maddeden oluşan gündemde ulaşım zammı da ele alındı. ZAM HAZİRANDA Otobüs ve Minibüsçüler Odası tarafından tam ücretin 2.30 TL’den 2. 50 TL’YE, indirimli ücretin 1.80 TL’den 2 TL’ye, Öğrenci ücretlerinin 1.50 TL’den 1.75 TL’ye çıkarılması talep edildi. Zam talepleri komisyona sevk edildi. Konuyla alakalı önümüzdeki ay yapılacak UKOME toplantısında karar çıkması bekleniyor. YENİ HAT AÇILACAK Gebze Belediye Başkanlığının talebi üzerine 855. Sokağın servis araçlarının kullanımına yasaklanması, S.S.5 Nolu Şehiriçi Kooperatifine bağlı araçların hizmet verdiği 22 hat kodlu Batı Terminali Yahya Kaptan-otogar güzergahının D-100 Karayolundan çalışacak şekilde revize edilmesi ve S.S 47 Nolu Balaban Kooperatifinin göre 10 aracın yeterli 02.03.2017 tarihli dilekçesinde; kooperatife bağlı 16 aracın bulunduğunu, çalışma sistemine olduğundan, 6 aracın hat dışı bırakılmalar nedeniyle boşta kalan araçlara P plaka verilmesi talebinin UKOME’de görüşülmesi teklifi komisyona sevk edildi. DENİZ VE SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM TALEBİ Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü’nün 11.05. 2017 tarihli görüşülmesi teklifi fiyat değişikliği, Kocaeli Servis Araçlar işletmecileri odasının 12.05.2017 tarihli yazısında 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için öğrenci tarifesinin şartlarına göre yüzde 20 oranında artış suretiyle yıllık olarak yeniden belirlenmesi teklifi komisyona sevk edildi. “YER TESPİT RAPORU” Ulaşım Park AŞ’nin 28.04. 2017 tarihli yazısı ile Körfezkent ile İzmit merkez arasında D-100 güzergahında yeni bir hat kurulması talebi, Kocaeli EDS komisyonun ilimizde kurulması planlanan EDS noktalarına ilişkin hazırladığı “Yer Tespit Raporu” ve ekinde yer alan “EDS Yer tespit tablosu” ilgili UKOME tarafından alınan karar ile 40 EDS noktasına dair yer tespit raporunda anlık hız ihlal tespit sistemi olarak planlanan 5 noktanın çıkarılarak 35 EDS noktası için hazırlanan yeni “Yer Tespit Raporu ve Tablosu”nun karara bağlanması teklifi komisyona sevk edildi.

Otobüs ve Minibüsçüler Odası tarafından UKOME toplantısında ulaşıma yapılmasını istedikleri zam konusu gündeme getirildi. Ulaşım zammının haziran ayında yapılacak UKOME toplantısında karara bağlanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aylık olağan toplantısı Antikkapı’da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Büyükşehir Genel Sekreteri Gökmen Mengüç, UKOME Başkanı Salih Kumbar, Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Bölge Trafik Şube Müdürlüğünden yetkililer ve belediye temsilcileri katılım gösterdi. Toplam 52 maddeden oluşan gündemde ulaşım zammı da ele alındı.

ZAM HAZİRANDA

Otobüs ve Minibüsçüler Odası tarafından tam ücretin 2.30 TL’den 2. 50 TL’YE, indirimli ücretin 1.80 TL’den 2 TL’ye, Öğrenci ücretlerinin 1.50 TL’den 1.75 TL’ye çıkarılması talep edildi. Zam talepleri komisyona sevk edildi. Konuyla alakalı önümüzdeki ay yapılacak UKOME toplantısında karar çıkması bekleniyor.

YENİ HAT AÇILACAK

Gebze Belediye Başkanlığının talebi üzerine 855. Sokağın servis araçlarının kullanımına yasaklanması, S.S.5 Nolu Şehiriçi Kooperatifine bağlı araçların hizmet verdiği 22 hat kodlu Batı Terminali Yahya Kaptan-otogar güzergahının D-100 Karayolundan çalışacak şekilde revize edilmesi ve S.S 47 Nolu Balaban Kooperatifinin göre 10 aracın yeterli 02.03.2017 tarihli dilekçesinde; kooperatife bağlı 16 aracın bulunduğunu, çalışma sistemine olduğundan, 6 aracın hat dışı bırakılmalar nedeniyle boşta kalan araçlara P plaka verilmesi talebinin UKOME’de görüşülmesi teklifi komisyona sevk edildi.

DENİZ VE SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM TALEBİ

Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü’nün 11.05. 2017 tarihli görüşülmesi teklifi fiyat değişikliği, Kocaeli Servis Araçlar işletmecileri odasının 12.05.2017 tarihli yazısında 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için öğrenci tarifesinin şartlarına göre yüzde 20 oranında artış suretiyle yıllık olarak yeniden belirlenmesi teklifi komisyona sevk edildi.

“YER TESPİT RAPORU”

Ulaşım Park AŞ’nin 28.04. 2017 tarihli yazısı ile Körfezkent ile İzmit merkez arasında D-100 güzergahında yeni bir hat kurulması talebi, Kocaeli EDS komisyonun ilimizde kurulması planlanan EDS noktalarına ilişkin hazırladığı “Yer Tespit Raporu” ve ekinde yer alan “EDS Yer tespit tablosu” ilgili UKOME tarafından alınan karar ile 40 EDS noktasına dair yer tespit raporunda anlık hız ihlal tespit sistemi olarak planlanan 5 noktanın çıkarılarak 35 EDS noktası için hazırlanan yeni “Yer Tespit Raporu ve Tablosu”nun karara bağlanması teklifi komisyona sevk edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.