Kocaeli’de Ulaşımda aktarmalı dönem başladı!

Kocaeli 11.09.2017 - 11:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kocaeli’de Ulaşımda aktarmalı dönem başladı!

Ulaşımda aktarmalı binişlerde yüzde 50 indirim

Büyükşehir Belediyesi kara, deniz ve tramvay ulaşım araçları arasında aktarmalı binişte yüzde elli indirim sağlıyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarında aktarmalı yolculuklarda yüzde 50 indirim uygulaması yapılıyor. Belediye otobüsleri ve deniz ulaşımı ile seyahat eden yolcular, aktarmalı olarak gidecekleri yer için tekrar farklı bir hattaki toplu taşıma aracına bindiklerinde ulaşım ücretinin yarısını ödüyor. Uygulama, belediye ve UlaşımPark’a ait otobüsler ile deniz ulaşımı araçlarında geçerli. Yüzde 50 indirim; aktarma yapılan araçlardan ücreti düşük olan hat üzerinden yapılıyor. TOPLU TAŞIMA TEŞVİK EDİLİYOR 90 dakika içerisinde ikinci araca binildiğinde ücrette 50 indirim olması toplu taşımayı hem teşvik ediyor, hem de yolcuların daha ekonomik bir ulaşım yapmalarını sağlıyor. Uygulama ile toplu taşımanın tercih edilmemesinden kaynaklanan ve giderek artan bireysel araç sahipliği oranının düşürülmesi, dolayısıyla trafiğe çıkan araç sayısının azaltılması hedefleniyor. 250 NOLU HATTA TAMAMLAYICI FİYAT UYGULAMASI Aktarmalı binişlerde 250 numaralı Sabiha Gökçen hattında tamamlayıcı fiyat uygulaması yapılıyor. Örneğin Karamürsel’den belediye otobüsü ile İzmit’e gelen bir yolcunun kartından 6 TL çekiliyor. Yolcu, İzmit’te inip 250 nolu hattı kullanarak Sabiha Gökçen Hava Alanına gitmek istediğinde, 250 nolu hattın ücreti olan 13 TL ye tamamlamak için kartından 7 TL daha çekiliyor. Böylelikle Karamürsel’deki vatandaş da Sabiha Gökçen’e gitmek için tek ücret ödemiş oluyor. KARA VE DENİZ ULAŞIMINDA ENTEGRASYON Aktarmadaki bu sistem otobüs ve deniz ulaşımında yaklaşık bir yıl süreyle test edildi.  Bu süre içerisinde vatandaşların uygulamadan yoğun bir biçimde faydalandıkları görüldü. Direk ulaşım imkanı olmayan, iki araç ile ulaşımın zorunlu olduğu yerlere vatandaşlarımız aktarma sayesinde indirimli olarak ulaşabiliyor. Ayrıca aktarma deniz ulaşım araçları ve otobüs hatları arasında geçerli olduğundan iki ulaşım modu arasında entegrasyon da sağlanıyor.
Ulaşımda aktarmalı binişlerde yüzde 50 indirim

Büyükşehir Belediyesi kara, deniz ve tramvay ulaşım araçları arasında aktarmalı binişte yüzde elli indirim sağlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarında aktarmalı yolculuklarda yüzde 50 indirim uygulaması yapılıyor. Belediye otobüsleri ve deniz ulaşımı ile seyahat eden yolcular, aktarmalı olarak gidecekleri yer için tekrar farklı bir hattaki toplu taşıma aracına bindiklerinde ulaşım ücretinin yarısını ödüyor. Uygulama, belediye ve UlaşımPark’a ait otobüsler ile deniz ulaşımı araçlarında geçerli. Yüzde 50 indirim; aktarma yapılan araçlardan ücreti düşük olan hat üzerinden yapılıyor.

TOPLU TAŞIMA TEŞVİK EDİLİYOR
90 dakika içerisinde ikinci araca binildiğinde ücrette 50 indirim olması toplu taşımayı hem teşvik ediyor, hem de yolcuların daha ekonomik bir ulaşım yapmalarını sağlıyor. Uygulama ile toplu taşımanın tercih edilmemesinden kaynaklanan ve giderek artan bireysel araç sahipliği oranının düşürülmesi, dolayısıyla trafiğe çıkan araç sayısının azaltılması hedefleniyor.

250 NOLU HATTA TAMAMLAYICI FİYAT UYGULAMASI

Aktarmalı binişlerde 250 numaralı Sabiha Gökçen hattında tamamlayıcı fiyat uygulaması yapılıyor. Örneğin Karamürsel’den belediye otobüsü ile İzmit’e gelen bir yolcunun kartından 6 TL çekiliyor. Yolcu, İzmit’te inip 250 nolu hattı kullanarak Sabiha Gökçen Hava Alanına gitmek istediğinde, 250 nolu hattın ücreti olan 13 TL ye tamamlamak için kartından 7 TL daha çekiliyor. Böylelikle Karamürsel’deki vatandaş da Sabiha Gökçen’e gitmek için tek ücret ödemiş oluyor.

KARA VE DENİZ ULAŞIMINDA ENTEGRASYON
Aktarmadaki bu sistem otobüs ve deniz ulaşımında yaklaşık bir yıl süreyle test edildi.  Bu süre içerisinde vatandaşların uygulamadan yoğun bir biçimde faydalandıkları görüldü. Direk ulaşım imkanı olmayan, iki araç ile ulaşımın zorunlu olduğu yerlere vatandaşlarımız aktarma sayesinde indirimli olarak ulaşabiliyor. Ayrıca aktarma deniz ulaşım araçları ve otobüs hatları arasında geçerli olduğundan iki ulaşım modu arasında entegrasyon da sağlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.