Kocaeli’de yakalanan teröristle ilgili yeni detaylar

Kocaeli 03.03.2017 - 08:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kocaeli’de yakalanan teröristle ilgili yeni detaylar

Adana’da geçen yıl patlayıcı yüklü araçla eylem yapmak isteyen PKK terör örgütü üyelerine yardımcı olduğu belirlenen ve Kocaeli’de yakalanan A.B. ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

  Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Adana ilinde eylem hazırlığında iken yüklü miktarda silah, mühimmat ve patlayıcı ile birlikte 26.09.2016 günü ikametine düzenlenen operasyonla yakalanan ve tutuklanan PKK/KCK Terör örgütü üyesi ERDAL (K) İ. O. isimli şahsı, örgütün talimatıyla eylem yapmak için Mardin İli Kızıltepe ilçesinden alarak kendisine ait TIR ile Adana İline götüren A.B. isimli şahıs 20/02/2017 tarihinde sahte plakalı BMW X5 marka aracı, ilimiz Çayırova ilçesinden Şırnak İli Cizre İlçesine götürmek üzere TIR’a yüklerken görevlilerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan A.B. isimli şahıs yapılan tahkikatın ardından 01/03/2017 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.”  
Adana’da geçen yıl patlayıcı yüklü araçla eylem yapmak isteyen PKK terör örgütü üyelerine yardımcı olduğu belirlenen ve Kocaeli’de yakalanan A.B. ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

 

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Adana ilinde eylem hazırlığında iken yüklü miktarda silah, mühimmat ve patlayıcı ile birlikte 26.09.2016 günü ikametine düzenlenen operasyonla yakalanan ve tutuklanan PKK/KCK Terör örgütü üyesi ERDAL (K) İ. O. isimli şahsı, örgütün talimatıyla eylem yapmak için Mardin İli Kızıltepe ilçesinden alarak kendisine ait TIR ile Adana İline götüren A.B. isimli şahıs 20/02/2017 tarihinde sahte plakalı BMW X5 marka aracı, ilimiz Çayırova ilçesinden Şırnak İli Cizre İlçesine götürmek üzere TIR’a yüklerken görevlilerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan A.B. isimli şahıs yapılan tahkikatın ardından 01/03/2017 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.