Kocaeli'de yeni ehliyetler için nereye başvurulacak?

Kocaeli 11.01.2016 - 10:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli'de yeni ehliyetler için nereye başvurulacak?

Yeni yıla yeni kanunlarla girerken bir yenilikte ehliyetlerde yaşandı. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlandı. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslar arası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek. Yeni ehliyet almak isteyten vatandaşlar Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne başvuracak. İşte yeni sürücü belgeleri için istenecek belge ve işlemler: YENİLEME 28 LİRA "Tek hekimden alınan 'Sürücü olur' sağlık raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi” ayrıca biyometrik fotoğrafı olmayanlar için 4 tane 13 lira vererek toplamda 28 lira harcayarak ehliyetler yenilecek. Vatandaşlar bu belgelerle emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şube müdürlüklerine başvuracak.

Yeni yıla yeni kanunlarla girerken bir yenilikte ehliyetlerde yaşandı. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlandı. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslar arası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek. Yeni ehliyet almak isteyten vatandaşlar Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne başvuracak.

İşte yeni sürücü belgeleri için istenecek belge ve işlemler:


YENİLEME 28 LİRA
"Tek hekimden alınan 'Sürücü olur' sağlık raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi” ayrıca biyometrik fotoğrafı olmayanlar için 4 tane 13 lira vererek toplamda 28 lira harcayarak ehliyetler yenilecek. Vatandaşlar bu belgelerle emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şube müdürlüklerine başvuracak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.