19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli'de Ygs Heyecanı

Kocaeli 12.03.2017 - 12:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kocaeli'de Ygs Heyecanı

Kocaeli'de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na giren öğrencilerin heyecanına aileleri de okulların dışında bekleyerek ortak oldu. Kocaeli'de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na giren öğrencilerin heyecanına aileleri de okulların dışında bekleyerek ortak oldu. Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS, bugün saat 10.00'da başladı. Heyecanla sınava giren öğrencilere aileleri de destek oldu. 2 milyon 265 bin 902 kişi öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirmek için girdiği YGS'de adaylar Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 ayrı dersten 40'ar soruyu cevaplandıracak. Adaylar, toplam 160 soruyu kendilerine verilen 160 dakikalık süre içerisinde çözmeye çalışacak. Bölge okullarında sınava giren birçok öğrenci, sınava velileriyle geldi. Çocukları sınava girecek olan velilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınav bitimine kadar bekleyecek velilerin kimi Kuran-ı Kerim okurken, kimi de stresten yerinde duramadı. Bazı öğrenciler sınava geç kalmamak için okullara koşa koşa geldi. Sınav hakkında konuşan veliler, "Kızımı şimdi Gebze'ye bıraktım. O heyecanlı ben ondan daha heyecanlıyım. ilk defa giriyor. Çok değişik duygular içerisindeyim. Yıllar öncesinde kendim sınava girdiğim zamana gitti aklım. Şuan kalbim göğüs kafesime sığmıyor. O kadar heyecanlıyım. Bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum. Hak ettikleri yerlere gelsinler" dedi. Sınav sırasında Kuran-ı Kerim okuyan bir başka veli ise, "Heyecanlıyız, inşallah Allah yardımcıları olur. Çocuğun hayatını tek bir sınava bağlamak doğru değil bence. Stresten dolayı bazen bildiğini de yapamıyor çocuklar. Dua okuyorum bütün anneler gibi. Çocuk çalıştıktan sonra dua sadece destek amaçlı" şeklinde konuştu.Velilerin okul önünde heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Kocaeli'de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na giren öğrencilerin heyecanına aileleri de okulların dışında bekleyerek ortak oldu.

Kocaeli'de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na giren öğrencilerin heyecanına aileleri de okulların dışında bekleyerek ortak oldu. Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS, bugün saat 10.00'da başladı.

Heyecanla sınava giren öğrencilere aileleri de destek oldu. 2 milyon 265 bin 902 kişi öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirmek için girdiği YGS'de adaylar Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 ayrı dersten 40'ar soruyu cevaplandıracak. Adaylar, toplam 160 soruyu kendilerine verilen 160 dakikalık süre içerisinde çözmeye çalışacak.

Bölge okullarında sınava giren birçok öğrenci, sınava velileriyle geldi. Çocukları sınava girecek olan velilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınav bitimine kadar bekleyecek velilerin kimi Kuran-ı Kerim okurken, kimi de stresten yerinde duramadı. Bazı öğrenciler sınava geç kalmamak için okullara koşa koşa geldi.

Sınav hakkında konuşan veliler, "Kızımı şimdi Gebze'ye bıraktım. O heyecanlı ben ondan daha heyecanlıyım. ilk defa giriyor. Çok değişik duygular içerisindeyim. Yıllar öncesinde kendim sınava girdiğim zamana gitti aklım. Şuan kalbim göğüs kafesime sığmıyor. O kadar heyecanlıyım. Bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum. Hak ettikleri yerlere gelsinler" dedi.

Sınav sırasında Kuran-ı Kerim okuyan bir başka veli ise, "Heyecanlıyız, inşallah Allah yardımcıları olur. Çocuğun hayatını tek bir sınava bağlamak doğru değil bence. Stresten dolayı bazen bildiğini de yapamıyor çocuklar. Dua okuyorum bütün anneler gibi. Çocuk çalıştıktan sonra dua sadece destek amaçlı" şeklinde konuştu.Velilerin okul önünde heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.