19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli'den vergi rekoru

Kocaeli 23.02.2016 - 09:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli'den vergi rekoru

Vali Güzeloğlu’na yaptığı ziyarette konuşan Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun geçen yıl Kocaeli’nin vergiye 49. 2 milyar katkı sağladığını söyledi.

Her yıl Şubat ayının son haftası olarak belirlenen geleneksel “Vergi Haftası”nın 27’ncisi, bu yıl 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanıyor. Bu yıl 27'nci kez düzenlenen Vergi haftası nedeniyle Kocaeli Vergi dairesi Başkanı Erhan Coşkun bir mesaj yayınladı. Hafta etkinlikleriyle ilgili bilgi veren Coşkun, “Demokratik bir sistem içerisinde refah seviyesi yüksek bir ortamda yaşam sürme isteği tüm vatandaşlarımızın ortak arzusudur. Bu ortam, ülkemizin dünyanın önde gelen ekonomileri arasında yerini alması ile mümkün olabilecektir. Güçlü devlet ve sağlam ekonomi hedefi,  devletimizin sağlam ve sürekli gelir kaynaklara kavuşmasıyla gerçekleşebilecektir” dedi, emniyet, sağlık, eğitim, adalet, ulaşım, iletişim gibi tüm kamu hizmetlerinin kaliteli olarak en üst seviyede ve daimi olarak vatandaşlara sunumunun en önemli şartlarından birisinin sağlam ve devamlı gelir  kaynağı olan vergiler olduğunu söyledi. Coşkun, “Bu çerçevede vergi, bir vatandaşlık görevi ve aynı zamanda devlet ile vatandaş arasındaki en önemli bağdır.” dedi. HAFTA ETKİNLİKLERİ Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun önderliğindeki heyet, bugün bir dizi ziyaretler yaptı. Hafta boyunca okullarda konferanslar, sportif ve sosyal faaliyetler düzenlenecek. Hafta kapsamında bugün KSMMMO, KOTO, KSO ziyaretleri gerçekleştirilecek. Çubuklu Osmaniye Ortaokulu’na bilgilendirme ziyareti yapılırken, Tepecik Vergi Dairesi Müdürlüğü Şehit Öğretmen Ergin Komut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırlayacak. Vergi dairesi personeli de akyam bowling turnuvasında kapışacak. KOCAELİ’DEN 49,2 MİLYAR TL 27. Vergi Haftası kapsamında Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun ve ekibi, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Feride Karakoç, Grup Müdürü Mustafa Küçükbalkaya ve Defterdar Dursun Ali Özel de hazır bulundu. Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, son dönemde Maliye Bakanlığı olarak büyük atılım gösterdiklerini söyledi, “Bütün vergilerimizi elektronik ortamda alıyoruz. Ödevlerimizi kolaylıkla yerine getiriyoruz. Her yıl kapasite olarak artmaktayız” dedi. Coşkun, şunları dile getirdi: “Kocaeli geçen yıl 49.2 milyar lira vergiye katkı sağladı. Geçen sene Türkiye ortalaması vergi bütçesini yüzde 15 oranında artırırken, Kocaeli yüzde 25 oranında arttırdı. Tahsilat oranında Türkiye’de birinci sıradayız”  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, Vergi Haftası’nı kutladı, “Türkiye’de hesaplanmış verginin tahsile dönüşmesinde Kocaeli olarak 1. sıradayız. Türkiye ekonomisinde devlet bütçesine en önemli gelir sağlayan 2’nci iliz. Kocaeli’miz her geçen yıl artan bir potansiyel ekonomiye sahip” dedi.  
Vali Güzeloğlu’na yaptığı ziyarette konuşan Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun geçen yıl Kocaeli’nin vergiye 49. 2 milyar katkı sağladığını söyledi.
Her yıl Şubat ayının son haftası olarak belirlenen geleneksel “Vergi Haftası”nın 27’ncisi, bu yıl 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanıyor.
Bu yıl 27'nci kez düzenlenen Vergi haftası nedeniyle Kocaeli Vergi dairesi Başkanı Erhan Coşkun bir mesaj yayınladı. Hafta etkinlikleriyle ilgili bilgi veren Coşkun, “Demokratik bir sistem içerisinde refah seviyesi yüksek bir ortamda yaşam sürme isteği tüm vatandaşlarımızın ortak arzusudur. Bu ortam, ülkemizin dünyanın önde gelen ekonomileri arasında yerini alması ile mümkün olabilecektir. Güçlü devlet ve sağlam ekonomi hedefi,  devletimizin sağlam ve sürekli gelir kaynaklara kavuşmasıyla gerçekleşebilecektir” dedi, emniyet, sağlık, eğitim, adalet, ulaşım, iletişim gibi tüm kamu hizmetlerinin kaliteli olarak en üst seviyede ve daimi olarak vatandaşlara sunumunun en önemli şartlarından birisinin sağlam ve devamlı gelir  kaynağı olan vergiler olduğunu söyledi. Coşkun, “Bu çerçevede vergi, bir vatandaşlık görevi ve aynı zamanda devlet ile vatandaş arasındaki en önemli bağdır.” dedi.

HAFTA ETKİNLİKLERİ
Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun önderliğindeki heyet, bugün bir dizi ziyaretler yaptı. Hafta boyunca okullarda konferanslar, sportif ve sosyal faaliyetler düzenlenecek.
Hafta kapsamında bugün KSMMMO, KOTO, KSO ziyaretleri gerçekleştirilecek. Çubuklu Osmaniye Ortaokulu’na bilgilendirme ziyareti yapılırken, Tepecik Vergi Dairesi Müdürlüğü Şehit Öğretmen Ergin Komut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırlayacak. Vergi dairesi personeli de akyam bowling turnuvasında kapışacak.

KOCAELİ’DEN 49,2 MİLYAR TL
27. Vergi Haftası kapsamında Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun ve ekibi, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Feride Karakoç, Grup Müdürü Mustafa Küçükbalkaya ve Defterdar Dursun Ali Özel de hazır bulundu. Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, son dönemde Maliye Bakanlığı olarak büyük atılım gösterdiklerini söyledi, “Bütün vergilerimizi elektronik ortamda alıyoruz. Ödevlerimizi kolaylıkla yerine getiriyoruz. Her yıl kapasite olarak artmaktayız” dedi.
Coşkun, şunları dile getirdi:
“Kocaeli geçen yıl 49.2 milyar lira vergiye katkı sağladı. Geçen sene Türkiye ortalaması vergi bütçesini yüzde 15 oranında artırırken, Kocaeli yüzde 25 oranında arttırdı. Tahsilat oranında Türkiye’de birinci sıradayız” 
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, Vergi Haftası’nı kutladı, “Türkiye’de hesaplanmış verginin tahsile dönüşmesinde Kocaeli olarak 1. sıradayız. Türkiye ekonomisinde devlet bütçesine en önemli gelir sağlayan 2’nci iliz. Kocaeli’miz her geçen yıl artan bir potansiyel ekonomiye sahip” dedi.

 



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.